Lost (sesong 1)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episoder av Lost sesong 1 er en liste over episodene i den første sesongen av den amerikanske TV-serien Lost. Den første episoden ble vist på amerikansk TV 22. september 2004, og på norsk TV 2. februar 2005.

Pilot, del 1[rediger | rediger kilde]

Jack Shephard våkner desorientert og forslått i en jungel. Han ser en gul labrador retriever som løper gjennom skogen. Jack løper gjennom jungelen og kommer ut på en tropisk strand, hvor han ser vrakrestene etter Oceanic Flight 815. Jack som er kirurg begynner å hjelpe andre overlevende. Etterhvert trekker Jack seg tilbake for å ta seg av sine egne sår, og møter Kate som han ber om hjelp til å sy et sår han har på ryggen. Kate forteller at flyet brakk i flere deler i luften. Andre overlevende, blant annet Michael og Walt, møtes for å diskutere hva de skal gjøre med de døde, mens en uinteressert Sawyer ser på. Hurley samler sammen mat fra vrakrestene, og fordeler den blant de overlevende.

Om natten blir freden i leiren forstyrret av høye lyder og trær som blir revet opp i jungelen like ved stranden. Neste morgen bestemmer Jack at de må finne flyets radio for å sende et nødsignal. Sammen med Kate og Charlie drar Jack på leting etter flyets cockpit i jungelen. De finner cockpiten ved et tre, og må klatre opp gjennom seteradene for å nå kabinen. Der finner de piloten fremdeles i setet. Charlie forsvinner inn på badet mens Jack og Kate oppdager at piloten våkner til live. Han forteller at de hadde mistet radiokontakt med bakken seks timer etter avgang, og at de hadde snudd tilbake til Fiji og traff turbulens. Flyet var langt ute av kurs når det styrtet. Etterhvert oppdager de noe utenfor vinduene, og det ender med at piloten blir dratt ut av cockpit vinduet. De tar radioen og flykter, og finner etterpå pilotens blodige lik i en tretropp.

Pilot, del 2[rediger | rediger kilde]

Jack, Kate, og Charlie går tilbake til stranden, hvor Kate spør Charlie hva han gjorde på badet. Charlie hevder han var syk. Et tilbakeblikk viser Charlie ombord i flyet hvor han nervøst beveger fingrene. Han ser at flyvertinnen snakker om han, og reiser seg raskt og går på badet. Inne på badet ser vi han ta heroin. Før han rekker å skylle ned resten av stoffet, begynner turbulensen og han skynder seg til det nærmeste sete.

Mens han leter et Vincent oppdager Walt et par håndjern som han gir til Michael. Jack, Kate og Charlie kommer tilbake til stranden og oppdager Sawyer og Sayid som slåss. Michael gir håndjernene til Jack, og Sawyer anklager Sayid for å ha krasjet flyet. Sayid tar radioen og fikser den, men den har hverken signal eller mye batteri igjen. Han avslører til Hurley at han var en kommunikasjonsoffiser med den irakiske hæren under Gulfkrigen. Charlie går vekk fra de andre for å ta mer heroin. Jack ber Hurley om å finne antibiotika.

Sayid, Kate, Charlie, Boone, Sawyer og Shannon tar med seg radioen lengre inn på øya for å forsøke å få et signal. På veien blir de angrepet av et dyr, som Sawyer dreper med en pistol – det viser seg at dyret er en isbjørn. Sawyer forteller at han har fått pistolen fra en skadet politimann som var ombord, og Sayid anklager Sawyer for å være fangen politimannen transporterte.

Et tilbakeblikk viser de siste øyeblikkene av flyturen, hvor Kate snakker med politimannen og hvor hun har på seg håndjernene Walt fant i jungelen.

Når Sayid slår på radioen får de signal. Men det blir blokkert av en radiosendingfransk som har blitt repetert i 16 år.

Tabula Rasa[rediger | rediger kilde]

Gruppen prøver å ta seg av den hardt skadde politimannen, og Jack oppdager Kates fortid. Gruppen som var ute for å sende radiosignal er på vei ned fra fjellet, og blir enige om å ikke fortelle de andre om den franske sendingen. Etter en slåsskamp over pistolen blir de enige om å gi den til Kate.

I et tilbakeblikk ser vi Kate i Australia. Hun blir vekket av en gårdbruker, Ray, som vil vite hvorfor hun sover i låven hans. Kate oppgir et falskt navn, Annie, og blir tilbudt en jobb på gården. Når hun senere skal forlate gården, tilbyr Ray å kjøre henne til togstasjonen. Kate oppdager at Ray har planlagt å overlate henne til myndighetene mot den utlovede belønningen. Når Kate ser politimannen kjører bak dem, tar hun rattet fra Ray og bilen ender opp i grøfta. Mens hun forsøker å redde Ray, mister hun muligheten til å stikke av.

Michael spør Walt om Locke, og forbyr Walt å tilbringe tid med ham. Michael leter etter Walts hund Vincent i jungelen. Locke finner til slutt hunden ved å bruke en hundefløyte, og hunden kommer tilbake til Walt.

Politimannens høye smertestønn skaper en misstemning i gruppen. Han forteller Jack at han ønsker å snakke med Kate alene. Mens hun er inne i teltet, forteller Hurley Jack at Kate har pistolen. Jack ser Kate forlate teltet, og hører pistolen bli avfyrt. Sawyer kommer ut fra teltet, og sier han gjorde det som måtte gjøres. Men smerteskrikene fortsetter. Jack kaster en forstyrret Sawyer ut fra teltet, og snart stopper smerteskrikene.

Walkabout[rediger | rediger kilde]

Jack bestemmer at de må brenne flyvraket, etter at villsvin raserer der inne. Fire dager etter styrten oppdager de overlevende at det begynner å bli lite mat. Locke foreslår å jakte villsvin i jungelen, og han, Kate og Michael drar på jakt. Sayid gir Kate radiomottageren og ber henne om å finne et signal.

I et tilbakeblikk ser vi Locke på jobb i en kontorbygning. Sjefen hans, Randy, mobber han når han oppdager at Locke har planlagt en tur i den australske villmarken. Randy sier det er ting Locke ikke kan gjøre i hans tilstand. "Ikke fortell meg hva jeg kan gjøre", er Lockes sinte svar.

Hjemme i sin ett-roms leilighet snakker Locke med en kvinne som heter Helen på telefonen. Han inviterer henne med på turen, men hun avslår og sier hun ikke møter kunder.

Michael blir skadet under jakten, og Kate hjelper han tilbake til stranden. På veien klatrer hun opp i et tre for å bruke mottageren, men mister den når hun ser monsteret. Mottageren blir ødelagt i fallet. Locke har også et møte med monsteret, men istedenfor å løpe blir han stående.

I et tilbakeblikk er Locke i Australia og snakker med en av lederne for villmarksturen. Han nekter Locke å delta på turen, på grunn av tilstanden hans. Når mannen reiser seg opp, ser vi at Locke sitter i en rullestol. I et tilbakeblikk ser vi minuttene rett etter styrten hvor Locke ligger på ryggen i sanden. Han beveger tærne, og reiser seg så opp.

White Rabbit[rediger | rediger kilde]

Joanne, en av de overlevende, holder på å drukne i havet. Boone svømmer ut, men klarer ikke å nå henne. Det ender med at Jack må redde Boone, og Joanna drukner. Jack er opprørt over at han ikke klarte å redde henne.

Hurley og Charlie vil at Jack skal bestemme hvordan de skal håndtere mangelen på vann. I et tilbakeblikk ser vi moren til Jack fortelle at faren har dratt til Australia, og hun ønsker at Jack skal reise etter og hente ham hjem.

Locke sier til Jack at de trenger en leder, og at det bør være Jack. Jack forteller at han ser faren sin i hallusinasjoner. Til dette svarer Locke at øya er spesiell, og at alt som skjer der skjer av en grunn.

I et tilbakeblikk ser vi Jack i en likkjeller. En lege forteller at hans far døde av alkohol forgiftning. Jack identifiserer kroppen. Den natten på øya, finner Jack huler med friskt vann. Det er også vrakdeler fra flyet der, inkludert en kiste. Jack åpner kisten, bare for å oppdage at den er tom. Han blir sint og ødelegger den.

House of the Rising Sun[rediger | rediger kilde]

Et tilbakeblikk viser Sun på en fest. Jin, en av kelnerne, gir Sun en lapp om å møte i hemmelighet. Sun ønsker å stikke av med Jin, men han insisterer at de skal fortelle faren hennes om deres forhold.

Jack, Kate, Charlie og Locke går til hulene, hvor de oppdager to skjelett som Locke døper Adam og Eva. Jack tror de har vært døde i 40-50 år. De finner en veske ved kroppene som inneholder to steiner; en svart og en hvit.

I et tilbakeblikk ser vi at Suns far godkjenner forholdet deres, så lenge Jin går med på å jobbe for han. En kveld etter at de er gift, kommer Jin hjem dekket av noen andres blod. Han forteller Sun at han har jobbet for hennes far.

Jack og Kate returnerer til stranden, og Jack forsøker å overbevise folk om å flytte til hulene. De overlevende krangler om de skal bli på stranden hvor redningsfolkene kan se de, eller flytte til hulene. Gruppen deles inn i to deler.

I et tilbakeblikk ser vi Sun legger planer om å forlate både Jin og sin far. På øya finner Sun Michael, og sier på perfekt engelsk at hun trenger å prate med han. Michael er sjokkert over at hun prater engelsk, og hun forteller at Jin ikke er klar over det.

Ved hulene ser vi Locke fortelle Charlie at han vet han er avhengig av heroin. Ifølge Locke vil øya gi Charlie tilbake gitaren hans som han savner dypt, hvis Charlie gir opp stoffet. Locke finner gitaren, og Charlie er lykkelig.

Et tilbakeblikk viser Sun på flyplassen hvor hun er i ferd med å forlate Jin. Men hun klarer ikke å gjøre det, og det ender med at hun går ombord i flyet sammen med Jin.

The Moth[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 3. november 2004
 • Først vist i Norge: 9. mars 2005
 • Tilbakeblikk: Charlie
 • Skrevet av: Jennifer Johnson and Paul Dini
 • Regissert av: Jack Bender

Charlie har abstinenser, og blir jaget av et villsvin da han går en tur i jungelen. I et tilbakeblikk ser vi ham i en kirke, mens han skrifter. Han går ut av skrifteboksen og ser Liam, som forteller Charlie at Drive Shaft har fått platekontrakt. Locke fanger villsvinet og takker Charlie for at han fungerte som åte. Charlie ber Locke gi ham heroinet som Locke tok fra ham i forrige episode. Locke sier at han vil gi Charlie narkotikaen den tredje gangen Charlie ber om den.

Sayid, Kate og Boone prøver å triangulere den franske radiosendingen. I hulene gjennomsøker Charlie Jacks medisiner for å finne noe som kan erstatte heroinet hans. Jack tar ham på fersken, og Charlie unnskylder seg med at han har hodepine, og at han var på jakt etter aspirin.

I et tilbakeblikk ser vi at Charlie ikke vil underskrive platekontrakten, fordi han har moralske innvendinger mot den utsvevende livsstilen til bandet. Liam overtaler ham, og sier at Charlie kan slutte når som helst, hvis han synes at det blir for mye. En kveld de spiller konsert, begynner Liam å synge refrenget til «You all everybody», selv om det egentlig er Charlie som skal synge det. De krangler etter konserten, men Liam forsikrer ham om at det ikke vil skje igjen.

Jack irriterer Charlie ved å be ham om å flytte bagasjen sin, og Charlie konfronterer ham i en av hulene. Charlies roping gjør at huleinngangen raser sammen. Charlie kommer seg ut, men Jack blir fanget inne i hulen.

Michael har erfaring fra byggebransjen, og leder redningsforsøket. I jungelen går Sawyer for å fortelle Kate hva som har skjedd med Jack, men ombestemmer seg fordi han ikke liker Kate sin holdning til ham. Charlie forteller Locke om Jack. Han ber for andre gang om å få tilbake narkotikaen sin, og Locke svarer ved å vise ham kokongen til en møll. Locke forklarer at han kunne hjelpe møllen ut ved å åpne kokongen, men at den da ikke ville være sterk nok til å overleve. I stedet trenger møllen å kjempe for å komme seg fri, for å bli sterk nok til å overleve – slik Charlie trenger å kjempe for å bli kvitt avhengigheten sin.

Kate og Sawyer blir på stedet hvor Kate skal hjelpe til med trianguleringen, mens Sayid går til sitt. Sawyer forteller Kate om hva som skjedde med Jack, og hun løper tilbake til hulene. Charlie klemmer seg gjennom en liten åpning og finner Jack. I et tilbakeblikk ser vi at Charlie finner Liam høy på heroin, sammen med noen groupier. Charlie kaster ut groupiene, og sier til Liam at han vil slutte i bandet. Liam nekter ham det, og i desperasjonen bruker Charlie heroin for første gang. Noen år senere besøker Charlie Liam der Liam bor i Australia, og vil at Liam skal bli med i Drive Shaft igjen – bandet planlegger en gjenforeningsturné. Liam nekter, men de kan ikke turnere uten ham. Han kritiserer Charlie for å fremdeles bruke narkotika, og Charlie beskylder Liam for å ha fått ham til å bli avhengig. Charlie drar i sinne, og sier han må rekke et fly.

Etter å ha fått Jacks skulder tilbake i ledd, graver han og Charlie seg ut av hulen. Jack konfronterer Charlie med avhengigheten hans, og sier at det kommer til å ordne seg. Charlie ber Locke om heroinet for siste gang, ser på det, og kaster det på bålet. Charlie og Locke ser møllen som tidligere lå i kokongen, fly avsted. Før Sayid kan triangulere signalet, blir han slått ned av en ukjent person.

Confidence Man[rediger | rediger kilde]

Et tilbakeblikk viser at Sawyer ligger med en dame, Jessica. Han går ut av sengen og i det han tar opp en koffert, åpner denne seg og sedler faller ut, noe som sjokkerer Jessica. Tilbake på øyen, tar Sawyer Boone på fersk gjerning i det han roter i sakene hannes. Senere, bærer Shannon en blodig Boone til hulen, og hevder at Sawyer har slått ham. Boone sier at Sawyer har Shannons astmamedisin, og dersom hun ikke får medisinen kan hun dø. Jack konfronterer Sawyer, men han blir ignorert. Et tilbakeblikk viser at Sawyer skal bruke pengene til å investere i olje, og dermed tredoble pengene sine. Jessica vil være med, og argumenterer med at hun kan bruke mannens penger.

Sawyer sier han vil gi fra seg astmamedisinen hvis Kate kysser ham. Kate gjennomskuer bløffen hans og konfronterer han med et brev han har i lommen som han tar godt vare på. Kate får lese brevet Det er adressert til Mr. Sawyer. Forfatteren sier Sawyer har ligget med moren til forfatteren og stjålet faren sine penger, deretter tok faren livet av moren før han begikk selvmord. Forfatteren forteller at han har sendt dette brevet til Sawyer, så han forstår at han har drept en familie.

Shannon har en astma anfall som Sawyer får med seg. Han nekter å gi Jack medisinen. Jack gir deretter Sawyer en på trynet.

Sawyer har lunsj med Jessica og mannen i et flashback, og de godtar å investere med Sawyer.

Charlie ønsker at Claire skal flytte til hulene, men hun liker stranden bedre. Claire går med på å flytte til hulen hvis Charlie skaffer henne peanøttsmør. Charlie spør Hurley om peanøttsmør.

Når Shannons astma blir verre, Sayid tortures Sawyer før han gir et svar. Sayid og Jack tie Sawyer til et tre. Sayid holder et stykke bambus under hans fingernails, forårsaker Sawyer mye smerte. Sawyer gir i og sier han vil fortelle Kate, men bare hvis hun kysser ham. Etter at han passionately kysser Kate, han forteller henne han ikke har det. Han gikk gjennom tortur å kysse Kate. Sayid tror Sawyer ligger, og de begynner å slåss. Sayid stabs Sawyer med Lockes kniv i øvre arm.

En flashback viser Sawyer lukker seg med Jessica og ektemann. Sønnen inn og Sawyer kaller mye av. Han våkner på øya for å finne armen bandaged. Kate hadde rereading Sawyer brevet. Hun ser preg på det fra Knoxville, og oppdager brevet ikke var skrevet til Sawyer, men fra ham. Sawyer forteller Kate om hans flashback. Da han så at gutten han skjønte han hadde blitt den mannen han var på jakt, og tok pseudonymet Sawyer. Han snatches brevet fra Kate og forteller henne å dra. En herbal medicine laget av Sun hjelper Shannon bli bedre. Charlie tilnærminger Claire med et tomt glass og forteller henne det peanut smør. Hun er så smigret hun flytter til grotter. Sayid forlater gruppen fordi han skamme seg over hva han gjorde mot Sawyer.

Solitary[rediger | rediger kilde]

Sayid finner en kabel som går fra havet og inn i jungelen. Han følger kabelen, og går i ei felle. En mystisk kvinne skjærer ham løs og binder ham til ei seng i en bunker. Hun spør ham hvor Alex er, men når Sayid sier at han ikke vet, gir hun ham et elektrisk støt. Sayid forteller torturisten historien sin og om den franske radiomeldingen. Torturisten sier hun er Danielle Rousseau, og at det var hun som sendte ut nødsignalet. Danielle et bilde av en kvinne blant Sayids eiendeler, og han sier det er Nadia.

I et tilbakeblikk torturerer Sayid en fange som ikke vil svare på spørsmålene hans. Når han går ut, gjenkjenner han en ny fange. Han blir instruert om å torturere henne til hun svarer på spørsmålene hans. Sayid får vite at kvinnen er Nadia, en barndomsvenn. Hun avslører at hun har blitt torturert før, og ingenting Sayid gjør vil få henne til å røpe noe.

Ved leiren er alle sammen stresset. Locke og hans nye jaktkamerat, Ethan, gir noen ny bagasje til Hurley. Han ser gjennom det og finner golfkøller. Neste morgen bygger Hurley en golfbane for å løfte humøret blant de overlevende.

Danielle spør Sayid om Nadia, og han sier at det er hans skyld at hun er død. Danielle viser Sayid en ødelagt spilledåse, og han sier at han skal reparere den. Hun bedøver Sayid og flytter ham. Danielle forteller Sayid at hun var med i et forskerteam, og at de krasjet på øya om lag tre dager fra Tahiti. Hun mener De andre bærer sykdommer som kollegaene hennes ble smittet av, og sier at de hvisker i jungelen. Sayid tror ikke på henne, og fortsetter å reparer spilledåsen. Når han er ferdig, ber han Danielle om å la ham gå. De hører knurring utenfor. Danielle går for å se etter, og lar Sayid bli igjen alene.

I et tilbakeblikk, beordrer Sayids overordnede ham om å henrette Nadia. Han setter håndjern på Nadia og legger en hette over hodet hennes. Når de blir alene, setter han henne fri og forteller henne hvordan hun kan rømme. Så skyter han seg selv i beinet for å få det til å se ut som om hun overmannet ham.

Sayid rømmer fra Rousseaus bunker mens hun er borte, og tar en rifle og notatene hennes om øya. Danielle finner ham og det blir en duell. Han avfyrer riflen, men ingenting skjer. Danielle sier at hun fjernet tennstempelet, og at Robert, en av kollegaene hennes, gjorde samme feil før hun drepte ham. Sayid overtaler Danielle til å la ham gå. Før han drar spør Sayid om Alex. Danielle forteller at Alex var ungen hennes. Mens han prøver å finne tilbake til leiren, hører Sayid hviskingen som Danielle fortalte om.

Raised by Another[rediger | rediger kilde]

All the Best Cowboys Have Daddy Issues[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 8. desember 2004
 • Først vist i Norge: 6. april 2005
 • Tilbakeblikk: Jack
 • Skrevet av: Javier Grillo-Marxuach
 • Regissert av: Stephen Williams

Whatever the Case May Be[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 5. januar 2005
 • Først vist i Norge: 13. april 2005
 • Tilbakeblikk: Kate
 • Skrevet av: Damon Lindelof and Jennifer Johnson
 • Regissert av: Jack Bender

Hearts and Minds[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 12. januar 2005
 • Først vist i Norge: 20. april 2005
 • Tilbakeblikk: Boone
 • Skrevet av: Carlton Cuse and Javier Grillo-Marxuach
 • Regissert av: Rod Holcomb

Special[rediger | rediger kilde]

Homecoming[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 9. februar 2005
 • Først vist i Norge: 4. mai 2005
 • Tilbakeblikk: Charlie
 • Skrevet av: Damon Lindelof
 • Regissert av: Kevin Hooks

Outlaws[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 16. februar 2005
 • Først vist i Norge: 11. mai 2005
 • Tilbakeblikk: Sawyer
 • Skrevet av: Drew Goddard
 • Regissert av: Jack Bender

... In Translation[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 23. februar 2005
 • Først vist i Norge: 18. mai 2005
 • Tilbakeblikk: Jin
 • Skrevet av: Javier Grillo-Marxuach and Leonard Dick
 • Regissert av: Tucker Gates

Numbers[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 2. mars 2005
 • Først vist i Norge: 25. mai 2005
 • Tilbakeblikk: Hurley
 • Skrevet av: Brent Fletcher and David Fury
 • Regissert av: Dan Attias

Deus Ex Machina[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 30. mars 2005
 • Først vist i Norge: 1. juni 2005
 • Tilbakeblikk: Locke
 • Skrevet av: Damon Lindelof and Carlton Cuse
 • Regissert av: Robert Mandel

Do No Harm[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 6. april 2005
 • Først vist i Norge: 1. juni 2005
 • Tilbakeblikk: Jack
 • Skrevet av: Janet Tamaro
 • Regissert av: Stephen Williams

The Greater Good[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 4. mai 2005
 • Først vist i Norge: 8. juni 2005
 • Tilbakeblikk: Sayid
 • Skrevet av: Leonard Dick
 • Regissert av: David Grossma

Born to Run[rediger | rediger kilde]

 • Først vist i USA: 11. mai 2005
 • Først vist i Norge: 15. juni 2005
 • Tilbakeblikk: Kate
 • Teleplay av: Edward Kitsis & Adam Horowitz
 • Manus av: Javier Grillo-Marxuach
 • Regissert av: Tucker Gates

Exodus, del 1[rediger | rediger kilde]

Exodus, del 2[rediger | rediger kilde]

The Hatch

The Raft

The Exodus


Lost
Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3 | Sesong 4 | Sesong 5 | Sesong 6
The Others | Rollefigurer | DHARMA Initiative