Liste over norske TV-kanaler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er en liste over norske TV-kanaler. Lista gjelder både nålevende og tidligere kanaler.

Liste over norske fjernsynskanaler[rediger | rediger kilde]

Kanaler i drift per juni 2017[rediger | rediger kilde]

Navn Kanalkategori Lansert Eier
NRK1 (NRK) Allmennkringkaster 20. august 1960 Norsk rikskringkasting AS/Den norske stat
NRK2 (NRK TO) Allmennkringkaster

Hovedsakelig fakta- og nyhetsprogrammer

31. august 1996 Norsk rikskringkasting AS/Den norske stat
NRK3 Allmennkringkaster

Hovedsakelig underholdningsprogrammer

3. september 2007 Norsk rikskringkasting AS/Den norske stat
NRK Super Innhold for Barn 1. desember 2007 Norsk rikskringkasting AS/Den norske stat
TV 2 Uoffisiell Allmennkringkaster 5. september 1992 TV2 Gruppen/Egmont
TV 2 Zebra (TV 2 Xtra) Uoffisiell Allmennkringkaster med innhold rettet mot

menn

24. januar 2004 TV2 Gruppen/Egmont
TV 2 Nyhetskanalen Uoffisiell Allmennkringkaster 15. januar 2007 TV2 Gruppen/Egmont
TV 2 Sportskanalen Uoffisiell Allmennkringkaster Hovedsakelig Studiosendinger og

Sportsnyheter

24. mars 2007 TV2 Gruppen/Egmont
TV 2 Livsstil Uoffisiell Allmennkringkaster med Livestilsinnhold 2. november 2015 TV2 Gruppen/Egmont
TV 2 Humor Uoffisiell Allmennkringkaster med Humorinnhold 2. mars 2015 TV2 Gruppen/Egmont
TV 2 Sport Premium Uoffisiell Allmennkringkaster med Premier League, FA-cupen og

Skosk Premier Leauge med enkelte sendinger fra Allsvenskan og SHL

11. juni 2010 TV2 Gruppen/Egmont
TV 2 Sport Premium 2 Uoffisiell Allmennkringkaster med Premier League, FA-cupen og

Skosk Premier Leauge med enkelte sendinger fra Allsvenskan og SHL

11. juni 2010 TV2 Gruppen/Egmont
TV 2 Sport Premium 3 Uoffisiell Allmennkringkaster med Premier League, FA-cupen og

Skosk Premier Leauge med enkelte sendinger fra Allsvenskan og SHL

11. juni 2010 TV2 Gruppen/Egmont
TVNorge Tidligere Allmennkringkaster, Underholdning 5. desember 1988 Discovery Communications
FEM Underholdningskanal for kvinner 3. september 2007 Discovery Communications
MAX Underholdningskanal for menn 1. november 2010 Discovery Communications
VOX Underholdningskanal for voksne 23. januar 2012 Discovery Communications
TV3 Underholdning 31. desember 1987 Modern Times Group
Viasat 4 (ZTV Norge) Underholdning 8. september 2007 Modern Times Group
TV6 Underholdning 21. november 2013 Modern Times Group
Viasat Sport Sport Lansert: 1999

Ble norsk: 2009

Modern Times Group
Viasat Fotball Fotball Lansert: 1999

Ble norsk: 2009

Modern Times Group
Viasat Motor Motorsport Lansert: 17. oktober 2008

Ble norsk: 1. juli 2017

Modern Times Group
Viasat Hockey Hockeysport Lansert: 2007

Ble norsk: 1. juli 2017

Modern Times Group
TLC Norge Underholdningskanal for kvinner 4. mars 2010 Discovery Communications
Discovery Channel Norge Underholdning 17. juni 1985 Discovery Communications
Eurosport Norge Sport 3. september 2015 Discovery Communications
MTV Norge Musikk, Underholdning 18. september 2005 Viacom
Rikstoto Direkte Hestesport 2002 Norsk Rikstoto
Frikanalen Åpen kanal 2008 Foreningen Frikanalen
Visjon Norge Religiøs 1998 TV Visjon Norge AS
Kanal 10 Norge Religiøs 2010 Kristen TV i Norge AS
Fox Underholdning 21. mars 2012 Fox International Channels
Matkanalen Mat 2015 Caiano Gruppen

Nedlagte, norske kanaler[rediger | rediger kilde]

Det finnes også flere lokale TV-kanaler som eies av NRK og TVNorge, blant annet OsloTV. (TVNorge.)

Lokale kanaler[rediger | rediger kilde]