Charlie Pace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rollefiguren Charlie Pace ble spilt av Dominic Monaghan.

Charlie Pace er fiktiv figur i den amerikanske TV-serien Lost som forteller om livene til de overlevende etter et flykrasj på en øde, mystisk øy i Stillehavet. Charlie er spilt av den engelske skuespilleren Dominic Monaghan.[1] Han var en fast rollefigur i de første tre sesongene og fortsatte å dukke opp fra tid til annen i de påfølgende sesongene fram til den aller siste finaleepisoden.

Charlie er introdusert som en av hovedfigurene i den første episoden. Tilbakeblikk viser livet hans før flystyrten. Han var medlem av et rockeband kalt Drive Shaft. Innledningsvis kjempet han mot sin avhengighet mot heroin, men klarer til sist å holde seg ren samtidig som han etablerer et vanskelig romantisk forhold til Claire Littleton (spilt av Emilie de Ravin), og forsøker å fungere som en farsfigur for Claires sønn Aaron. I tillegg utvikler han et nært vennskap med Hugo «Hurley» Reyes (spilt av Jorge Garcia) og Desmond Hume (spilt av Henry Ian Cusick).

I sesong tre av showet begynner Charlie å møte sin uunngåelige død da Desmond gjentatte ganger forutser hans skjebne. I finaleepisoden i sesong tre, «Through the Looking Glass», drukner Charlie i hendene på rollefiguren som kaller seg for Mikhail Bakunin, ikke den historiske russiske anarkisten (spilt av Andrew Divoff), og ofrer seg selv i et forsøk på å redde de andre overlevende. Grunnet at Lost ikke hadde en lineær foretellerteknikk i henhold til historiens virkelige og overnaturlige hendelser, opptrer Charlie flere ganger i sesong fire og seks, og er framtredende figur i seriens avslutning «The End».

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]