KFC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
KFC
KFC Logo.svg
KFC Auckland strike2.jpg
Org.formdatterselskap
Bransje Quick service restaurant sector
Etablert1939
MorselskapYum! Brands
HovedkontorLouisville
LandUSA
Grunnlegger(e)Harland David Sanders
Nettsidehttps://www.kfc.com/

KFC, opprinnelig en forkortelse for Kentucky Fried Chicken, er en amerikansk hurtigmatkjede. KFC ble grunnlagt i 1952 i Louisville i Kentucky av Harland David Sanders, også kalt «Colonel Sanders». Kentucky Fried Chicken var en av USAs første gatekjøkkenkjeder og har blitt en av landets største. Restaurantene, som drives som franchiseforretninger, er i dag verdensomspennende.

Harland D. Sanders overtok i 1930 en bensinstasjon utenfor North Corbin. Restaurantdriften utviklet seg etter hvert og i 1937 åpnet han et eget bygg med 142 plasser. Etter en trafikkomlegging i 1956 som førte til bortfall av kunder, solgte Sanders den populære veikroa som han drev. Han begynte isteden å reise til andre restaurantbedrifter i landet og ga fra seg oppskriften på frityrstekte kyllinger mot provisjon av salget. Han solgte seg ut av kjeden i 1964, men fikk fortsatt deler av inntektene fra virksomheten.

KFC selger først og fremst frityrstekte og grillede kyllingprodukter, men også wraps, salater, sandwicher, tilbehør og desserter. Utenfor USA kan KFC i tillegg tilby oksekjøtt i form av hamburgere og kebab, poutine, svinekjøtt som spareribs samt regionale retter.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]