Battlefield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Battlefield er en serie førstepersonsskytespill. Det første spillet, Battlefield 1942, ble utgitt til Microsoft Windows og OS X i 2002. Siden har det fulgt tolv spill, det siste, Battlefield Hardline, lansert i 2015. Serien utvikles av Digital Illusions CE og utgis av Electronic Arts. Serien har et større fokus på store spillkart, lagarbeid og bruk av diverse framkomstmidler til land, vann og i lufta, enn andre førstepersonsskytespill. PC-versjonene av spillet er i størst grad ment for flerspiller.

Spillene i serien[rediger | rediger kilde]

Battlefield 1942[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 1942

Battlefield 1942 ble utgitt høsten 2002 og handlingen finner sted under andre verdenskrig. Det er utgitt to utvidelsespakker (expansion packs) til spillet:

Battlefield Vietnam[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield Vietnam

Battlefield Vietnam ble utgitt våren 2004, og handlingen finner sted under Vietnamkrigen.

Battlefield 2[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 2

Battlefield 2 ble utgitt sommeren 2005, men handlingen finner sted noen år inn i fremtiden. Spillet er et nettspill, det vil si at du må ha internett-tilgang for å spille slik det er ment, men du kan selvsagt benytte LAN (Local Area Network/Lokalt datanett) eller enspiller som vil si at du spiller mot datamaskinen. Alle Battlefield 2-spill/-pakker har etter den nye oppgraderingen (v.1.3) inkludert en ny spillmotor kalt CO-OP. Denne oppgraderingen gir deg muligheten til å spille mot datamaskinen med en eller flere venner. Battlefield 2 og tilleggspakkene gir en realistisk innlevelse i den moderne krig slik den er i dag, eller kanskje kommer til å bli? Det har blitt utgitt én utvidelsespakke til Battlefield 2, i tillegg til to «oppgraderingspakker»:

Alle oppgraderingspakkene er nå gratis.

Battlefield 2: Modern Combat[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 2: Modern Combat

Battlefield 2: Modern Combat ble utgitt høsten 2005, og var det første Battlefield-spillet som kom ut til konsoller, nemlig PlayStation 2, Xbox og Xbox 360. Spillets handling foregår i en moderne krigssituasjon. Man starter som soldat, og går etterhvert opp i gradene. Den høyeste graden er oberst.

Battlefield 2142[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 2142

Battlefield 2142 ble utgitt høsten 2006, men handlingen finner sted i året 2142, altså i fremtiden. Dette er det andre utgitte fremtidsspillet i Battlefield-serien.

Battlefield: Bad Company[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield: Bad Company

Battlefield: Bad Company er det første videospillet i Battlefield Bad Company-serien og var det første spillet i Battlefieldserien som er rent designet til Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet har en større fokus på enspiller-modus, der vi følger B-company i en humoristisk krigstolkning. Det har også flerspiller over internett, med opptil 24 spillere. Det er det første spillet i Battlefieldserien som bruker "Frostbite Engine"-spillmotoren.

Battlefield Heroes[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield Heros

Battlefield Heroes er et tegneserieaktig tredjepersons-spill i Battlefield-serien. Det er et gratis spill, eller et såkalt "Play4Free" spill. Det var ment å bli utgitt sommeren 2008, men ble utgitt 2009.

Battlefield 1943[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 1943

Battlefield 1943 ble utgitt sommeren 2009. Handlingen er under andre verdenskrig, og fokuserer på kampene i stillehavet. Spillet er kun tilgjengelig fra digital nedlasting. Spillet kan spilles på Xbox 360 og PlayStation 3. PC-versjonen har blitt utsatt flere ganger, og er nå avlyst.

Battlefield: Bad Company 2[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield: Bad Company 2

Dette spillet er en oppfølger til Battlefield: Bad Company som kun ble utgitt på konsoll, Bad Company 2 kom derimot på PC, Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet kom i butikkene 4. mars 2010 i Norge. Spillet hadde én utvidelsespakke: Battlefield Bad Company 2 Vietnam. Den kom i slutten av 2010 til PlayStation 3, XBox 360 og PC. Handlingen er fra Vietnamkrigen, og støtter flerspiller med opptil 24 spillere.

Battlefield 3[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 3

Battlefield 3 kom ut i oktober 2011. Det er en direkte oppfølger til Battlefield 2 fra 2005, og er den tolvte utgaven i serien. Det er det første spillet i serien som ikke støtter versjoner av Windows før Windows Vista, siden det bare støtter DirectX 10 og 11. DICE har lagt til Battlefield 3 kart: Operation Firestorm, Gulf of oman, Operation Metro og Caspian border.

Battlefield 4[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield 4

Battlefield 4 kom ut 31. oktober 2013. Det er en direkte oppfølger til Battlefield 3. Battlefield 4 introduserer elevasjon til serien som gjør kartene mer dynamiske. I 2015 skal alle endringer til Battefield 4 først gjennom CTE (community test environment) noe som betyr at spillerne kan teste ut og prøve oppdateringene før de lanseres. Spillet er det første i serien som støtter nestegenrasjonskonsollene PlayStation 4 og Xbox One. Det er også det første i serien til å benytte spillmotoren Frostbite 3. Alle utvidelsespakkene har nå (juni 2015) kommet ut, men DICE kommer fortsatt til å lage nye kart, våpen og mer til spillet.[trenger referanse]

Battlefield Hardline[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Battlefield Hardline

Battlefield Hardline er det første ikke-millitære spillet i Battlefield-serien. I Hardline er det kriminelle mot politi i stedet for USA mot Russland, slik konflikten i de andre spillene har vært. En annen spesiell endring er at det er utviklet av Visceral Games i samarbeid med DICE LA.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.