Vatneli skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vatneli skole
KommuneSandnes
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Vatneli skole
58°51′33″N 5°46′21″Ø

Vatneli skole er en privat, kristen 10-årig grunnskole som eies og drives av Adventkirkene i Sandnes og Stavanger.[1] Skolen har ca 60 elever fordelt på ti klassetrinn. Syvendedags Adventistsamfunnet i Norge har i alt 11 grunnskoler og en videregående skole.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den nåværende skolen startet opp i 1998 i Vatneli, i utkanten av bydelen Hana, 4 kilometer fra sentrum av Sandnes. Opprinnelig var stedet en helseheim fra 1928. Adventkirken har utført et omfattende restaurerings- og renoveringsarbeid for at hovedbygningen skulle kunne fremstå som et tidsmessig skolebygg.[trenger referanse] Siden har menigheten og skolen ført opp et nybygg på 600 kvm. der den gamle kurbygningen stod. Dette bygget inneholder en gymnastikksal, garderobeanlegg og storsal for skolens og menighetens samlinger. Frivillige har lagt ned 16.000 dugnadstimer i nybygget som ble åpnet i mai 2003.[trenger referanse]

Skolen overtok etter Pilabakken skole i Adventkirkens tidligere lokaler i Hoveveien. Denne skolen ble startet i 1978.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Vatneli skole». Syvendedags Adventistkirken. Arkivert fra originalen 2. februar 2016. Besøkt 2. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

utdanningsstubbDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.