TV-Aust-Agder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
TVA
Tvalogo.png
Lansert30. august 2004
LandNorge
HovedkvarterArendal, Norge
Eid avAgderposten Medier AS
NettsideTVA

TV-Aust-Agder AS (TVA) var et selskap som hadde konsesjon for drift av lokal TV-stasjon i Aust-Agder fylke.

Stasjonen var eid av Agderposten Medier AS der administrerende direktør er Nils Kr. Gauslaa.

Fra sendestart i 1997 samarbeidet TV-Aust-Agder AS med TV Sør. TV-Aust-Agder og TV Sør skilte lag den 30. august 2004 og TV-Aust-Agder AS startet sendinger med kanalnavnet TVA som har dedikerte sendinger til Aust-Agder fylke. Navnet TVA blir ofte forvekslet med TV Agder, men TVA kommer av tilhørigheten til Agderposten. Stasjonen hadde distribusjonsavtale om videresending av TVNorge-sendinger på det analoge bakkenettet. Det analoge bakkenettet ble stengt 9. juni 2009 for Aust-Agder og distribusjonssamarbeidet med TVNorge opphørte samtidig.

Den 11. november 2008 fikk TVA egen kanalplassering på det digitale bakkenettet og med operatøren RiksTV. Her sendtes halvtimes sendingen som sendes på TV Norge, fra 17:30 til midnatt. Samarbeidet med Riks-TV opphørte vinteren 2009. TVA har også kanalplassering på kabel-TV nettene i regionen, Canal Digital kabel-TV nett i Arendal og Tel-Ag som dekker Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør.

TVA var også tilgjengelig på IPTV gjennom LOS Bynett med leverandørene Homebase, Viasat og iVisjon (som nå driftes av Nextgentel), samt DSL fra Nextgentel på nasjonalt plan. Dessuten var TVA tilgjengelig på plattformen til Lyse – Altibox i Indre Agder og resten av Norge hvor Altibox er tilgjengelig.

Stasjonen ble avviklet den 29. januar 2010. Sendernettet på kabel-TV og IPTV ble overtatt av Radio P5 og det er nå Kanal Lokal som disponerer sendernettet. Det sendes nå programmer produsert av Mediaservice og fra arkivet til TVA. Kanal Lokal skiftet navn til TV Agder i desember 2013. TV Agder utvidet da sendingene til både Aust- og Vest-Agder. TV Agder eies og driftes nå i sin helhet av Media Service AS, Kanalen kan sees av ca 70 000 husstander.

Mottak av TVA[rediger | rediger kilde]

TVA kan mottas på følgende plattformer:

  • Digitalt bakkenett
  • Kabel-TV
  • IPTV

TVA har distribusjonssamarbeid med følgende distributører:

  • Canal Digital kabel i Arendal – digital kanal 15 og analog RF-kanal S11
  • Tel-Ag kabel-TV har nett i store deler av Aust-Agder og Telemark. Her finner du TVA på digital kanal 29, mens man i Grimstad og Arendal finner stasjonen på RF kanal E05 og i Tvedestrand og Risør på RF-kanal E11. Kragerø har TVA via digital mottaker.
  • Homebase – digital kanal 10
  • NextGenTel TV – digital kanal 70

TVA kan altså mottas uten digital mottakerenhet på CD kabel og Tel-Ag kabel-TV i regionen.
Dessuten er TVAs sendinger tilgjengelig på www.tva.no.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]