Jackass

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jackass
orig. Jackass
Jackass
Generell informasjon
Sjanger Reality
Nasjonalitet USA
Sesonger 3
Episoder 25
Lengde 25 min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende Johnny Knoxville
Bam Margera
Steve-O
Chris Pontius
Ryan Dunn
Ehren McGhehey
Dave England
Preston Lacy
Jason "Wee-Man" Acuña
Bak kamera
Skapere Johnny Knoxville
Spike Jonze
Jeff Tremaine
Sending
Periode 1. oktober 200017. februar 2002
TV-kanal MTV
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
Offisiell nettside

Jackass er et amerikansk TV-program som sendes på MTV. Programmet går ut på å finne på sprøe stunts, skade seg selv og drive gjøn med folk. Det er laget 25 episoder av serien, den første i 2000.

I 2002 kom filmen Jackass: The Movie. Året etter forlot Johnny Knoxville showet, og de gjenværende delte seg og startet seriene Wildboyz og Viva La Bam. I 2006 kom filmen Jackass Number Two, og film nummer tre, Jackass 3D som var laget for 3D-visning, kom i 2011.

I 1996 fikk Johnny Knoxville en idé om å spraye seg selv med pepperspray samt å skyte seg selv med en elektrisk pistol. Han fortalte Jeff Tremaine om idéen sin. Tremaine som jobbet for Big Brother Magazine foreslo at han skulle filme det, samt andre stunt. Senere tok MTV kontakt og ville ha dem til å lage et show. De fikk med seg East Coast CKY crew, en skategruppe, noen flere og Jackass var dannet.

I bonusmateriellet på Jackass Number Two ser man hvilke prosjekter de forskjellige har holdt på med i mellomtiden. Blant annet har Bam Magera sitt eget radioshow, Ryan Dunn har lansert sitt eget klesmerke, Johnny Knoxville har prøvd seg som semi-seriøs skuespiller, Steve-O og Chris Pontius holder på med Wildboyz og Preston Lacy har laget film.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Produksjoner[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]