Hopp til innhold

Walt Lloyd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Walter «Walt» Lloyd er en fiktiv figur som ble spilt av skuespilleren Malcolm David Kelley i den amerikanske TV-serien Lost. Denne serien følger livene til over førti overlevende etter et flykrasj på en mystikk øy i Stillehavet. Walt er introdusert i første episode. Han er den 10 år gamle sønnen til Michael Dawson (spilt av Harold Perrineau).

Walt opptrer i over tretti episode av Lost, hovedsakelig i seriens innledende del, og er deretter mer ujevnt opptreden, og opptrer på nytt i epilogen, «The New Man in Charge». Gjennom hele serien er han kun sønnen til en hovedfigur. Innledningsvis har Walt og Michael et dysfunksjonelt forhold, noe som får Walt til å danne vennskap med andre overlevde som Locke og Sun. Walt forlater øya på en flåte med Michael og to andre overlevende i løpet av episode «Exodus», men blir kidnappet av en gruppe fiendtlige øyboere kjent som «de andre». Walt er deretter løslatt av de andre i episode «Live Together, Die Alone», som hevder at han var «mer enn de kunne håndtere»,[1] og han og Michael forlater øya på nytt ved slutten av sesong to.

Da serien opprinnelig ble utviklet hadde manusforfatterne av Lost sett for seg at Walt skulle ha overnaturlige evner, slike som eksempelvis å tilkalle ville dyr med telepati, men det ble forkastet senere. Da skuespilleren hadde blitt eldre og han i liten grad kunne framstille en ti år gammel gutt, ble figuren skrevet ut av serien.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bender, Jack (24. mai 2006): «Live Together, Die Alone». Lost. Season 2. Episode 23. ABC.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata