George M. Humphrey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
George M. Humphrey
George M Humphrey.jpg
Født 8. mars 1890
Cheboygan i Michigan
Død 20. januar 1970 (79 år)
Cleveland i Ohio
Utdannet ved Harvard University
Yrke Forretningsmann, advokat og politiker
Parti Det republikanske parti
Nasjonalitet Storbritannia
55. finansminister i USA
1953–1957
President Dwight D. Eisenhower
Forgjenger John W. Snyder
Etterfølger Robert Bernard Anderson
Signatur
George M. Humphreys signatur

George Magoffin Humphrey (født 8. mars 1890 i Cheboygan County i Michigan, død 20. januar 1970 i Cleveland i Ohio) var en amerikansk forretningsmann, advokat og republikansk politiker, kjent som landets 55. finansminister under president Dwight D. Eisenhower i perioden mellom 1953 til 1957.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Humphrey vokste opp i Saginaw og avla sin grunneksamen og sin juristeksamen ved University of Michigan før han deretter startet sin karriere som advokat i 1912. Han arbeidet i fem år hos farens advokatselskap i Saginaw før han i 1917 ble ansatt hos stålindustriforetaket M. A. Hanna and Company, hvor han arbeidet i 35 år og avanserte til å bli administrerende direktør allerede i 1929.

Før presidentvalget i 1952 ble han anbefalt som en kandidat til Dwight D. Eisenhower av hans nære rådgiver general Lucius D. Clay, som hadde arbeidet sammen med Humphrey når det gjaldt etterkrigsplaner i Tyskland etter andre verdenskrig. I 1953 ble han utnevnt til finansminister av Eisenhower, et embede han hadde til 1957. Humphrey ble regnet som en av de mest innflytelsesrike i Eisenhowers kabinett, og presidenten skal en gang ha uttalt følgende: «When George speaks, we all listen».[1] Som finansminister arbeidet han for et balansert budsjett og strenge kriterier for sosiale bidrag og utviklingshjelp.

Etter tiden som finansminister dro han først tilbake til M. A. Hanna and Company og ble senere styreformann hos National Steel Corporation. Humphrey døde den 20. januar 1970 på et universitetssykehus i Cleveland i Ohio.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «When George Speaks, We All Listen». Milwaukee Journal. 4. april 1955. s. 18. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]