Assassin’s Creed III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Assassin’s Creed III
UtviklerUbisoft Montreal
UtgiverUbisoft
Distributør
DesignerSteven Masters (Leder)
ForfatterCorey May
KomponistLorne Balfe
SpillmotorAnvilNext
PlattformMicrosoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U
Utgivelse30. oktober 2012 (NA)
SjangerTredjepersonsskytespill
Action-eventyrspill
ModusEnspiller, Flerspiller
Aldersgrense18+
NettstedAssassin's Creed 3 Official US
Del av serien Assassin's Creed

Assassin's Creed III er et tredjepersonsskytespill/action-eventyrspill utviklet av Ubisoft Montreal og utgitt av Ubisoft. Spillet ble utgitt i Nord-Amerika den 30. oktober 2012 og i PAL-regionene den 31. oktober 2012, og er en direkte oppfølger av Assassin's Creed: Revelations.[3]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Assassin's Creed III er i en åpen verden uten noen form for linær historie, noe som gir spilleren lov til å utforske verdenen etter eget ønske. Spillets bakgrunn er satt under den amerikanske revolusjonen, der britene ønsker å kontrollere koloniene i Nord-Amerika.

Spillet tar i bruk en ny spillmotor kjent som AnvilNext, som er bygget fra bunnen av hos Ubisoft. Den ble laget for å gi spillet en bedre flyt i både kamp og «free-running» eller såkalt parkour. I tillegg kan spillmotoren takle folkemengder på opptil to tusen, til fordel for tidligere motorer, som kun taklet opptil hundre.

Byene som er vist i spillet er Boston og New York, samt en «frontier» der spilleren kan få sjansen til å drive med jakt for penger. Her får spilleren utdelt åte og snarer.

Beryktethetsnivået – et element som ble først lagt til i Assassin's Creed II – har fått en liten endring. Det er delt i fire: nivå null (inkognito), nivå én (mistenksom), nivå to (advarsel), nivå tre (ettersøkt).

Helsesystemet er oppdatert fra tidligere spill i serien. Rustning spiller ikke lenger noen rolle, ettersom karakteren regenererer helsen ved å være ute av kamp lenge nok.

Sniking har alltid vært en del av Assassin's Creed, og denne gangen gjorde Ubisoft det slik at karakteren kan skjules i høye busker, stå mellom to sivile eller sitte på en benk, og stå bak hjørner. Mens karakteren er skjult, kan han også plystre for å tiltrekke vaktene, slik at snikmyrding ikke lenger dreier seg om timing og posisjonen til karakteren.

Free-running har også blitt forbedret hvor spilleren nå kun trenger å holde inne én knapp for å begynne free-running. Flyten i spillet har også blitt forbedret fra de forrige spillene, og hovedpersonen skal nå være i stand til å klatre i trær og bruke dem som en fluktvei eller angrepsposisjon, noe som aldri tidligere har vært mulig i Assassin's Creed.

Våpen[rediger | rediger kilde]

Våpnene som hovedpersonen vil/kan få, er to skjulte klinger, tomahawk, opp til to pistoler, sverd, tunge økser, klubbe, piler og bue, musketter, taupiler, røykbomber og miner.

Kamp[rediger | rediger kilde]

Kampsystemet har fått en total overhaling, fra å gå fra to-knappsystem til et enknappsystem. Spilleren kan nå ved bare å trykke én knapp kontre motstanderen og derfra bestemme hva de vil gjøre med motstanderen. I tidligere Assassin's Creed måtte spilleren holde nede en knapp, deretter time knapp nummer to idet fienden angrep. En annen endring er at karakteren nå holder våpen i begge hendene, i stedet for bare en, såkalt dual wielding.

Grafikk[rediger | rediger kilde]

Siden spillet ble bygget på en ny spillmotor, er grafikken blitt forandret fullstendig. Når karakteren beveger seg gjennom dyp snø, vil han lage spor etter seg, i form for snødyner. Klær vil beveges naturlig, og de reagerer på været i spillet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet baseres etter slutten på Assassin's Creed: Revelations hvor Desmond våkner opp etter å ha vært i koma. Han og teamet har funnet et "grand temple", et eldgammelt tempel bygget av Den Første Sivilisasjonen, som visstnok skal holde nøkkelen til verdens videre fremtid. De begir seg inn i en hule, som holder døren til templet skjult. Måten å åpne døren på er å sette Edens eple i nøkkelhullet. Når Desmond kommer inn i templet, finner han en slags kraftkilde, som han plugger inn og setter i gang alle systemene i templet. Men idet han står foran en annen dør, som trenger en annen nøkkel, blir alt rundt ham uklart. Han blir kontaktet av Juno, en av Den Første Sivilisasjonen, som gir ham beskjed om å finne nøkkelen. Faren hans prøver å få kontakt, men idet Desmond snur seg, ser han en mann som kaller ham "Sir". Detter skjer på grunn av blødereffekten, som har skjedd tidligere. Han blir plugget inn i Animusen, og gjenlever minnene til Haytham Kenway, en forfader fra 1700-tallets Amerika.

Samling av flere omtaler
Samler Poengsum
Metacritic 85 av 100
Omtaler
Publikasjon Poengsum
GameSpot 7,5 av 10
IGN 8,5 av 10

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Xbox Games Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Assassin's Creed 3 [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]