MTV Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
MTV Norge
Lansert18. september 2005
LandStorbritannia
HovedkvarterPolen, Warszawa
London, Storbritannia
Eid avParamount Global
MottoMusic Television
Søsterkanal(er)VH1, VH1 Classic, VIVA, Nickelodeon
Nettstedmtv.no (nb)

MTV Norge er en norsk musikkanal som sender musikkvideoer, serier, reality og ulike underholdningsprogram. Kanalen spiller 25 % norsk musikk. MTV Norge viser mye av de samme programmene som MTV Europe, men bruker norske undertekster, og viser lokale reklamer. MTV Norge var resultatet av en oppsplitting av MTV Nordic.

MTV Norge er heleid og drevet av MTV Networks Europe, som igjen er eid av det amerikanske mediekonsernet Viacom.

Våren 2009 skiftet kanalen design, vignetter og logo. Musikkprogrammet Don't Stop The Music ble skiftet ut med After Hours, som blir sendt om natten. På dagtid sendes M Is For Music, noe som erstattet programmet 100 % MTV. After Hours og M Is For Music sender den nyeste musikken og hits innen pop, dance, rock, hiphop og R&B.

Charlotte Thorstvedt som var en sentral programleder i MTV Norge i 3 år sluttet til fordel for ny jobb i TV 2.[1]

Kanalen hadde en dekningsgrad på 52,7 % i 2007.[2]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

MTV Nordic ble lansert i 1998, men i 2005 ble den nedlagt og delt opp i 4 nye kanaler, en for hvert nordisk land. MTV Danmark ble lansert mai 2005 og 18. september 2005 startet MTV Norge, MTV Sverige og MTV Finland. I likhet med den norske utgaven har de øvrige nordiske kanalene undertekster på hvert sitt språk, tilpasset sendeskjema og et mer lokalt tilbud. MTV Nordic - som hadde hovedbase i Stockholm - hadde i alle år det eksisterte gått under økenavnet «MTV Sweden», mest på grunn av det enkelte mente var deres halvarrogante holdning til musikk utenfor svenskegrensen. Da MTV feiret sine første tyve år på lufta i 2001, foretok det renommerte bransjebladet Music & Media en opptelling av den gjeveste spillelista på MTV Nordic. Tretten artister var svenske, én var norsk. Lista hadde derimot ingen artister fra Finland eller Danmark.[3]

Show på MTV Norge[rediger | rediger kilde]

Programledere på MTV Norge[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]