Nina Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nina Jensen
Nina Jensen, 2012 (cropped).jpg
Født22. november 1975 (44 år)
Partner(e) Nicolai Roan (–2019)
Søsken Siv Jensen
Utdannet ved James Cook University, Norges fiskerihøgskole
Beskjeftigelse Marinbiolog
Nasjonalitet Norge
Medlem av Framtiden i våre hender

Nina Jensen (født 22. november 1975 i Oslo) er en norsk marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean. Hun er tidligere generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Jensen ble i mars 2014 utnevnt til Young Global Leader,[1] et nettverk som jobber som integrert del av World Economic Forum.

Utdanning og karrière[rediger | rediger kilde]

Jensen har utdannelse som marinbiolog fra James Cook University i Australia og arktisk marinbiologi fra Norges fiskerihøgskole i Tromsø. Hun skrev masteroppgave om storkobbebestanden i Barentshavet[2] og har også skrevet om torskestammen.[3] Jensen har dessuten erfaring som prosjektkoordinator i reklamebyrået Ogilvy & Mather.

Jensen startet som frivillig i WWF i 2003. I 2005 ble hun havmiljørådgiver samme sted, deretter leder for organisasjonens naturvernavdeling og så fagsjef. 1. mars 2012 overtok Jensen etter Rasmus Hansson som generalsekretær i WWF Verdens naturfond, en stilling hun hadde fram til 2017.[4]

Som generalsekretær var Jensen en profilert samfunnsdebattant, som tidlig tok til orde for at Oljefondet burde trekke seg ut av kull og i stedet investere i fornybar energi. Hun er en forkjemper for bedre forvaltning av de norske havområdene, og har frontet WWFs mangeårige arbeid for en egen norsk klimalov. Hun er jevnlig å se og høre i debattprogrammer på både TV og radio.

Jensen er også medlem av Framtiden i våre hender.[5]

Privat[rediger | rediger kilde]

Nina Jensen er oldebarn av kvinnesakskvinnen og Venstre-politikeren Betzy Kjelsberg og søster av Fremskrittsparti-leder og finansminister Siv Jensen. Jensen har ett barn med samboer Nicolai Roan.[6] Roan døde av hjernekreft 30. juli 2019.[7]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nina Jensen - Agenda Contributor | World Economic Forum». World Economic Forum. Besøkt 14. februar 2017. 
  2. ^ Nina Jensen The effects of ice cover on bearded seal (Erignathus barbatus) vocal patterns over 16 years Mastergradsoppgave i marinbiologi - Universitetet i Tromsø, 2005
  3. ^ Maren Esmark, Nina Jensen The Barents Sea cod: The last of the large cod stocks WWF Norway report 4/2004
  4. ^ «Tronskiftet: Nina Jensen ny generalsekretær i WWF» (norsk). Besøkt 14. februar 2017. 
  5. ^ Teknisk ukeblad – Den rødgrønne regjeringen er forbausende lite grønn (portrettintervju) 22.09.2012
  6. ^ Synnøve Gjerstad; Margrethe Håland Solheim. «Nina Jensen frykter at samboeren er rammet av hjernekreft: - Helt ulidelig». TV 2. Besøkt 27. august 2018. 
  7. ^ Mina Ridder-Nielsen Janssen; Christian Roth Christensen; Christian Roth Christensen; Angelica Hagen Angelica Hagen (9. august 2019). «Nina Jensens samboer bisettes». Dagbladet. Besøkt 9. august 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]