Matematisk institutt (UiB)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Matematisk institutt
BeliggenhetBergen

Matematisk institutt er ett av åtte institutter ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiB. Instituttet er delt i tre fagseksjoner, som igjen er delt i tilsammen 15 forskningsgrupper. Instituttet har i overkant av 30 fast tilsatte, samt stipendiater og ansatte i administrasjonen, som tar seg av den daglige driften. Instituttrådet er det øverste rådgivende organ for instituttleder, i saker som vedrører hovedlinjene for instituttets virksomhet.

Fagseksjoner[rediger | rediger kilde]

Tilbud for studenter[rediger | rediger kilde]

Matematisk institutt tilbyr Bachelorprogram i matematiske fag, og forskjellige masterprogram. I tillegg tilbyr instituttet Integrert adjunktutdanning i matematikk og naturfag og Integrert lektorutdanning med master i naturvitskap eller matematikk. Bachelorprogrammet har en felles kjerne innenfor fagene matematikk, anvendt- og beregningsorientert matematikk (ABM) og statistikk. Dette programmet inneholder 90 studiepoeng med faglig spesialisering, samt 90 frie studiepoeng. Det er altså mulig å fordype seg enda mer i matematikk, eller ta fag fra andre retninger, for eksempel fysikk. Ved godkjent bachelorgrad kan en søke på et av masterprogrammene, dersom en har oppfylt kravene som stilles.

Matematisk fagutvalg[rediger | rediger kilde]

Matematisk Fagutvalg er studentenes forum på instituttet. De arrangerer populærvitenskapelige foredrag om matematikk, filmframvising, idrettslag og fester. π-happy er oppholdsrommet for sosialt samvær i 6. etasje ved instituttet, og inneholder en bar som vanligvis er åpen torsdager fra 19-24.

Mat-nytt[rediger | rediger kilde]

To ganger i måneden gir matematisk institutt ut nyhetsbrevet Mat-nytt. Her kommer informasjon fra instituttleder, en oversikt over hva som skjer og referat fra hva som har skjedd, samt utlyste og nylig besatte stillinger. Det er administrasjonen som har ansvaret for utgivelsen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]