John Locke (Lost)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rollefiguren John Locke ble spilt av Terry O'Quinn

John Locke er en fiktiv figur som ble spilt av Terry O'Quinn i den amerikanske TV-serien Lost. TV-serien forteller om en gruppe overlevende etter en flystyrt på en øde og mystisk øy i Stillehavet og deres kamp mot «de andre». Seriens rollefigur Locke er fått navn etter den engelske filosofen John Locke fra 1600-tallet. I 2007 vant O'Quinn Emmy-prisen for sin framstilling av Locke i Lost.[1] Locke var en av de faste figurene i serien.

I den første sesongen av Lost framsto Locke som en middelaldrende, mystisk, intellektuell og stoisk figur med en dragning etter å leve i villmarken og hadde en forkjærlighet for jakt og sporing. Han trodde på mystiske og åndelige forklaringer på hvorfor ting skjedde på øya grunnet det mirakelet, ifølge ham selv, som skjedde med ham selv etter flykrasjet. Hans stoisk og mystiske framtoning, foruten at han også sto fram som en trygg farsfigur for en del av de yngre overlevende på øya, var dominerende for hans rolle og grunnlaget for mange av hans forhold og samhandlinger i showet.

Bakgrunnshistorien til Locke før han havnet på øya var preget av flere hendelser og hadde flere jobber, og fikk en ulykke som ødela ryggen. I den første episoden sitter han lam i en rullestasjon. Etter flykrasjet oppdager han at han mirakuløst kan gå igjen. På mange måter ble ulykken en positiv vending for Locke og han er derfor ikke like negativ og desperat som de andre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ King, Susan (16. september 2007): «Emmys Live», The Los Angeles Times Envelope.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]