Battlefield V

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Battlefield V
UtviklerEA Digital Illusions CE
UtgiverElectronic Arts
DistributørHumble Store[1]
PlayStation Store[2]
Microsoft Store[3]
Origin
Steam
KomponistJohan Söderqvist
SpillmotorFrostbite 3
PlattformXbox One
Microsoft Windows[4]
PlayStation 4
Utgivelse20. november 2018 (globalt)[5]
SjangerFørstepersonsskytespill, battle royale
ModusEnspiller,[6] flerspiller[6]
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.ea.com/games/battlefield/battlefield-5
Del av serien Battlefield

Battlefield V er et førstepersonsskytespill utviklet av EA DICE og utgitt av Electronic Arts.

Battlefield V er det sekstende Battlefield-spillet, og ble utgitt internasjonalt for Windows, PlayStation 4 og Xbox One 20. november 2018. Spillet er satt i andre verdenskrig, som det første Battlefield-spillet i den epoken siden Battlefield 1943 ni år tidligere.[7]

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Spillet fikk akseptabel mottakelse. Gamer.no skrev «Battlefield V er både spennende og skuffende, realistisk og fiktivt» med vurderingen «nokså godt» (6 av 10 poeng),[7] og IGN, med en vurdering av «Good» (7,5 av 10) mente at spillet kom ut for tidlig og at det hadde mange uutviklede deler, men kunne nytes selv med det manglende arbeidet.[8]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I Battlefield er enkeltspiller-kampanjen delt inn i en introduksjon, etterfulgt av forskjellige krigshistorier. Kampanjen «Nordlys» finner sted fra synsvinkelen til en norsk motstandsmann, som deltar i sabotasje mot det tyske atomvåpen-programmet. Kapitelet «Tirailleur» forteller historien om en soldat fra Senegal under Operasjon Dragoon. I «Under No Flag» får spilleren rolle som Billy Bridger, en dømt bankraner og eksplosiv-ekspert innkalt til det britiske Special Boat Service for å delta under Operasjon Albumen. Den fjerde kampanjen «The Last Tiger» ble publisert 5. desember 2018, og skildrer kampene til et mannskap fra en tysk Panzer VI i Ruhrkessel i løpet av verdenskrigens siste dager.

Den innledende episoden av Battlefield V, med tittelen «My Country Calling» eller «Prologue» er en opplæring som kreves ved første oppstart av spillet. Spilleren oppdager grunnleggende mekanikk om hvordan infanteri, stridsvogner og fly fungerer, i tillegg til å sette tonen for fremtidige krigshistorier Prologen hopper deretter videre til London 1939, hvor Neville Chamberlains krigserklæring mot Tyskland som offentliggjøres på radio. Spilleren må tre inn i skoene til en britisk fallskjermjeger, under et nattlig raid ved en havn i Narvik i 1940.

Spilleren må deretter beseire flere tyske soldater før en tysk stridsvogn dukker opp. Spilleren må ta kontroll over stridsvogn-kommandør Peter Muller, hovedpersonen i krigshistorien «Last Tiger» og får i oppdrag å bryte gjennom britiske linjer ved Tobruk, før et artilleri-angrep bryter løs. Spilleren skal deretter kontrollere en fransk snikskytter under Slaget ved Kasserinepasset. Kameraet panorerer deretter til en pilot. Denne gangen må spilleren skyte ned en rekke Spitfire-fly før piloten selv blir skutt ned. Til slutt tar spilleren rollen som en britisk maskingevær-skytter i 1944.

Under No Flag[rediger | rediger kilde]

Våren 1942 melder den dømte bankraneren William Sidney Bridger, sønnen til en annen beryktet bankraner, Arthur Bridger, seg frivillig til det britiske militæret for å unngå fengsel. Teamet han snart blir medlem av, blir ledet av George Mason. Bridger og Mason forsøker å infiltrere det okkuperte Nord-Afrika for å sabotere tyske flyplasser. Ting går imidlertid ikke som planlagt ved den første flyplassen. En av bombene deres detonere ikke, og Mason tvinger Bridger til å ødelegge det siste flyet på egen hånd. Mason blir såret, og Billy blir tvunget til å infiltrere den neste flyplassen på egen hånd.

Billy er i stand til å ødelegge målene, men han tar også en avstikker til en bunker i nærheten for å få tak i medisinske forsyninger til Mason. Han bruker også en radio der for å kontakte et britisk skip for evakuering fra området. Etter å ha ødelagt basens radar-stasjoner, vender Billy tilbake for å rapportere til Mason. Mason blir imidlertid rasende når han oppdager at Billy brukte radio for å skaffe hjelp, ettersom dette varslet tyskerne om deres nøyaktige plassering. En massiv tysk styrke begynner å forfølge dem, og de blir tvunget til å gjemme seg.

Billy begynner å uttrykke tvil om hans egen kompetanse, og deres muligheter for å overleve. De forsøker å holde de tyske styrkene tilbake lenge nok, til at britiske forsterkninger kan komme til området. I kjølvannet får Billy og Mason en nyvunnet respekt for hverandre, når de skal reise ut på deres neste oppdrag.

Nordlys[rediger | rediger kilde]

Våren 1943, i Rjukan, Norge, blir en britisk kommando-enhet drept, når de forsøker å infiltrere et tysk okkupert anlegg. Astrid, en norsk motstandskjemper som forsøkte å hjelpe dem, blir arrestert. I mellomtiden kjemper Astrids datter Solveig seg inn på anlegget for å redde moren sin. Astrid nekter imidlertid å forlate området, og insisterer på at hele anlegget burde ødelegges først - ettersom fabrikken produserer tungtvann til Tysklands atomvåpen-forskning.

De klarer å sabotere resten av anlegget. Men veldig mye av tungtvannet blir sendt vekk med lastebil. Agentene forsøker å følge etter de tyske lastebilene. Men de blir raskt oppdaget av tyske styrker, kommandert av løytnant Weber. Tyske styrker planlegger deretter å frakte fangene, og tungtvannet, om bord på en tysk ubåt.

Tirailleur[rediger | rediger kilde]

Høsten 1944, etter de allierte landgangene i Normandie, sendes senegalesiske soldater for å hjelpe til med å frigjøre Frankrike fra tysk okkupasjon. En av disse soldatene er den unge rekrutten Deme Cisse, som snart møter med-soldat og hans eldre bror Idrissa i Frankrike. Imidlertid opplever Deme raskt diskriminering fra det franske militæret. Senegaleserne blir forhindret fra å slåss ved frontlinjene. I stedet blir de tildelt mindre, kjedelige oppgaver som å fylle opp sandsekker. Men etter hvert får senegaleserne delta i et angrep mot en sterkt befestet tysk posisjon, og de må ødelegge en rekke luftvernkanoner som forsvarer området. Senegaleserne blir også overfalt på vei til målet deres.

Idrissa er motvillig til å gå videre ettersom befalet deres er døde. De får heller ikke ytterligere støtte, men Deme er fast bestemt på å fortsette i håp om å endelig vinne anerkjennelse fra det franske militæret. Han overbeviser også resten av enheten om å følge med ham. De lykkes etter hvert med å ødelegge luftvernkanonene, men de lider store skader i prosessen. Deretter planlegger de ett direkte angrep mot det tyske hovedkvarteret i området, noe de ikke tror at tyskerne forventer av dem.

Den siste tigeren[rediger | rediger kilde]

Våren 1945 deltar en tysk kommandør Peter Müller, og hans mannskap, i forsvaret av Rhinen-Ruhr mot invaderende amerikanske soldater. Soldatene har mottatt ordre fra den tyske overkommandoen om at alle tyske soldater skal slåss til døden. Etter å ha overlevd en rekke vanskelige konflikter, blir mannskapet tvunget til å søke dekning fra allierte bombefly. På oppdrag fra Schröder, mannskapets unge og fanatisk patriotiske skytter, tillater Müller at den unge Hartmann skal speide over resten av området før de skal reise videre.

Men en stor amerikansk kolonne av stridsvogner dukker plutselig opp. Dette tvinger de tyske soldatene å forlate Hartmann når de plutselig må reise videre. Stridsvognen mottar deretter ordre om å omgruppere seg i nærheten av katedral sammen med andre gjenværende tyske styrker for et aller siste forsvar. Men underveis oppdager de at Hartmann har blitt henrettet, og nå henger sammen med en rekke andre som har blitt anklaget for desertering. Soldatene når katedralen, bare for å finne området forlatt og blir raskt omringet av den amerikanske hæren - som krever deres overgivelse.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ PlayStation Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Microsoft Store[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Steam, Steam-ID 1238810, besøkt 13. desember 2023[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ https://www.igromania.ru/game/30532/-; Igromania; Igromania-ID: 30532; besøksdato: 16. juni 2020.
  6. ^ a b Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 1238810, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  7. ^ a b Bjørnbekk, Andreas (19. november 2018). «ANMELDELSE: Battlefield V». Gamer.no (norsk). Besøkt 13. juni 2021. 
  8. ^ «Battlefield V Review - IGN» (engelsk). Besøkt 13. juni 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]