Hopp til innhold

Institutt for biomedisin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Institutt for biomedisin (IBM) ved Universitetet i Bergen ble etablert som institutt i 2004 i forbindelse med sammenslåingen av de tre prekliniske institutter; Institutt for anatomi og cellebiologi, Institutt for biokjemi og molekylærbiologi og Fysiologisk institutt. Instituttet er et av fem institutt ved Det medisinske fakultet, og med sine vel 200 ansatte et av de største instituttene ved Universitetet i Bergen. Omkring 44 personer er ansatt i faste vitenskapelige stillinger (professorer og førsteamanuenser) i tillegg er ca 60 ph.d.-kandidater og 25 post docs (tall fra 2010) tilknyttet instituttet. Instituttet er lokalisert i et nytt og velutrustet forskningsbygg, Bygg for Biologiske Basalfag (BBB), like ved Haukeland universitetssykehus.

Institutt for biomedisin (IBM) utgjør et av landets største biomedisinske fagmiljø og av ikke ubetydelig størrelse i internasjonal sammenheng. Instituttets forskning er innen basal og translasjonell biomedisinsk forskning med relevans for basale biologiske problemstillinger, en rekke sykdomstilstander og biomedisinsk innovasjon.

Stikkord for forskningsvirksomheten er: biomedisin, translasjonell forskning, kreft, nevrobiologi, fysiologi, cellebiologi, molekylærbiologi, sirkulasjon, signalomforming, proteomikk, elektronisk bildebehandling, MRI og nanovitenskap.

Instituttet bidrar i undervisning av leger, tannleger, tannpleiere, farmasøyter og ernæringsstudenter, og for masterstudenter i human fysiologi, medisinsk cellebiologi, bildebehandling (Biomedical Image Sciences) og nanovitenskap.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata