Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield
UtviklerRed Storm Entertainment
UtgiverUbisoft
KomponistBill Brown
SerieRainbow Six
PlattformMicrosoft Windows, Macintosh, PlayStation 2, Xbox, GameCube
Utgivelse21. mars 2003 (Norge)
18. mars 2003 (USA)
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense16 år

Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield er et taktisk skytespill utviklet av Red Storm Entertainment, utgitt til Windows, Macintosh, PlayStation 2, Xbox og GameCube våren 2003. Raven Shield bygger på Tom Clancy's Rainbow Six, og spillet er basert på en bok av den amerikanske forfatteren Tom Clancy, Rainbow Six. Spillet ble utgitt i 2003, men er fortsatt usedvanlig populært – særlig i flerspillermodus.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

I Rainbow Six: Raven Shield skal spilleren lede et internasjonalt lag antiterrorister. Spilleren får planlegge oppdragene, og utføre dem i førsteperson. I løpet av utførelsen kan spilleren hoppe mellom å være hvem som helst i laget.

Spillet har imidlertid størst gjennomslag i flerspillermodus, hvor spilleren via internett kan kople seg opp mot en server og spille i sanntid sammen med andre spillere fra hele verden. Det er mulig å spille mot andre (adversarial), men de fleste velger å samarbeide om planer og operasjoner (cooperative).

Selve planleggingsverktøyet er et kart over spillområdet, samt muligheten til å skrive beskjeder til medspillere. Planlegging av oppdraget skjer også gjerne via samtale over internett, for eksempel ved bruk av programmet TeamSpeak.

Flere spillklaner bruker Raven Shield som plattform for realistiske operasjoner, for eksempel for å berge gisler. Den mest kjente er nok [SAS] 22nd Elite Virtual Regiment, som også har skandinaviske medlemmer.

Oppfølgeren – Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown (2005) – er tatt negativt imot av mange i spillsamfunnet. Lockdown mangler planleggingsverktøyet, og mye av den realismen som kjennetegner forgjengerne.

Utvidelsespakker[rediger | rediger kilde]

To utvidelsespakker ble gitt ut til Windows-versjonen av spillet:

  • Rainbow Six: Athena Sword. Spillet introduserte flere spillkart, og en rekke nye oppdrag.
  • Rainbow Six: Iron Wrath var en gratis pakke, med flere nye spillkart og nye oppdrag, og Iron Wrath kan lastes ned fra http://www.fileplanet.com (Krever registrering for å laste ned og motta egen nøkkel.)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]