VH1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
VH1
Lansert1. januar 1985
LandUSA
HovedkvarterNew York
Eid avViacomCBS
Søsterkanal(er)MTV, VH1 Classic
Nettstedwww.vh1.com (en)

VH1 (VH-1: Video Hits One frem til 1994) er en amerikansk TV-kanal som sender musikk- og livsstilsprogrammer. Den ble startet i januar 1985 av Warner-Amex Satellite Entertainment, på det tidspunktet del av Warner Communications som også eide MTV. Begge kanalene eies nå av Viacom. Kanalen ble opprettet med henblikk på et mer voksent publikum enn søster-kanalen MTV.[1]

Kanalen er opphavet til VH1 Classic, VH1 Soul, VH1 Uno og VH1 MegaHits. Sistnevnte ble nedlagt grunnet lave seertall. Mange land har dessuten egne versjoner av VH1, slik som blant annet Storbritannia, Tyskland, Danmark og India.

Programmer[rediger | rediger kilde]

Kanalen er kjent for musikkprogrammer som blant annet Video Countdown, Behind the Music, VH1 Divas og Pop-Up Video. Ved siden av rene musikkprogrammer er den også kjent for serier som blant annet Hogan Knows Best (2005-2007) og Rock of Love with Bret Michaels (2007-2009).

Historie[rediger | rediger kilde]

Da VH1 startet opp i Europa hentet de mange av programlederne (VJs) fra MTV Europe. Idag har den europeiske versjonen av VH1 i praksis ingen programledere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]