Høgskolen i Narvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Høgskolen i Narvik
Grunnlagt1994
TypeStatlig høgskole
BeliggenhetNarvik
Studenter1582 [1] (2013)
Ansatte194 [2] (2013)
Nettstedhttp://www.hin.no/
ErstatterNarvik ingeniørhøgskole, Sivilingeniørutdanningen i Narvik
Erstattet avUniversitetet i Tromsø
Kart
Høgskolen i Narvik
68°26′11″N 17°26′07″Ø

Høgskolen i Narvik (HiN) ble etablert den 1. august 1994 og hadde omtrent 1 800 studenter og 200 ansatte. Høyskolen var en av Norges statlige høyskoler og ble til som en følge av sammenslåingen av tre statlige høyskoler i Narvik i forbindelse med Høgskolereformen av 1994: Narvik ingeniørhøgskole, Sivilingeniørutdanningen i Narvik og Nordland sykepleierhøgskoles avdeling i Narvik. Arkitetfirmaet Boarch arkitekter fikk oppdraget for å kunne sikre at alle elevene kunne samles på en plass. Prosjektet ble gjennomført fra 1993 til 1997, og inneholder mindre ombygginger samt nybygg. Prosjektkostnaden kom på ca. 246 millioner kroner.[3] Den 1. januar 2016 ble høyskolen fusjonert inn i Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.[4]

HiN hadde også en filial i Alta i Finnmark som tilbød forkurs og ettårig ingeniørfag.

Høyskolen tilbød fag- og profesjonsstudier innen sykepleier-, ingeniør-, sivilingeniør- og yrkesfaglærer-fag. Disse kunne tas i varierende lengder fra halvårsenheter til bachelorgrader, mastergrader og enkelte doktorgradstudier, samt en rekke kurs-, etter- og videreutdannelser.

Høyskolen var inndelt i følgende to avdelinger:

  • Avdeling for teknologi (AT)
  • Avdeling for helse og samfunn (AHS)

Høyskolen tilbyr internasjonalisering av studier: både muligheter for å ta deler av sin ordinære utdannelse i utlandet, eller ved å fortsette å utdanne seg i utlandet etter endte studier.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]