Minas Gerais

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Minas Gerais

Flagg

Våpen

Kart over Minas Gerais

Land Brasil Brasil
Status Delstat
Hovedstad Belo Horizonte
Areal 587 172 km²
Befolkning 20 595 499 (2005)
Bef.tetthet 35,08 innb./km²

Minas Gerais er en delstat i den sørøstlige regionen av Brasil. Delstaten er den nest mest folkerike i landet med om lag 20 millioner innbyggere.

Historie[rediger | rediger kilde]

De første europeisk-ættede innbyggerne i Minas Gerais var kolonister som søkte etter gull og edelstener. Dette førte til dannelsen av flere nye bosetninger. Den første hovedstaden lå i byen Mariana, men ble senere flyttet til Vila Rica. På slutten av 1700-tallet var Vila Rica den største byen i Brasil og en av de største i Amerika. Etter hvert som gullgruvene ble uttømt iløpet av 1800-tallet ble byen mindre og mindre viktig. Den ble senere omdøpt til Ouro Preto og forble hovedstad frem til Belo Horizonte overtok denne rollen. En annen by er Governador Valadares.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Minas Gerais har rike mineralforekomster av jern og mangan, noe som gjør at gruvedrift er en viktig næringsgren. Rundt halvparten av Brasils produksjon av mineraler utvinnes fra gruvene i Minas Gerais.

Innenfor landbruk finnes det store plantasjer som driver med produksjon av blant annet ananas, bananer, bomull, kaffe, mais og ris. I tillegg har delstaten Brasils største bestand av storfe.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]