Battlefield 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Battlefield 1
UtviklerEA DICE
UtgiverElectronic Arts
DistributørHumble Store[1]
Steam
Microsoft Store
PlayStation Store
RegissørLars Gustavsson
ProdusentAleksander Grondal
DesignerDaniel Berlin
KunstnerGustav Tilleby
Første spillBattlefield 1942
Nyeste spillBattlefield 1
SpillmotorFrostbite Engine
PlattformMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller og flerspiller
Nettstedbattlefield.com
Del av serien Battlefield

Battlefield 1 er et videospill som ble utviklet av EA DICE. Det kom ut 21. oktober 2016.[2] Spillet er det 14. i Battlefield-serien og er satt under den første verdenskrig.

Spillet tar for det meste opp krigen mellom Tyskland, Østerrike-Ungarn, Storbritannia, USA, Italia og Det osmanske riket. Etter hvert kom det ut DLC-er som gjør det mulig å spille som enda flere land, deriblant Frankrike og Russland. Under enkeltspiller-kampanjene kan spilleren kontrollere seks forskjellige karakterer fra et førstepersonsperspektiv.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter en prolog, som ble satt til 1918, skal spilleren ta kontroll over forskjellige medlemmer av et amerikansk regiment kalt Harlem Hellfighters, samtidig som de forsøker å forsvare posisjonene deres mot en tysk offensiv i Frankrike. Spilleren begynner først i nærheten av frontlinjen, og må overleve så lenge som mulig mot bølger av tyske soldater. Hvis spilleren overlever angrepet skal et artilleri dukke opp, før spillets perspektiv skifter til en annen soldat. I løpet av spillet gir en ikke navngitt forteller kommentarer om krigens art, samtidig som konflikten fortsetter og flere soldater blir drept.

I begynnelsen av slaget mister Hellfighters først terrenget mot tyskerne. Men britiske stridsvogner tvinger de tyske troppene til et retrett, frem til de blir forhindret av artilleri. I løpet av høsten 1918, under Hundredagersoffensiven, og spilleren skal ta rollen som Daniel Edwards, en tidligere sjåfør som melder seg inn til krigen som en britisk tank-sjåfør. De må trenge gjennom tyske frontlinjer for å nå den franske byen Cambrai, og må underveis ødelegge eller overta forskjellige strategiske posisjoner og ødelegge fiendtlig artilleri. I løpet av våren 1917 skal spilleren kontrollere Clyde Blackburn, en amerikansk pilot.

I begynnelsen spiller Blackburn mot George Rackham, en britisk pilot, i et kortspill og stjeler deretter sistnevnte fly. Blackburn og Wilson skal også eskortere britiske bombefly under et angrep mot den tysk ammunisjonsbase. Selv om hele basen blir ødelagt, blir Blackburn og Wilson fanget bak bak fiendens linjer. Blackburn må snike seg gjennom tyske stillinger, og oppdager en skadet Wilson. Blackburn må forsøke å få Wilson med seg gjennom ingenmannsland, for å finne igjen britiske styrker. Spillet hopper deretter til høsten 1918 i Dolomittene, Nord-Italia, og spilleren må påta seg rollen som Luca Vincenzo Cocchiola, medlem av en italiensk Arditi-enhet. Historien blir formidlet av en eldre Luca mange år etter verdenskrigen, når han forteller om sine opplevelser til sin amerikanske datter på bursdagen hans.

Luca og hans tvillingbror, Matteo, deltok i en stor militær offensiv for å ta over en østerriksk-ungersk festning, få dager etter deres 21-årsdag. I løpet av våren 1918 skal spilleren også ta på seg kontroll som Zara Ghufran, en beduin som arbeider direkte sammen med den britiske etterretningsoffiseren T. E. Lawrence (bedre kjent som Lawrence of Arabia) mens de kjemper for å undergrave den osmanske okkupasjonen av den arabiske halvøy. Zara infiltrerer en osmansk stilling og får tak i en manual som inneholder hemmelige osmanske kommunikasjonskoder. Selv om Zara ble fanget i en felle av Tilkici, en osmannisk offiser, forsøker Lawrence og flere andre beduin-opprørere å redde ham ut.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Mads Lindh (6. mai 2016). «Neste spill i Battlefield-serien er avslørt». Gamer.no. Besøkt 7. mai 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]