Battlefield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Battlefield
Battlefield
Battlefield-seriens logo
Utvikler DICE
Visceral Games
Utgiver Electronic Arts
Første spill Battlefield 1942
Nyeste spill Battlefield 1
Plattform Microsoft Windows, OS X, PlayStation 2, Xbox, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One
Sjanger Førstepersonsskytespill
Modus Enspiller, flerspiller
Nettsted battlefield.com

Battlefield er en serie førstepersonsskytespill. Det første spillet, Battlefield 1942, ble utgitt til Microsoft Windows og OS X i 2002. Siden har det fulgt tolv spill, det siste, Battlefield Hardline ble lansert i 2015. Battlefield 1 vil bli det 14. spillet i serien og er planlagt utgitt 21. oktober 2016. Serien utvikles av DICE, bortsett fra Battlefield Hardline som ble utviklet av Visceral Games, og utgis av Electronic Arts. Serien har et større fokus på store spillkart, lagarbeid og bruk av diverse framkomstmidler til land, vann og i lufta, enn andre førstepersonsskytespill. PC-versjonene av spillet er i størst grad ment for flerspiller.

Spillene i serien[rediger | rediger kilde]

Battlefield 1942[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 1942

Battlefield 1942 ble utgitt høsten 2002 og handlingen finner sted under andre verdenskrig. Det er utgitt to utvidelsespakker til spillet:

Battlefield Vietnam[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield Vietnam

Battlefield Vietnam ble utgitt våren 2004, og handlingen finner sted under Vietnamkrigen.

Battlefield 2[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 2

Battlefield 2 ble utgitt sommeren 2005, men handlingen finner sted noen år inn i fremtiden. Spillet er et nettspill, det vil si at du må ha internett-tilgang for å spille slik det er ment, men du kan selvsagt benytte LAN (Local Area Network/Lokalt datanett) eller enspiller som vil si at du spiller mot datamaskinen. Alle Battlefield 2-spill/-pakker har etter den nye oppgraderingen (v.1.3) inkludert en ny spillmotor kalt CO-OP. Denne oppgraderingen gir deg muligheten til å spille mot datamaskinen med en eller flere venner. Battlefield 2 og tilleggspakkene gir en realistisk innlevelse i den moderne krig slik den er i dag, eller kanskje kommer til å bli? Det har blitt utgitt én utvidelsespakke til Battlefield 2, i tillegg til to «oppgraderingspakker»:

Alle oppgraderingspakkene er nå gratis.

Battlefield 2: Modern Combat[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 2: Modern Combat

Battlefield 2: Modern Combat ble utgitt høsten 2005, og var det første Battlefield-spillet som kom ut til konsoller, nemlig PlayStation 2, Xbox og Xbox 360. Spillets handling foregår i en moderne krigssituasjon. Man starter som soldat, og går etterhvert opp i gradene. Den høyeste graden er oberst.

Battlefield 2142[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 2142

Battlefield 2142 ble utgitt høsten 2006, men handlingen finner sted i året 2142, altså i fremtiden. Dette er det andre utgitte fremtidsspillet i Battlefield-serien.

Battlefield: Bad Company[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield: Bad Company

Battlefield: Bad Company er det første videospillet i Battlefield Bad Company-serien og var det første spillet i Battlefield-serien som er rent designet til Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet har en større fokus på enspiller-modus, der vi følger B-company i en humoristisk krigstolkning. Det har også flerspiller over internett, med opptil 24 spillere. Det er det første spillet i Battlefield-serien som bruker Frostbite-spillmotoren.

Battlefield Heroes[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield Heroes

Battlefield Heroes er et tegneserie-aktig tredjepersons-spill i Battlefield-serien. Det er et gratis spill – såkalt Play4Free eller free-to-play. Det var ment å bli utgitt sommeren 2008, men ble utgitt 2009.

Battlefield 1943[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 1943

Battlefield 1943 ble utgitt sommeren 2009. Handlingen er satt under andre verdenskrig, og fokuserer på kampene i Stillehavet. Spillet ble utgitt for Xbox 360 og PlayStation 3 og er kun tilgjengelig som digital nedlasting gjennom Xbox Live Arcade og PlayStation Network. PC-versjonen ble offisielt kansellert i februar 2011.[1]

Battlefield: Bad Company 2[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield: Bad Company 2

Dette spillet er en oppfølger til Battlefield: Bad Company som kun ble utgitt på konsoll, Bad Company 2 kom derimot på PC, Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet kom i butikkene 4. mars 2010 i Norge. Spillet hadde én utvidelsespakke: Battlefield Bad Company 2 Vietnam. Den kom i slutten av 2010 til PlayStation 3, Xbox 360 og Microsoft Windows. Handlingen er fra Vietnamkrigen, og støtter flerspiller med opptil 24 spillere.

Battlefield 3[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 3

Battlefield 3 kom ut i oktober 2011. Det er en direkte oppfølger til Battlefield 2 fra 2005, og er den tolvte utgaven i serien. Det er det første spillet i serien som ikke støtter versjoner av Windows før Windows Vista, siden det bare støtter DirectX 10 og 11. DICE har lagt til Battlefield 3 kart: Operation Firestorm, Gulf of Oman, Operation Metro og Caspian border.

Battlefield 4[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 4

Battlefield 4 kom ut 31. oktober 2013. Det er en direkte oppfølger til Battlefield 3. Battlefield 4 introduserer elevasjon til serien som gjør kartene mer dynamiske. I 2015 skal alle endringer til Battefield 4 først gjennom CTE (community test environment) noe som betyr at spillerne kan teste ut og prøve oppdateringene før de lanseres. Spillet er det første i serien som støtter PlayStation 4 og Xbox One. Det er også det første i serien til å benytte spillmotoren Frostbite 3.

Battlefield Hardline[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield Hardline

Battlefield Hardline er det første ikke-millitære spillet i Battlefield-serien. I Hardline er det kriminelle mot politi i stedet for USA mot Russland, slik konflikten i de andre spillene har vært. En annen spesiell endring er at det er utviklet av Visceral Games i samarbeid med DICE LA.

Battlefield 1[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 1

Battlefield 1 er planlagt utgitt for Microsoft Windows, PlayStation 4 og Xbox One 21. oktober 2016 og er satt under den første verdenskrig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Jim Reilly (3. februar 2011). «Battlefield 1943 PC Cancelled» (engelsk). IGN. Besøkt 8. mai 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.