Battlefield 2142

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Utvikler Digital Illusions CE
Utgiver Electronic Arts
Serie Battlefield
Plattform Windows
Utgivelse 19. oktober 2006
Sjanger Førstepersonsskytespill
Modus Enspiller, flerspiller
Aldersgrense 16+

Battlefield 2142 er et Gullstikka-belønnet førstepersonsskytespill som er utviklet av svenske Digital Illusions CE til PC. Det er oppfølgeren til Battlefield 2 og benytter seg av samme grafikkmotor. Det ble lansert i oktober 2006. Spillets handling foregår i fremtid, nærmere bestemt i år 2142, akkurat 200 år etter originalspillet Battlefield 1942. Som i de andre spillene i serien handler det om slag i stor skala, hvor både infanterister og mekaniserte hærstyrker samarbeider tett. man har bygget videre på de nye idéene fra Battlefield 2 og lagt til en rekke våpen som kan låses opp etter hvert. Kommunikasjonsmulighetene i kampgruppene har også blitt forbedret. En av de store nyhetene siden sist er en helt nytt spillmodus, kalt Titan mode.

I mars 2007 ble en såkalt boosterpakke (ekspansjon) ved navnet Northern Strike sluppet på markedet. I denne utvidelsen finnes tre nye baner og to nye kjøretøy. Spillerne får også tilgang til mer opplåsbart utrustning.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Battlefield 2142 er en førstepersonsskytespill der spilleren kan gå med i en allerede pågående kamp, bli plassert på et av de to lagene og deretter velge soldatklasse. Alle ulike klasser har sine fordeler og ulemper. I stedet for å kjempe til fots kan spilleren også ta kontrollen over både feltkjøretøy og kampfly, og på den måten bidra til at eget lag kommer seirende ut av konflikten.

Handling[rediger | rediger kilde]

Året er 2142, og en ny istid har kastet verden ut i kaos og panikk. Områdene av jorden som ikke er dekket av is, kan bare produsere nok mat til en brøkdel av jordens befolkning. Menneskene kjemper for det som er igjen av planeten vår. Det er et enkelt og brutalt regnestykke. Noen vil overleve, noen vil dø!

I Battlefield 2142 kan spillerne velge mellom to sider å slåss for, to militære supermakter som kjemper for å overleve i en storslagen krig; Den europeiske union (EU) eller den nyopprettede Pan-Asian Coalition (PAC).

Du er bevæpnet med et arsenal av høyteknologiske rifler, usynlighetsutstyr og maskingeværer, og du kan bruke hypermoderne fremkomstmidler. Enorme, vandrende stridsvogner (Battlewalkers, Bogatyr 39) lager kaos på bakken, og futuristiske fly dominerer himmelrommet. Når du skal kjempe mot disse, må du bruke kløkt og et arsenal av nye høyteknologiske hjelpemidler som EMP-grantater og smartbomber(Magnetiske bomber, ikke kraftige, umulige å unnslippe) for å jevne ut oddsene på slagmarken.

Lagspillfunksjonene gjør at opp til 64 spillere kan kastes ut i kampens hete samtidig, som medlemmer av et soldatlag (Squad) eller som bakmenn i Commander Mode, der man dirigerer strategiske angrep for lagkameratene.

For første gang i seriens historie vil Battlefield 2142 ha med en helt ny spillvariant som et tillegg til den klassiske måten å spille på. I den storslagne, nye titan-varianten av spillet må spillerne ødelegge motstandernes Titan – et enormt og tungt pansret flygende krigsskip – mens de forsvarer sitt eget. Når du skal slå en Titan, må du først ta deg av skjoldene, så komme deg om bord i fartøyet og deretter slåss deg vei til sentrum i skipet og sprenge det fra innsiden. Denne innovative spillvarianten endrer måten å spille på, og oppfordrer spillerne til å delta i voldsomme og eksplosive konfrontasjoner.

Det er også mulig å fortsette kampen på bakken der det handler om å overta Anti-Titan Rocket Silos.

Etter hvert som du får flere poeng (kills, teamwork-score, heals, assists, revives) vil du gå opp i rangeringen og du kan da låse opp nye ting, som for eksempel nye våpen og tilleggsutstyr. Du vil få utmerkelser når du gjør spesielle ting.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisiell nettside