Jackass

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jackass
Generell informasjon
SjangerDokumentar / Humor / Ungdom
Prod.landAmerikansk
Sesonger3
Episoder25
Lengde25 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeJohnny Knoxville
Bam Margera
Steve-O
Chris Pontius
Ryan Dunn
Ehren McGhehey
Dave England
Preston Lacy
Jason "Wee-Man" Acuña
Bak kamera
Skaper(e)Jeff Tremaine, Spike Jonze, Johnny Knoxville
Prod.selskapMTV
Sending
Periode1. okt. 200017. febr 2002
TV-kanalMTV
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Jackass er et amerikansk humorprogram som gikk på MTV fra 2000 til 2002. Programmet gikk ut på å finne på sprøe, spektakulære stunts, skade seg selv og drive gjøn med folk. Den ble etterfulgt av Jackass: The Movie, som kom allerede i 2002. Etter det fulgte en rekke andre filmer.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

I 1996 fikk Johnny Knoxville en idé om å spraye seg selv med pepperspray samt å skyte seg selv med en elektrisk pistol. Han fortalte Jeff Tremaine om idéen sin. Tremaine som jobbet for Big Brother Magazine foreslo at han skulle filme det, samt andre stunt. Senere tok MTV kontakt og ville ha dem til å lage et show. De fikk med seg East Coast CKY crew, en skategruppe, noen flere og Jackass var dannet.

I bonusmateriellet på Jackass Number Two ser man hvilke prosjekter de forskjellige har holdt på med i mellomtiden. Blant annet har Bam Magera sitt eget radioshow, Ryan Dunn har lansert sitt eget klesmerke, Johnny Knoxville har prøvd seg som semi-seriøs skuespiller, Steve-O og Chris Pontius holder på med Wildboyz og Preston Lacy har laget film.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]