Liste over kriger Tyrkia har deltatt i

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne listen er laget for å vise hvilke kriger Tyrkia har vært delaktig i.

Krig Part 1 Part 2 Resultat
Den tyrkiske frigjøringskrigen
(1919–1923)
Det osmanske rike Den tyrkiske nasjonalistbevegelsen State Flag of Greece (1863-1924 and 1935-1973).svg Hellas
Frankrike Frankrike
Flag of the First Republic of Armenia.svg Armenia (1920)
Storbritannia Storbritannia
Det osmanske rike Den osmanniske regjeringen (til 1922)

Kurdistan Kurdere
Flag of Georgia (1918–1921).svg Georgia (1921)
USA USA (1922)
Italia Italia

Seier
  • Lausannetraktaten, tyrkisk uavhengighet.
  • Gjenopprettelse av tidligere grenser mot Hellas.
Ararat-opprøret
(1927–1930)
Tyrkia Tyrkia Flag of the Republic of Ararat.svg Opprørere Seier
  • Opprøret ble slått ned.
Koreakrigen
(1950–1953)
Sør-Korea Sør-Korea
USAs flagg USA
Storbritannia Storbritannia
Canada Canada
Tyrkia Tyrkia
Nederland Nederland
Australia Australia
Filippinene Filippinene
New Zealand New Zealand
Thailand Thailand
Etiopias flagg Etiopia
Hellas' flagg Hellas
Frankrike Frankrike
Flag of Belgium (civil).svg Belgia
Colombia Colombia
Sør-Afrikas flagg Sør-Afrika
Luxembourg Luxembourg
Nord-Korea Nord-Korea
Folkerepublikken Kina Kina
Våpenhvile
  • Nord-Koreas invasjon av Sør-Korea ble slått tilbake.
  • Koalisjonens invasjon av Nord-Korea ble slått tilbake.
  • Kinas invasjon av Sør-Korea ble slått tilbake.
  • Hovedsakelig status quo ante bellum.
Slaget om Tylliria
(1964)
Tyrkia Tyrkia
Nord-Kypros TMT
Republikken Kypros Republikken Kypros Våpenhvile
  • Avbrutt intervensjon, FN-tropper ble utplassert
Den tyrkiske invasjonen av Kypros
(1974)
Tyrkia Tyrkia
Nord-Kypros TMT
Republikken Kypros Republikken Kypros
Hellas Hellas
Seier
Operasjon Hammer
(1997)
Tyrkia Tyrkia
Former Flag of KDP.png KDP
Flag of Kurdistan Workers' Party 1995.gif PKK Seier
  • KPA svekkes betraktelig
Kosovokrigen
(1998–1999)
UCK KLA.png UÇK
NATO NATO
Serbia og Montenegro FR Jugoslavia Seier
  • Serbisk militær tilbaketrekning fra Kosovo.
  • NATO-styrker tar kontroll over territoriet, Serbia beholder sivil kontroll.
  • Kosovo fikk politisk selvstyre i 2008, Serbia gjør fortsatt krav på området.
Borgerkrigen i Libya
(2011)
Libyas flagg Overgangsrådet
NATO NATO

Sverige Sverige
Qatar Qatar
Jordan Jordan
De forente arabiske emirater Emiratene

Libya Libya Seier
  • Gaddafi ble styrtet og drept
  • Regimeskifte i Libya, opprettelsen av en overgangsregjering