Det samfunnsvitenskapelige fakultet (UiB)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mange av instituttene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet holder til i Lauritz Meltzers Hus.
Bibliotek for samfunnsvitenskap, Fosswinckels gate 14.

Det samfunnsvitenskapelige fakultet (UiB) er ett av seks fakulteter ved Universitetet i Bergen.

Fakultetet har rundt 3400 studenter og ca. 200 personer i vitenskapelige og teknisk-administrative stillinger. I tillegg er ca. 45 eksternt finansierte stillinger tilknyttet fakultetet. Leder for fakultetet er dekanus Jan Erik Askildsen.

Det samfunnsvitenskapelige fakultet har sju institutter:

Fakultetet gir undervisning på alle nivåer gjennom 18 bachelorprogrammer, 16 masterprogrammer og ett ph.d.-program.

Lesesaler[rediger | rediger kilde]

For studener som tar årsstudium eller en bachelorgrad finnes det PC-saler og leseplasser ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Leseplassene befinner seg i Ulrike Phils, hus som ligger på andre siden av gaten, Professor Keyersgate 1.

Masterstudentene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet får tildelt egne leseplasser som er lokalisert i fakultetets bygning. Disse får masterstudentene etter egne retningslinjer og fakultetet har egne åpningstider for sine masterstudenter.

Samviten[rediger | rediger kilde]

Samviten er studentmagasinet for Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen. Magasinet produseres av studenter og gis ut to ganger i semesteret. Redaksjonen har kontor i Sofie Lindstrøms hus, noen få minutter fra Studentsenteret.

Magasinet inneholder artikler om temaer som er knyttet opp mot Det samfunnsvitenskapelige fakultet, samfunns- og kulturliv.

Det samfunnsvitenskapelige fakultetet har tidligere hatt studentavisen Svada som kom ut på 1980-tallet. I 1993 kom SV-avisa ut for første gang og byttet i 1994 navn til Samviten. Mange utgaver av Svada og SV-avisa har gått tapt. Det finnes likevel et lite arkiv med gamle utgaver av SVada, SV-avisa og Samviten som redaksjonen i Samviten har tatt vare på.

Utveksling[rediger | rediger kilde]

De fleste bachelor- og masterprogrammene ved fakultetet gir mange utvekslingsmuligheter å velge mellom. Et delstudium ved et utenlandsk universitet kan vare i 3-12 måneder og kan gi internasjonal kompetanse og mange nye erfaringer.

UiB har mer enn 600 avtaler med universiteter over hele verden.

Informasjonssenteret[rediger | rediger kilde]

Informasjonssenteret ligger i Lauritz Meltzers hus (SV-bygget), Fosswinckels gate 6, 3. etasje.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]