Kirsti Koch Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kirsti Koch Christensen
Født1. des. 1940[1]Rediger på Wikidata (81 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse LingvistRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i OsloRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av Det Kongelige Norske Videnskabers SelskabRediger på Wikidata

Kirsti Koch Christensen (født 1. desember 1940) er en norsk lingvist som var rektor ved Universitetet i Bergen fra 1999 til 2005.

Koch Christensen ble i 1978 mag.art. i allmenn språkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har hatt forskningsopphold ved University of Hawaii, Massachusetts Institute of Technology og Stanford University, i tillegg til studieopphold blant annet i Kobe i Japan. I 1991 ble Koch Christensen professor i lingvistikk ved Universitetet i Bergen med særlig ansvar for japansk. Hun hadde da tidligere vært førsteamanuensis i lingvistikk ved Universitetet i Bergen (19881990) og ved Universitetet i Oslo (1990–91).

Koch Christensen har innehatt en rekke leder- og styreverv, så vel i akademia som i samfunns- og næringsliv. I perioden 2002-2005 var Koch Christensen leder i Universitets- og høgskolerådet (UHR). Videre har hun vært styreleder i Center for Advanced Study in Theoretical Linguistics (CASTL) fra 2003, styreleder og styremedlem i Nordisk institutt for Asiastudier, samt vært medlem av hovedstyret i Norges forskningsråd. Koch Christensen har videre vært medlem av Nordisk ministerråds styringsgruppe for høyere utdanning (Høgut) og av Norsk språkråds råd og fagnemnd. Koch Christensen har også innehatt styreverv i Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), Festspillene i Bergen, forlaget Gyldendal og Statoil.

3. april 2003 ble Koch Christensen utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. I 2006 ble Koch Christensen tildelt den japanske ordenen Den oppadstigende sols orden, gylne stråler med bånd om halsen, for sitt arbeid for japansk kultur, utviklingen av japansk språkundervisning i Norge og for sitt bidrag til å fremme vennskapelige forbindelser mellom Norge og Japan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 12070622v, catalogue.bnf.fr, besøkt 30. desember 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]