Jin-Soo Kwon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jin i Lost ble framstilt av Daniel Dae Kim.

Jin-Soo Kwon, kjent som kun Jin, er en fiktiv figur i den amerikanske TV-serien Lost som fulgte livene til en gruppe overlevende etter en flystyrt på en øde og mystisk øy i Stillehavet. Han ble spilt av Daniel Dae Kim. I serien er han framstilt som den ene halvparten av et koreansk ektepar. Hans hustru er Sun Kwon (spilt av Kim Yoon-jin).

Jin og hans hustru Sun var ikke opprinnelig en del av seriens utkast. Det var først da Kim Yoon-jin hadde prøve for rollen som Kate Austen at manusforfatterne besluttet å skrive inn fortellingen om det koreanske ekteparet.

Jin er framstilt som autoritær, tradisjonell og lojal koreaner. Forut flykrasjet tok han imot sine ordrer fra herr Paik, far til Sun, og han ønsket selv være den som bestemte over sin hustru. I den første tiden på øya vil han være den sterke i forholdet, men ble underlegen da han er den eneste av overlevende som ikke snakker engelsk. Han føler seg ydmyket da det viser seg at Sun kan snakke engelsk og således bli en del av fellesskapet som han er utestengt fra. I løpet av andre sesong endret han innstilling.

I det virkelige liv er skuespilleren Daniel Dae Kim riktignok koreansk, men har vokst opp i Pennsylvania og snakker derfor flytende engelsk og koreansk med amerikansk aksent. Under filmingen av Lost fikk han hjelp av en språklærer som hjalp ham med koreansk tale uten aksent. I Korea er det tradisjon for at familienavnet står først, og derfor burde han teknisk sett ha hatt navnet Kwon Jin-Soo.

Se også[rediger | rediger kilde]