Nordkapp-klassen (1980)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nordkapp-klassen
KV Nordkapp in the Adventfjord.jpg
KV «Nordkapp»
Karriere
LandFlag of Norway, state.svg Norge
SkipstypeKystvaktfartøy
Oppkalt etterNordkapp
Operativ1982-
Skip bygget3
Skip i tjeneste2
Skip ute av tjeneste1
Tekniske data
Deplasement3 200 tonn
Lengde105,05 m
Bredde14,6 m
Dypgående4,9 m
Framdrift4 Wichmann 9AXAG dieselmotorer. Total ytelse: 14 400 hk
2 propeller
Hastighet22,5 knop
Bestykning1 × 57 mm Bofors kanon
3 × 20 mm mitraljøser
Mistral antiluft
Synkeminer
Mannskap52 + 6 (helikopter)
FlyNHI NH90

Nordkapp-klassen bygget fra 1980 og utover, er en norsk kystvaktklasse som på det meste bestod av tre skip. Fartøyene opererer også i arktiske områder og benyttes av ytre kystvakt. Nordkapp-klassen er per 2022 under utfasing, og vil bli erstattet av Jan Mayen-klassen.[1]

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Design[rediger | rediger kilde]

Nordkapp-klassen er bygget med en konvensjonell skrogform. Skipene er bygget med isbryterkapasitet, og tåler sjøgang godt. Skipene er spesielt laget for operasjoner i arktiske strøk, hvor sjøen kan være røff og sjansen for å møte is er stor. Skroget heller svakt utover, slik at faren for nedskruing skal være mindre dersom fartøyet skulle sette seg fast i isen. Helikopterdekket, kanondekket, bakken og brofronten er alle utstyrt med varmekabler for å forhindre ising, som oppstår når sjø og/eller regn treffer kaldt stål.

Skroget gjør skipet stabilt, og skal holde samme stabilitet selv om det skulle legge seg 250 tonn ekstra vekt i form av is. Skrogformen gjør også skipet forholdsvis rolig selv i høy sjø, i motsetning til for eksempel KV «Svalbard» som er designet som en isbryter. Ellers ble det under design av skipsklassen lagt vekt på fart og manøvreringsegenskaper.

Navigasjon og sensorer[rediger | rediger kilde]

Nordkapp-klassen ble bygget med et norskbygget integrert system for navigasjon, ildledning, overvåkning og registrering. Systemet, forkortet NAVKIS, er levert av Kongsberg våpenfabrikk. Ved hjelp av dette systemet kombineres alle radarsystemene, GPS-logg, LORAN-C, Decca, gyrokompass og standardkompass, fartslogg, ekkolodd, sonar, vindmåler, IFF og optiske sikte- og overvåkningsmidler (så som infrarødt kamera etc.).

Nordkapp-klassen er utstyrt med et sonarsystem for deteksjon av undervannsbåter. I tillegg finnes der undervannstelefoni.

Som sensor kan også Nordkapp-klassens helikopter regnes. Nordkapp-klassen er utstyrt med en helikopterhangar, og benyttet opprinnelig Westland Lynx helikoptre. 337 skvadronen hadde den siste landingen med Westland Lynx helikoptre på et kystvaktfartøy 7. desember 2014. Det nye helikopteret (NH90), planlegges å være operativt i Kystvakten fra 1. mai 2015 på KV Senja. Etter Senja skal KV Nordkapp og KV Andenes også ha disse helikoptrene om bord.

Våpen[rediger | rediger kilde]

Nordkapp-klassen er utstyrt med en 57 mm kanon, Mistral antiluft, synkeminer[2] og 3 stykk 20 mm mitraljøser. Skipsklassen er konstruert for fiskerioppsyn og suverenitetshevdelse, og ledelse av redningsaksjoner.

Skip[rediger | rediger kilde]

KV «Andenes»[rediger | rediger kilde]

KV «Andenes» ved Svolvær

KV «Andenes» har pennantnummer W322 og MMSI nummer 257021000. Den tilhører ytre kystvakt. Under Gulfkrigen ble «Andenes» sendt som et av Norges bidrag.

Den 6. juli 1994 ble «Andenes» påkjørt i Vestfjorden av skipet «Whales Forever», som ble ført av Paul Watson, en kanadisk miljøverner som drev stiftelsen Sea Shepherd. Sea Sheperd var blant annet kjent fra Animal Planet, der de hadde et eget TV-program med navnet Whale Wars. «Whales Forever» hadde kommet inn i norsk territorialfarvann uten tillatelse og nektet å adlyde Kystvaktens ordre. «Andenes» skjøt varselskudd før «Whales Forever» kjørte inn i siden på «Andenes».[3]

Den 3. desember 2013 gikk «Andenes» på grunn ved Rødbergodden i Lenvik kommune, med 67 personer ombord. Skipet kom seg videre for egen maskin, men skadene under vannlinjen ble omfattende, og det var en stund usikkerhet om skipet skulle repareres eller vrakes.

Først ble det vurdert å vrake skipet, men det ble satt i stand igjen og kunne observerves i tjeneste våren 2018.

KV «Andenes» ble senere i 2014 sendt til Syria under Operasjon RECSYR.

Tidligere skip[rediger | rediger kilde]

KV «Nordkapp»[rediger | rediger kilde]

KV «Nordkapp» utenfor Mo i Rana

KV «Nordkapp» hadde pennantnummer W320 og MMSI nummer 257019000. Fartøyet tilhørte ytre kystvakt og var stasjonert på Sortland. Fartøyet patruljerte Barentshavet fra den russiske grensa til Jan Mayen. 1. november 2022 ble skipet overført til Marinens mineryddeskvadron og byttet navn til KNM «Nordkapp» (A531). I 2023 skal hun bli flaggskip i NATOs stående minerydderstyrke (SNMCMG1).[4][5]

KV «Senja»[rediger | rediger kilde]

KV «Senja» utenfor Ny-Ålesund

KV «Senja» hadde pennantnummer W321 og MMSI nummer 257020000. Fartøyet tilhørte ytre kystvakt nord og var stasjonert på Sortland. KV Senja ble i mai 2014 det første fartøyet i Sjøforsvaret med helikopteret NH-90 om bord.

KV «Senja» ble tatt ut av tjeneste i november 2021.[1] Den blir erstattet av KV «Jan Mayen» i 2022.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Slutten på eit kapittel og starten på eit nytt». Forsvaret (norsk nynorsk). 25. november 2021. Besøkt 25. november 2021. «Mykje har skjedd sidan KV Senja og resten av Nordkapp-klassa kom på starten av 80-tallet. Likevel ser første skipssjef på KV Senja ein naturleg overgang når ein ny generasjon Kystvakt no skal overta. | – Då eg var skipssjef på KV Senja sin første seglas, gjekk turen til Jan Mayen. Det er derfor fint å tenkje på at fartøyet som skal erstatte ho heiter nettopp KV Jan Mayen, fortel Charles Johansen. (---) – Vi seglar frå Sortland til Ramsund for å losse av ammunisjon og desarmere fartøyet. No er det Forsvarsmateriell som tek over både KV Senja, og etter kvart søsterskipa KV Andenes og KV Nordkapp, forklarar Nilsen. (---) KV Senja og resten av Nordkapp-klassa var i si tid eit betydelig løft for Kystvakta.» 
  2. ^ https://www.regjeringen.no/globalassets/upload/kilde/fd/bro/2002/0002/ddd/pdfv/146586-sider_32-59.pdf
  3. ^ Aftenposten, 7. juli 1994, side 4.
  4. ^ «Siste nytt om gass- og oljeberedskapen». Bergens Tidende. 31. oktober 2002. Besøkt 31. oktober 2022. 
  5. ^ «Fra kystvakt til marinefartøy: nå er KNM Nordkapp klar for NATO-oppdrag». The Norwegian Armed Forces. 31. oktober 2002. Besøkt 31. oktober 2022. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]