Hopp til innhold

PlayStation Network

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

PlayStation Network (fork. PSN) er en gratis tjeneste fra Sony tilknyttet PlayStation serien deres. Her kan brukere av PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), PlayStation 5 (PS5) og PlayStation Portable (PSP) spille med andre brukere eller laste ned trailere, demoer og hele spill. Det er over 100 millioner registrerte brukere av PlayStation Network.[1] En PSN konto kan åpnes enten via en PS3 eller via PlayStations egne hjemmesider (se lenke lenger ned på siden for link).

Når man åpner en PSN konto får man en «Master Account». Denne har alle rettigheter med tanke på endringer av innstillinger og brukerinformasjon. Denne kan deles inn i flere «Sub Accounts», med rettigheter som er tilpasset eieren av «Master Account».

Tjenester[rediger | rediger kilde]

PlayStation Store[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: PlayStation Store

PlayStation Store gir en muligheten til å laste ned demoer, trailere, spillutvidelser og hele spill.

I forbindelse med i 2008 åpnet Sony for muligheten til å laste ned hele filmer og TV-serier.[2] Denne tjenesten var først bare tilgjengelig i USA og Japan. Tjenesten ble etterhvert tilgjengelig i Europa i 2009.

Demoer og trailere er gratis å laste ned, mens filmer, serier og hele spill vanligvis koster penger.

PlayStation Trophies[rediger | rediger kilde]

I versjon 1.41 av PS3 sin programvare kunne man få trofeer for å oppnå visse mål innen forskjellige spill. Disse trofeene brukes som bevis på at man har klart noe i et spill. Noen mål er vanskeligere å oppnå og kan derfor brukes for vise seg fram. Xboxen fra Microsoft, bruker såkalte achievements og gamerscore.

PlayStation Home[rediger | rediger kilde]

PlayStation Home (som også ble markedsført og referert til som Home) var en virtuell 3D sosial spillplattform utviklet av Sony Computer Entertainment's London Studio for PlayStation 3 (PS3) på PlayStation Network (PSN). Det var tilgjengelig fra PS3s XrossMediaBar (XMB). Medlemskapet var gratis, men krevde en PSN-konto. Brukeren kunne lage sin egen karakter, og kunne kjøpe klær og kostymer basert på utvalgte spill. Utviklingen av tjenesten begynte tidlig i 2005, og den ble lansert som en åpen beta den 11. desember 2008. Home var som en beta til lukkingen 31. mars 2015.

Lignende tjenester[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sony Business Review: [1] Arkivert 6. september 2008 hos Wayback Machine. (engelsk)
  2. ^ Gametrailers.com: Sonys pressekonferanse E³ 2008 – del 2/3 (engelsk)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata