Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown
UtviklerRed Storm Entertainment
UtgiverUbisoft
DistributørSteam og Ubisoft Store
SerieRainbow Six
PlattformPlayStation 2, Xbox, GameCube, PC
Utgivelse6. september 2005 (PlayStation 2, Xbox)
27. september 2005 (GameCube)
10. februar 2006 (PC)
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense16 år

Rainbow Six: Lockdown er et førstepersonsskytespill, det fjerde i Rainbow Six-serien utviklet av Red Storm Entertainment, utgitt først til PlayStation 2, Xbox og GameCube høsten 2005, og senere til PC vinteren 2006. Xbox-versjonen ble utviklet av Ubisoft Montreal Studio.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

Som de andre spillene i Rainbow Six-serien er Lockdown løst bygget på romanen Rainbow Six av den amerikanske forfatteren Tom Clancy, om et internasjonalt lag antiterroristsoldater. Men i motsetning til de tidligere taktiske skytespillene i serien, som ble ansett som svært realistiske, har Lockdown et raskere og mer arkadeaktig preg, og er i større grad et rent førstepersons skytespill. Utpregede deler av de tidligere spillene, som muligheten for å planlegge et oppdrags utførelse på forhånd, og mulighet til å hoppe mellom de forskjellige antiterroristene under utførelsen, er tatt vekk i Lockdown, som har ført til sterke protester fra tilhengere av serien, som fortsatt gjerne foretrekker Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield. I Lockdown har spilleren kun mulighet til å spille som Domingo Chavez og skarpskytteren Dieter Weber.

Ubisoft har annonsert en oppfølger, Rainbow Six: Critical Hour, som skal komme ut våren 2006. Critical Hour skal i større grad bli et taktisk skytespill enn Lockdown.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]