Kirsti Koch Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kirsti Koch Christensen
Født1. des. 1940[1]Rediger på Wikidata (82 år)
Oslo
Beskjeftigelse
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
NasjonalitetNorge
Medlem avDet Kongelige Norske Videnskabers Selskab

Kirsti Koch Christensen (født 1. desember 1940) er en norsk lingvist som var rektor ved Universitetet i Bergen fra 1999 til 2005.

Koch Christensen ble i 1978 mag.art. i allmenn språkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har hatt forskningsopphold ved University of Hawaii, Massachusetts Institute of Technology og Stanford University, i tillegg til studieopphold blant annet i Kobe i Japan. I 1991 ble Koch Christensen professor i lingvistikk ved Universitetet i Bergen med særlig ansvar for japansk. Hun hadde da tidligere vært førsteamanuensis i lingvistikk ved Universitetet i Bergen (19881990) og ved Universitetet i Oslo (1990–91).

Koch Christensen har innehatt en rekke leder- og styreverv, så vel i akademia som i samfunns- og næringsliv. I perioden 2002-2005 var Koch Christensen leder i Universitets- og høgskolerådet (UHR). Videre har hun vært styreleder i Center for Advanced Study in Theoretical Linguistics (CASTL) fra 2003, styreleder og styremedlem i Nordisk institutt for Asiastudier, samt vært medlem av hovedstyret i Norges forskningsråd. Koch Christensen har videre vært medlem av Nordisk ministerråds styringsgruppe for høyere utdanning (Høgut) og av Norsk språkråds råd og fagnemnd. Koch Christensen har også innehatt styreverv i Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), Festspillene i Bergen, forlaget Gyldendal og Statoil.

3. april 2003 ble Koch Christensen utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. I 2006 ble Koch Christensen tildelt den japanske ordenen Den oppadstigende sols orden, gylne stråler med bånd om halsen, for sitt arbeid for japansk kultur, utviklingen av japansk språkundervisning i Norge og for sitt bidrag til å fremme vennskapelige forbindelser mellom Norge og Japan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 12070622v, catalogue.bnf.fr, besøkt 30. desember 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]