Hopp til innhold

Tsjekkoslovakias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tsjekkoslovakia
Tsjekkoslovakia
ForbundČeskoslovenský fotbalový svaz
KonføderasjonUEFA
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Tsjekkoslovakias kvinnelandslag representerte Tsjekkoslovakia i interasjonal fotball. Laget hadde 28 kamper mellom 1968 og 1993.

Tsjekkoslovakia spilte den 23. februar 1968 mot Italia i en av de tidligste landskampene i fotball for kvinner i moderne tid. Dette var starten på en rekke kamper dem imellom, de fleste uoffisielle, og alle i Italia.[1] Tsjekkoslovakia var påmeldt til et uoffisielt VM i 1970, men trakk seg før turneringen.[2] Med unntak av kampene mot Italia var det sjelden Tsjekkoslovakia spilte fram til de i 1986 ble aktive igjen.

I kvalifiseringen til EM i 1989 kom Tsjekkoslovakia videre til kvartfinalen, som var siste skritt i kvalifiseringen. Der tapte de sammenlagt 1-3 mot Vest-Tyskland. Tsjekkoslovakia deltok også i kvalifiseringen til EM i 1991, der de tapte kampen om andreplassen mot Ungarn etter at Ungarn greide uavgjort mot Tyskland. Hadde Tsjekkoslovakia slått Ungarn sammenlagt, ville Tsjekkoslovakia ha møtt Norge for første og eneste gang. Norge møtte imidlertid Den tsjekkiske republikk bare ni måneder etter at Tsjekkoslovakia ble oppløst. Slovakia møtte Norge først i 1995.

Noter[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata