Assassin’s Creed II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Assassin’s Creed II
UtviklerUbisoft Montreal
UtgiverUbisoft
DistributørSteam
Epic Games Store
Microsoft Store
RegissørPatrice Désilets
DesignerPatrice Desilets (Creative Director)
Sébastien Puel (Producer)
Jade Raymond (Executive Producer)
KomponistJesper Kyd
SpillmotorAnvil
PlattformMicrosoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
UtgivelseNA 17. november 2009
EU 19. november 2009
SjangerTredjepersonsskytespill
Action-eventyrspill
ModusEnspiller
Del av serien Assassin's Creed

Assassin's Creed II er et tredjepersonsskytespill/action-eventyrspill, utviklet av Ubisoft Montreal og utgitt av Ubisoft. Spillet er oppfølgeren til Assassin's Creed. Spillet ble utgitt i Nord-Amerika 17. november 2009 og i PAL-regionene 19. november 2009. Spillet ble først tilgjengelig på PlayStation 3 og Xbox 360 (november 2009), senere til Microsoft Windows (mars 2010) og OS X i oktober 2010.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Assassin's Creed II er i en åpen verden med ikke linær historie, som gir spilleren lov til å utforske byen etter eget ønske. En artikkel utgitt i Game Informer avslører at Assassin's Creed II gir spilleren muligheten til å svømme og bruke kanalene i Venezia som gjemmesteder, og gir også spilleren muligheten til å dra byvaktene ned i vannet som en type mord. På E3 2009, ble det også bekreftet av designer, Patrice Desilets, at Ezio (som karakteren heter) vil kunne «ro små båter». Den historiske figuren, Leonardo da Vinci er gjenskapt i spillet, som vil kunne skaffe spilleren våpen og innretninger. Et sted i spillet, har spilleren adgang til Leonardo's flymaskin, som han i spillet, faktisk bygde.

ScrewAttack avslører at det vil bli flere typer våpen i spillet, blant annet, hellebarder, økser, spyd, sverd, dolker og mange flere. Spilleren kan avvæpne motstanderen og bruke deres våpen mot dem. Spillet skal ha et mye mer intelligent kampsystem; spilleren må bruke forskjellige taktikker på forskjellige motstandere og, som demonstrert i E3 2009 demoen, kan man nå myrde to personer på en gang, i og med at Ezio har to skjulte våpen. Spilleren kan også kaste røykbomber for å raskt kunne rømme fra mange fiender om gangen.

Helse-systemet har blitt modifisert slik at memory sync-linjen som ble brukt i det første spillet kun lades opp til en viss grad. Flere alvorlige skader må man dra til en av legene i byen for å få full energi igjen.

I tillegg til å bruke vann som gjemmested, har spilleren et mye bredere utvalg av gjemmesteder og kan nå skjule seg i enhver form for folkemengde, i motsetning til Assassin's Creed hvor man kun hadde muligheten til å gjemme seg blant en gruppe munker kledd i hvitt. I likhet med 2006-spillet, Hitman: Blood Money, har spillet et beryktelses-system, og spilleren vil bli mer beryktet etterhvert som Ezio fullfører flere oppdrag. Ezio kan redusere sitt dårlige rykte ved å bestikke eller myrde vitner, eller fjerne ettersøktsplakater av ham. Spillet skifter også mellom dag og natt, i motsetning til det første spillet hvor det kun er dag. Spillet har også et slags økonomisystem hvor man kan leie inn personer som kan gjøre Ezio flere tjenester. Ezio kan stjele fra hvem som helst, og på samme måte kan hvem som helst stjele fra Ezio. Spilleren kan også bruke penger på å kjøpe forskjellige redskaper og oppfinnelser laget av Leonardo da Vinci.

Traileren av spillet, som debuterte på E3 2009, viste mange nye ting, blant annet en forbedret parkour-mekanikk. I traileren avsløres det også at Ezio har et slags krutt-basert skytevåpen festet til håndleddet. Det ble også bekreftet at Desmond selv vil «gjøre mer enn å bare gå» i dette spillet. En annen ny ting, som ble vist i gameplay-videoen, er at ingen skjulestedet er helt trygge, i og med at vakter kan granske dem. I retur, kan Ezio myrde vaktene før de får øye på ham, og deretter plassere liket i skjulestedet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren vil påta seg rollen som en ung adelsmann, kalt Ezio Auditore da Firenze, som betyr «Den flyvende, Tilhører av Firenze», som blir snikmorder. Ezios far (Giovani Auditore Da Firenze), og to brødre har blitt henrettet. Etter farens siste råd tar Ezio å henter familiens snikmorder redskaper og rømmer fra byen med sin mor og søster, til sin onkel Mario på landet. I starten er essensen i historien å ta hevn, men etter hver person han dreper blir han dratt inn i en konspirasjon mellom Snikmorderne og Tempelridderne, der han finner ut at sin Onkel og Far var snikmordere.

Ezio har to hidden blades, og under et av bladene er det montert en hidden gun, som skyter en rund kule med snikmordernes emblem. På det andre er det montert en giftampulle, slik at man kan forgifte og drepe offeret usett.

Året er 1486 i Italia under den italienske renessansen, to hundre og nittifem år etter det første spillet. I likhet med Assassin's Creed, inneholder spillet flere karakterer basert på historiske figurer som Leonardo da Vinci, Niccolò Machiavelli, Caterina Sforza, og Lorenzo de' Medici. I motsetning til Altaïr, som har amputert en finger for å bruke hans hidden blade, har ikke Ezio fjernet noen fingre. Ezio har også flere tekniske fordeler takket være Leonardo da Vinci, som hjelper Ezio gjennom spillet.

Nevnte steder som skal være inkludert i spillet er Venezia, Firenze, Toscana og Roma. Noen viktige monumenter er Markuskirken, Canal Grande og Rialtobroen.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Ubisoft's Yves Guillemot bekreftet offisielt at Assassin's Creed II var under utvikling 26. november 2008. En video ble gitt ut av Ubisoft 6. april 2009 som viste en skalle, noen hidden blade-tegninger og Leonardo's flymaskin på en skriftrull.

16. april 2009, utga Game Informer detaljer om spillet, blant annet et bilde av Ezio, en ny trailer, og spillet ble offisielt kunngjort av Ubisoft.

I et intervju i mai, 2009, fortalte Sebastien Puel at teamet som arbeidet med Assassin's Creed II hadde økt til 450 medlemmer, tre ganger mer siden det første spillet.

1. juni 2009, ga Ubisoft ut en ny 4-minutters lang Assassin's Creed II trailer på E3. 2. juni 2009, viste Ubisoft en live gameplay demo som varte 6 minutter. GameTrailers ga ut en walkthrough fra E3 2009. I et intervju med GameTrailers Ubisoft Montreal designer Patrice Desilets fortalte at Desmond kom til å gjøre mer enn å gå rundt å finne spor.

Andre utgaver[rediger | rediger kilde]

Flere forskjellige utgaver av Assassin's Creed II vil bli gitt ut. Black Limited Edition inneholder en Ezio-figur med en oppgradert svart kappe, 3 bonus-oppdrag og en «conspiracy book» som gir detaljer om handlingen. White Limited Edition har 1 bonus-oppdrag og en Ezio-figur i sin vanlige hvite kappe. Master Assassin's Edition blir gitt ut i Nord-Amerika, som inneholder en Ezio-figur i hvit kappe, to in-game kart, en kunstbok og en DVD som inneholder spillets soundtrack, «behind the scenes» og mer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]