Nina Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nina Jensen
Nina Jensen, 2012 (cropped).jpg
Født22. nov. 1975[1]Rediger på Wikidata (46 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Marinbiolog, administrerende direktør (2012–)[2]Rediger på Wikidata
Utdannet ved James Cook University, Norges fiskerihøgskoleRediger på Wikidata
Ektefelle Nicolai Roan (–2019)Rediger på Wikidata
Søsken Siv JensenRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av Framtiden i våre henderRediger på Wikidata

Nina Kristine Jensen (født 22. november 1975 i Oslo) er en norsk marinbiolog og leder av forsknings- og ekspedisjonsskipet MS «REV Ocean». Hun er tidligere generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Jensen ble i mars 2014 utnevnt til Young Global Leader,[3] et nettverk som jobber som integrert del av World Economic Forum.

Utdanning og karrière[rediger | rediger kilde]

Jensen har utdannelse som marinbiolog fra James Cook University i Australia og arktisk marinbiologi fra Norges fiskerihøgskole i Tromsø. Hun skrev masteroppgave om storkobbebestanden i Barentshavet[4] og har også skrevet om torskestammen.[5] Jensen har dessuten erfaring som prosjektkoordinator i reklamebyrået Ogilvy & Mather.

Jensen startet som frivillig i WWF i 2003. I 2005 ble hun havmiljørådgiver samme sted, deretter leder for organisasjonens naturvernavdeling og så fagsjef. 1. mars 2012 overtok Jensen etter Rasmus Hansson som generalsekretær i WWF Verdens naturfond, en stilling hun hadde fram til 2017.[6]

Som generalsekretær var Jensen en profilert samfunnsdebattant, som tidlig tok til orde for at Oljefondet burde trekke seg ut av kull og i stedet investere i fornybar energi. Hun er en forkjemper for bedre forvaltning av de norske havområdene, og har frontet WWFs mangeårige arbeid for en egen norsk klimalov. Hun er jevnlig å se og høre i debattprogrammer på både TV og radio.

Jensen er også medlem av Framtiden i våre hender.[7]

Privat[rediger | rediger kilde]

Nina Jensen er oldebarn av kvinnesakskvinnen og Venstre-politikeren Betzy Kjelsberg og søster av Fremskrittsparti-leder og tidligere finansminister Siv Jensen. Jensen har ett barn med samboer Nicolai Roan.[8] Roan døde av hjernekreft 30. juli 2019.[9]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ snl.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.revocean.org, besøkt 12. august 2021[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Nina Jensen - Agenda Contributor | World Economic Forum». World Economic Forum. Besøkt 14. februar 2017. 
  4. ^ Nina Jensen The effects of ice cover on bearded seal (Erignathus barbatus) vocal patterns over 16 years Mastergradsoppgave i marinbiologi - Universitetet i Tromsø, 2005
  5. ^ Maren Esmark, Nina Jensen The Barents Sea cod: The last of the large cod stocks WWF Norway report 4/2004
  6. ^ «Tronskiftet: Nina Jensen ny generalsekretær i WWF» (norsk). Besøkt 14. februar 2017. 
  7. ^ Teknisk ukeblad – Den rødgrønne regjeringen er forbausende lite grønn (portrettintervju) 22.09.2012
  8. ^ Synnøve Gjerstad; Margrethe Håland Solheim. «Nina Jensen frykter at samboeren er rammet av hjernekreft: - Helt ulidelig». TV 2. Besøkt 27. august 2018. 
  9. ^ Mina Ridder-Nielsen Janssen; Christian Roth Christensen; Christian Roth Christensen; Angelica Hagen Angelica Hagen (9. august 2019). «Nina Jensens samboer bisettes». Dagbladet. Besøkt 9. august 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]