Vitensenteret i Trondheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 63°25′48,781″N 10°24′4,0068″Ø

Vitensenteret i Trondheim
Trondheim
Norges Banks gamle bygg Trondheim.jpg
ArkitektOle Peter Riis Høegh
Åpnet1991-1996, reåpnet 1997
MuseumstypePopulærvitenskapelig opplevelsessenter

Vitensenteret i Trondheim er et populærvitenskapelig opplevelsessenter som holder til i de gamle lokalene til Norges Bank i Trondheim.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Midtnordisk Vitensenter ble etablert som stiftelse i 1988. Fra 1991 hadde Vitensenteret utstilling i Vitenskapsmuseets lokaler. Leieavtalen med museet gikk ut 15. november 1996. Utstillingen ble deretter demontert og satt på lager til en nyåpning fant sted 3. juli 1997 i de gamle lokalene til Norges Bank i Kongens gate 1. Norges Bank-bygningen ble tegnet i 1830–1831 av arkitekt Ole Peter Riis Høegh etter forarbeider av arkitekt J. C. Ræder. Eier av bygget er Trondheim kommune, og Vitensenteret leier lokalene gratis.

Visjon[rediger | rediger kilde]

«Vitensenteret i Trondheim skal bli det mest engasjerende og utfordrende populærvitenskapelige opplevelsessenteret for teknologi og naturturvitenskap i Norden.»

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Vitensenteret kan tilby mange aktiviteter i tillegg til selve utstillingen. Noen av disse inkluderer Planetariet, kjøkkenkjemi, bursdagsselskap, Eksperimentklubb, robotlab, oppfinnerverksted og populærforedrag.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]