TV Østfold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

TV Østfold var en kommersiell lokal-TV-kanal. Kanalen startet med TV-sendinger 18. november 1996, (TV Østfold 24 – 1. september 2008). I februar 2012 kom kunngjøringen om at TV-kanalen måtte gi opp, og 1. mars ble satt som dato for sendingenes opphør.[1]

Kanalen hadde tidligere avtale om distribusjon av TVNorge mot å ha sendetid tre ganger i døgnet, slik som mange andre lokal-TV-kanaler. Kanalen sendte da i en 24-times loop via det analoge bakkenettet samt kabel-TV-selskapene i Østfold, Get®, Telenor (daværende Canal Digital) & RiksTV. Man kunne også motta kanalen via sattelitt (parabol).

Fokus[rediger | rediger kilde]

TV Østfold var hovedsakelig basert i Fredrikstad/Rolvsøy. De hadde rundt et dusin ansatte, blant dem en liten nyhetsredaksjon med fokus på de lokale sakene innenfor fylkets grenser, som politikk og andre nyhetsrelaterte saker, og et sterkt fokus på lokal sport. TV Østfold hadde en avtale med TV 2[2] om å «være deres forlengede arm i Østfold».

Sommeren 2011 produserte kanalen en serie kulturhistorieprogrammer om «Østfoldarven», ment for visning på egen kanal, men riksdekkende TV viste også interesse for produksjonen.

TV Østfold produserte også miniversjoner av realityprogrammer som de sendte i 7-minutterssegmenter om sommeren, da det var roligere tider i fylket.

Tidligere ansatte[rediger | rediger kilde]

Flere mediepersoner har tidligere jobbet i kanalen. Blant disse er NRKs faktasjef Lars Kristiansen, daglig leder i produksjonsselskapet Mastiff Øystein Kristiansen, P4s fotballreporter Roger Kalsøy, nyhetsredaktør i Moss Avis Magne Henriksen, TV 2-reporter Ida Marie Vatn, TV 2 hjelper deg-reporter Jostein Olseng, TV 2-reporter Eva Kynningsrud Dobbing, NRK Østfold-reporterne Kathrine Brønn, Marianne Løkkevik, Siw Strømbeck og Eli Halvorsen. TVNorges reportere Kristine Grønli Schjerven og Jarle Stokland, NRK Brennpunkts postproducer/regissør Stephan Reis, partner i Mediacircus TV AS Jon Sverre Høiden, NRK Østfolds producer Tobias Sakrisvold Martinsen, og frilanser Runar Blekken. Siste ansvarlige redaktør/adm.dir. i selskapet var Per Georg Johansen.

Nye TV Østfold 2017[rediger | rediger kilde]

1. januar 2017 byttet TVHalden navn til TVØstfold som er et mer naturlig navn da sendeflaten er på kabelselskapene Get 32 og Canal Digital 40 i Østfold. Stasjonen har økt sin sendeflate med studioprogrammet Rett på som ledes av Kjetil Aabø. Fire nye gjester i hvert program fra Østfold. Pr. mai 2017 er det produsert 39 programmer med over 150 ulike temaer og gjester. Programmet - På rundtur med Steinar og Kjetil er også et populært program. Det startet på 90 tallet. Det er sakte-tv med kamera i en bil og programlederne har en ledig tone over hva de ser på sin ferd. TVØstfold drives av entusiaster og alle er velkommen til å levere sine bidrag. Se mer på kanalen nett side www.tvøstfold.no ( med Ø)

Referanser[rediger | rediger kilde]