Polyteknisk Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Polyteknisk Forening ble stiftet i Christiania den 23. juni 1852, under navnet Den polytekniske forening,[1] og er dermed Norges eldste forum for samfunnsdebatt. Blant stifterne var Peter Severin Steenstrup, grunnleggeren av Akers mekaniske verksted. Opprinnelig var det tenkt som et møtested for dem som var interessert i naturvitenskapelig tenkning, teknologi og moderne industri, men i våre dager står et bredt spekter av temaer på dagsordenen.

Siden 1905 har foreningen hatt sine lokaler i Rosenkrantz gate 7 i OsloHåndverkeren»), og det er fremdeles her flertallet av foreningens arrangementer holdes.

Fra 1854 utgav Polyteknisk forening tidsskriftet Polyteknisk Tidsskrift, et av verdens eldste i sitt slag. Det ble forløperen til dagens Teknisk Ukeblad.

Faggrupper[rediger | rediger kilde]

Polyteknisk Forening Medier og Kommunikasjon er en faggruppe i Polyteknisk Forening. Gruppa ble etablert høsten 2009. Gruppen arrangerer debattmøter som blant annet tar opp spørsmål knyttet til den skjulte makten i samfunnet og kommunikasjonsansattes, kommunikasjonsbransjens og journalisters rolle i samfunnet. Alle som jobber i disse bransjene kan bli medlemmer i gruppa.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Foreningen endret offisielt navn til Polyteknisk Forening i 2003

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]