Assassin’s Creed IV: Black Flag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Assassin’s Creed IV: Black Flag
UtviklerUbisoft Montreal
Ubisoft Annecy
Ubisoft Romania
Ubisoft Kyiv
Ubisoft Montpellier
Ubisoft Quebec
UtgiverUbisoft
Distributør
6 oppføringer
KomponistBrian Tyler
SpillmotorAnvilNext
PlattformPlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Microsoft Windows, Wii U
Utgivelse29. oktober 2013
SjangerTredjepersonsskytespill, action-eventyrspill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense18+
Nettstedwww.ubisoft.com/en-us/game/assassins-creed-iv-black-flag/
Del av serien Assassin's Creed

Assassin's Creed IV: Black Flag er et tredjepersons action-eventyrspill utviklet av Ubisoft Montreal og utgitt av Ubisoft. Spillet er en oppfølger til Assassin's Creed III. Spillet ble utgitt i Nord-Amerika 29. oktober 2013 og i PAL-regionene samme dato. Spillet er tilgjengelig på PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U og Microsoft Windows.[1]

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Assassin's Creed IV: Black Flag er i en åpen verden med ikke linær historie, hvilket gir spilleren lov til å utforske verdenen etter eget ønske. Siden Assassin's Creed III hadde sjøslag som et ekstra element, sa Ubisoft at dette bare var en introduksjon i det som skulle komme i Assassin's Creed IV: Black Flag. Spilleren vil få muligheten til å styre et skip gjennom den største delen av spillet, hvor hen kan reise til byer som Havana, Kingston og noen små øyer rundt på kartet. Spilleren kan velge mellom å slåss mot skip ute til havs og borde dem for lasten sin, eller plyndre varehus inne på land og slåss mot vakter slik som i de forrige spillene. Spillet har også en nåtidsdel, som i de forrige spillene, hvor spilleren har rollen som en ansatt hos Abstergo Entertainment. Han/hun har jobben å forske på minnesettet til Edward Kenway, bestefaren til figuren fra Assassin's Creed III, Connor. Spilleren vil også kunne hacke seg inn i datamaskinene i Abstergo Entertainment for å få tilgang til hemmeligstemplede dokumenter som blant annet lydopptak og emailer mellom de ansatte.

Grafikk[rediger | rediger kilde]

Ubisoft har oppgradert grafikken med at på PC, PS4 og Xbox One vil blant annet buskene blafre med vinden etter hvor sterk den er, buskene vil vike til side når Edward går gjennom dem, og bakken viser når regndråpene faller ned på dem. Skipets seil vil blafre mer tilfeldig etter hvordan vinden blafrer, og når skipet treffer bølgene vil man kunne se vannet som kommer ned på dekk.

Våpen[rediger | rediger kilde]

Våpenene som Edward har til disposisjon, er omtrent de samme som i Assassin's Creed III, men med noen unntak. Edward vil kunne ha opptil 4 pistoler, to sverd, to hidden blades, et blåserør med berserk- og sovepiler, noen rope darts som var introdusert i Assassin's Creed III, røykbomber og knyttnevene. Edward har også tilgang til musketter, økser og kastekniver, samt muligheten til å kaste penger foran seg. På skipet har spilleren valget mellom kanonkuler (bredside), swivelguns som brukes for å sprenge kruttlagre på skipene, mortars for bombing og ildtønner bak på skipet for å hindre skip ifølge etter.

Kamp[rediger | rediger kilde]

Kampsystemet har fått noen endringer siden Assassin's Creed III, med at Edward nå angriper forskjellige typer vakter ulikt. For eksempel vil han kun dukke unna brutes, vakter som bruker tunge våpen og granater, når han kontrer, og han vil blokkere kapteinenes sverd og gi dem et spark nedentil. Slag på sjøen er også blitt oppgradert, og her er det en rekke typer skip spilleren kan angripe.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet baserer seg rundt hendelsene etter Assassin's Creed III, hvor Desmond Miles ofret livet sitt for å redde jorden fra den kommende katastrofen, solstormen. I tillegg slapp han fri Juno, en kvinne fra den første siviliasjonen. Spilleren tar rollen som en ansatt hos Abstergo Entertainment, et selskap med målet å gi Animus-tilgang til hele verden. Spillerens oppgave er å forske på minnene til Edward Kenway, en ung mann som dro til Karibien på jakt etter rikdommer. Edward fikk jobben som en kaper for den engelske marinen, men siden England og Spania signerte en kontrakt som gjorde kaperne arbeidsløse, gikk han over til piratskap. I begynnelsen av spillet er skipet som Edward arbeider ombord på angrepet av et ukjent skip. På det andre skipet får Edward et glimt av en skikkelse ikledd blå klær og en hette, en Assassin. Styrmannen faller, og Edward får oppgaven å styre skipet. Skipet hans klarer å bekjempe det fiendtlige skipet, men før han kan feire, er kruttmagasinet på vei til å gå i lufta. Edward får ordre om å komme seg inn og slukke flammene, men før han kommer så langt er kapteinen drept av snikmorderen. Snikmorderen skal akkurat til å angripe Edward, da magasinet går i lufta, og han og Edward faller i vannet. Edward kommer seg på land i Cape Bonavista, og idet han ser opp i lufta på måkene over seg, drar en skadet Assassin seg opp på stranda. De har en kort samtale der snikmorderen sier han må komme seg til Havana, Edward spøker med at han kan jo bare bygge et nytt skip, og snikmorderen sier han kan betale Edward for hjelpen. Edward liker lyden av penger, men da han prøver å nappe dem til seg, drar snikmorderen en pistol opp og peker på Edward. Men pistolen klikker, grunnet vått krutt, og han kaster den fra seg mens han stikker inn i jungelen. Edward følger etter ham, blir angrepet og dreper ham. Når Edward leter gjennom lommene hans, finner han et brev fra en guvernør Torres av Havana. Brevet nevner noe om en betaling for en gjenstand som snikmorderen skulle ta med seg, Det Edward ikke vet er at denne Torres-fyren er en Tempelridder, og mannen han drepte var en forræder av snikmorderne. Han tar på seg klærne til snikmorderen og bestemmer seg for å dra til Havana for å motta betalingen. Men før Edward kommer så langt, hører han et skudd. Det er engelske soldater som angriper en kjøpmann de tror er pirat, Edward hjelper til og dreper alle soldatene, før han introduserer seg for kjøpmannen som Duncan Walpole, navnet til snikmorderen, på vei til Havana for et hemmelig oppdrag for kongen av England. Kjøpmannen blir litt mistenksom, men tillater Edward passasje.

Når de kommer fram til Havana, spør kjøpmannen om de skal dra til et vertshus for å ta noen forfriskninger. Edward begynner dermed å klatre et tårn for å få bedre utsikt. Idet han når toppen, blir kjøpmannen ranet, og Edward setter etter tyven. Etter å ha hentet tilbake kjøpmannens ting, setter de seg ned i vertshuset. Men der blir Edward gjenkjent av en mann; han påstår han har sett Edward sammen med piratene i Nassau, piratrepublikken. Edward prøver å koste det vekk, men setter i gang en slåsskamp som tiltrekker vaktene. Edward stikker av og møter opp med kjøpmannen som informerer ham at vaktene stakk av med sukkeret hans og kartene til Edward. Edward setter så avsted for å hente kartene i et fort, og møter kjøpmannen senere. Edward møter så opp med Tempelridderne i guvernør Torres's villa. Han møter på Julien du'Casse, en fransk våpenhandler, og Woodes Rogers, guvernør fra England. Julien bemerker seg at Edward mangler de skjulte klingene, hvilket han kastet fordi de var ødelagt. Men Edward klarer å gi en god nok unnskyldning og får to helt nye. Du Casse og Rogers utfordrer dermed Edward til å vise dem Assassin-kunnskapene hans om snikmord, hvilket de heldigvis hinter fram om. Etter det møter Tempelridderne og Edward opp med Torres, som innvier dem i Ordenen, samt viser dem kart over Observatoriet, en maskin bygget av Den Første Sivilisasjonen og skal visstnok med en dråpe blod kunne se gjennom øynene på den som blodet tilhører. Edward er ikke interessert i hva den gjør, han er bare interessert i hvor mye noen ville betalt for den. Torres nevner også at de trenger en dråpe blod fra en "Sage", en menneskelig reinkarnasjon av Aita, en person fra Den Første Sivilasjonen[2]. De har også fått tak i en "Sage" som visstnok heter Roberts, men når de skal eskortere ham fra dokken og til fangehullet til Torres, blir de angrepet av snikmorderne. Edward blir forgiftet, men overlever og Roberts stikker av. Edward løper etter ham og tar ham med tilbake til Torres. Men etter å ha fått belønningen av Torres, klager Edward over at det er for lite, og bestemmer seg for å ta Roberts med seg selv og finne dette Observatoriet Tempelridderne snakket om. Han bryter seg inn i Torres' villa, og sniker seg fram til fangehullet, bare for å finne stedet tomt, og blir oppdaget av Torres og vaktene hans. Torres arresterer ham og setter ham i fangenskap på et skip i en flåte på vei for å frakte gull.

Ombord på skipet, idet Edward og fangen som sitter ved siden av ham får lunsj av vakten, bestemmer de seg for å ødelegge låsen og stikke av. De bryter opp låsen, og sniker seg innpå eventuelle vakter som er postet. Edward kommer seg fram til våpnene sine, og legger merke til noen lærbiter, som han legger til på kappen sin. Han frigir så andre pirater som er fanget ombord på de forskjellige skipene av flåten, og rekrutterer dem i samme slengen. Deretter stjeler han og mannskapet en brigg som ligger fremst i flåten. Akkurat idet Edward og mannskapet skal til å seile unna, blåser en tornado over dem. Edward klarer å manøvrere skipet unna, mens resten av skipene i flåten blir knust og sendt til havets bunn. Når stormen har lagt seg, presenterer den andre fangen seg som Adewalé, en tidligere slave som har rømt fra en plantasje, og vil bli med i mannskapet til Edward. Edward tar imot ham, og utnevner ham som sin kvartermester. De seiler for Nassau, for å laste opp med ammunisjon og noen ekstra oppgraderinger til skipet. Der møter de på Edward "Blackbeard" Thatch og Benjamin Hornigold, som var kapere sammen med Edward før i tiden og nå blitt pirater.[3][4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]