Frostbite Engine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frostbite Engine
Frostbite logo.svg
UtviklerEA Digital Illusions CE
PlattformMicrosoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
SjangerFørsteperson
Nettstedwww.frostbite.com

Frostbite Engine er en spillmotor for førsteperson skytespill utviklet av EA Games Digital Illusions CE, skaperne av Battlefield serien. Den første versjonen av motoren, Frostbite 1.0, var designet bare til Xbox 360 og PlayStation 3. Etter Frostbite 1.5, har motoren også blitt laget for Windows-plattformen.

DICE har brukt begge versjonene av motoren for krigsspillene Battlefield: Bad Company, Battlefield 1943 og Battlefield: Bad Company 2. Frostbite 1.5 blir også brukt for multiplayer-delen av Medal of Honor som DICE utvikler (Singleplayer-delen blir utviklet av et annet EA-studio med Unreal Engine 3). Den neste generasjonen av motoren, Frostbite 2, blir brukt i Battlefield 3. Frostbite er også kjent for å kunne ødelegge 90 % av alt innhold i spillet.

Versjoner[rediger | rediger kilde]

Frostbite 1.0[rediger | rediger kilde]

Frostbite gjorde sin inntreden i 2008 med Battlefield: Bad Company. Den har HDR-lyd, som justerer forskjellige typer lyd, høyde og lar deg høre viktige lyder klart selv om det er annet støy omkring. (For eksempel er skyting alltid høyere enn musikken i spillet, og musikken blir dempet mens skudd blir avfyrt.) Den har også Destruction 1.0, som lar spilleren ødelegge forskjellige ting, som vegger, tak, busker og så videre.

Frostbite 1.5[rediger | rediger kilde]

Den neste generasjonen av Frostbite som fikk sin introduksjon i Battlefield 1943. Den har forbedret alle ødeleggelsesmulighetene med Destruction 2.0, som lar spilleren ødelegge eller rive hele bygninger i stedet for bare vegger. I 2010 utga DICE Battlefield: Bad Company 2 med denne versjonen av motoren, som var det første spillet som fikk Frostbite Engine til Windows-plattformen. Flerspillerdelen av Medal of Honor kommer også til å bruke motoren, men uten ødeleggelsesmulighetene.

Frostbite 2[rediger | rediger kilde]

Den neste versjonen av Frostbite ble introdusert i Battlefield 3. DICE har sagt at denne versjonen er designet til å ta full utnyttelse av DirectX 11-APIet. Helt siden de første versjonene av DirectX 11 har DICE jobbet med å få Frostbite 2.0-motoren til å utnytte DX11 fullt.

Frostbite 3[rediger | rediger kilde]

Frostbite 3 ble fra 2015 kalt bare «Frostbite», og introduserte et vær-system, fysisk basert gjengiving (PBR), samt støtte for forskjellige utviklingsmetoder. Destruction 4.0 forbedret ødeleggelsesmulighetene i spill i forholdt til forgjengerne. Battlefield 4 og Dragon Age 3 bruker Frostbite 3.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]