Hopp til innhold

TV Haugaland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

TV Haugaland er et foretak som ble stiftet 20. november 1990 i Haugesund for å produsere lokal-TVHaugalandet i daværende Rogaland fylke.

Etter noen år ble TV Haugaland solgt til en gruppe investorer på Åkrehamn, deriblant Bøhn Regnskap. Studioet ble da flyttet til Åkrehamn. De nye eierne ansatte Dag Sandslett som daglig leder. Blant programmene som ble produsert i studioet i Åkrehamn var TV Bingo, Pyramiden, Adventsprogram og reportasjer om hendelser på Haugalandet.

I 1994 overtok nye eiere stasjonen, som ble flyttet tilbake til Haugesund sentrum. Programprofilen ble endret og presentasjonen av kanalen ble modernisert.

Kanalen har[når?] konsesjon i 14 kommuner i Nord-Rogaland og Sunnhordland (omtrent det området som blir kalt Haugalandet).

TV Haugaland er blant de eldste lokal-TV-stasjonene i Norge.

Flere programledere i riksdekkende media startet sin karriere i TV Haugaland, for eksempel Julie Strømsvåg (TV 2), Thomas Henschien, Margaret Stakkestad (TV 2), Øyvind Fjeldheim i TV 2 og Ray Kay.

Sommeren 2018 var TV Haugaland truet av konkurs.[1] Høsten 2018 kjøpte en av aksjonærene opp aksjemajoriteten i selskapet TV Haugaland as.[2] Kanalen er i dag[når?] en frittstående kanal.

I februar 2022 ble det offisielt kjent at Schibsted kjøpte opp 40 prosent av aksjene i TV Haugaland. Det skjer etter at TV-kanalen har vært lokaleid i 30 år.[3]

Ansvarlig redaktør siden 2018 er Karen Hesseberg.[2]

Redaktører

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Jor, Eira Lie (28. juni 2018). «Fotballklubb selger seg ut av medier igjen: Lokale eiere tar over Karmøynytt». Medier24.no (norsk). Besøkt 19. september 2020. «Onsdag ble Norvegen Media AS enige med Haugaland Media AS om en avtale om oppkjøp av lokalavisen Karmøynytt og siden hnytt.no, ifølge en pressemelding. De to lokale mediene har de siste årene vært en del av Haugaland Media, hvor FK Haugesund eier 90 prosent. Men drifta har vært utfordrende, og mediehuset har slitt med lønnsomheten. Mens TV Haugaland er truet av konkurs, er det altså nå blitt en løsning for de to andre merkevarene.» 
  2. ^ a b «TV Haugaland har fått ny eier». www.h-avis.no (norsk). 29. juni 2018. Besøkt 19. september 2020. 
  3. ^ Schibsted går inn på eiersiden i TV Haugaland Extraavisen (Publisert 9.februar 2022)

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata