Claire Littleton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rollefiguren Claire Littleton ble framstilt av Emilie de Ravin.

Claire Littleton er en fiktiv figur som ble spilt av skuespilleren Emilie de Ravin i TV-serien Lost; en serie som fortalte om livene til de overlevende i et flykrasj i Stillehavet. Claire er introdusert allerede i innledende episode som en gravid kvinne. Figurens bakgrunn er at en synsk person hadde fortalte henne at hun måtte dra til Los Angeles for å adoptere bort sitt kommende barn. Hun var fast i serien inntil hun på mystisk vis forsvinner i den fjerde sesongen. Figuren kom derimot tilbake som fast deltager i serien i sjette sesong.[1]

Før flyulykken[rediger | rediger kilde]

Claire er en ung, blond kvinne med interesse for astrologi som hadde en kjæreste ved navn Thomas. De bodde i Australia. Da de fikk vite at Claire var gravid kom det som et sjokk. Thomas slo opp med Claire da han innså at han ikke hadde noen anelse om hvordan han ville takle det å bli far. Claire gikk til en synsk mann som fortalte henne at Thomas ikke vil ta en del i livet til verken babyen eller henne. Hun fikk beskjed om å oppdra barnet selv, om ikke ville stygge ting skje.

På adopsjonskontoret treffer hun paret Stewart som gjerne vil adoptere et barn. Da Claire skal underskrive fraskrivelsen til barnet, virker ingen av pennene. Hun innser da at barnet ikke skal adopteres bort, hvorpå hun drar og prater med den synske igjen. Han sier at hun må adoptere barnet, men nå til et nytt par som befinner seg i Los Angeles. Han forteller at hun ta akkurat dette flyet for å komme seg til rett sted på rett tid – situasjonen kan ikke utsettes. Dette flyet er Oceanic Flight 815 som havarerer på den mystiske øya i Stillehavet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Godwin, Jennifer (30. mai 2008): «Lost Redux: Promises to Keep, and Miles to Go Before We Sleep» Arkivert 20120304050309 hos WebCite. E!.

Se også[rediger | rediger kilde]