NTT DoCoMo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
NTT DoCoMo
NTT DoCoMo
Org.formkabushiki kaisha
Etablert1992
HovedkontorSanno Park Tower
Bransjetelekommunikasjon og mobile network operator
Antall ansatte22 954
Omsetning45 843 000 000 amerikansk dollar
Nettsidehttp://www.nttdocomo.com/
DoCoMo-standen ved GSMA Barcelona 2008.

NTT DoCoMo er et japansk, tidligere statseid teleselskap som er største teleoperatør i Japan, med hovedkvarter i Tokyo. Selskapet ble grunnlagt i 1992 for å drive mobilvirksomheten til Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT). Det er et av Asias største mobilselskaper med 51 millioner mobilkunder i Japan, dvs 55% markedsandel.

NTT DoCoMo lanserte FOMA tredje generasjons mobiltelefoni (såkalt 3G) i markedet allerede i 2000, og har idag 37 millioner 3G-kunder i hjemmemarkedet. FOMA er basert på trådløs CDMA-teknologi. NTT DoCoMo er en teknologisk pioner innen mobilkommunikasjon. Selskapet er siden 1999 også stort innen i-mode mobiltelefoni i Japan. NTT DoCoMo arbeider tett sammen med utviklere og partnere for å perfeksjonere tilbudet av underholdning, spill og andre tjenester for privatkunder over mobil.

Selskapet tilbyr allerede HSDPA og HSUPA "turbo-3G" mobilt bredbånd i store deler av Japan. DoCoMo forsker på 4G mobilt superbredbånd med teoretisk kapasitet i området 500-1 000 Mbit/s, under kodenavnet Vision 201X.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]