Michael Dawson (Lost)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rollefiguren Michael Dawson i Lost ble spilt av Harold Perrineau.

Michael Dawson er en fiktiv figur i den amerikanske TV-serien Lost, spilt av Harold Perrineau. Etter å ha tapt en sak om foreldremyndighet med Susan Lloyd (spilt av Tamara Taylor), får Michael ikke se sin sønn Walt (spilt av Malcolm David Kelley) på rundt ti år.

De blir forent idet hun dør, men på reisen hjem styrter deres fly på en mystisk øy i Stillehavet. Her blir Walt kidnappet av øyas tidligere innbyggere som blir referert til som «de andre», og Michael tilbringer all sin tid på å få sønnen tilbake. Til sist greier han det og de forlater øya sammen, men skylden over å de mordene han har begått for å oppnå dette, før det fremmedgjøring overfor sønnen og et selvmordsforsøk. Han drar tilbake til øya, men blir drept da en bombe eksploderer. Michael dukker derimot opp igjen som et spøkelse og unnskylder til Hurley (spilt av Jorge García) for å ha drept Libby Smith (spilt av Cynthia Watros).

Selv om Perrineau var skeptisk til rollen innledningsvis, tok han den etter Lost-skaperen J. J. Abrams fortalte ham mer om den. Store deler av første sesong ble omskrevet for Michael. Han var opprinnelig ment å ha vært en del av kjærlighetstriangel med det koreanske paret Sun (spilt av Yunjin Kim) og Jin (spilt av Daniel Dae Kim), men positiv respons fra seerne førte til denne handlingsgangen ble ikke aktuelt. Isteden forlot Michael øya i sesong to, men Perrineau fikk vite at han ville komme tilbake til Lost ved et senere tidspunkt. Reaksjonen for rollefiguren han framstilte var blandet, men Perrineaus skuespill fikk godt skussmål.

Se også[rediger | rediger kilde]