Age of Empires (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Age of Empires
Age of Empires
UtviklerEnsemble Studios
UtgiverMicrosoft Game Studios
DesignerRick Goodman
Bruce Shelley
Brian Sullivan
SerieAge of Empires
SpillmotorGenie
PlattformWindows, Pocket PC, Macintosh, Gizmondo
Utgivelse26. oktober 1997 (Windows)
SjangerStrategispill
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseTeen
Format1x CD-ROM

Age of Empires er et sanntidsstrategispill som kom ut i 1997, og var et av de første spillene i denne sjangeren hvor handlingen var «historisk korrekt».

Handlingen strekker seg over 10 000 år, og spilleren må styre utviklingen til små steinalderstammer. Spilleren starter med små ressurser, og må bygge stammene opp til store sivilisasjoner. Spillet mottok flere gode omtaler, og i 1998 ble ekspansjonspakken Age of Empires: The Rise of Rome utgitt. Senere har også flere versjoner av spillet kommet ut (Age of Empires II: The Age of Kings og Age of Empires III), men også en spinoff (Age of Mythology) og en versjon for Nintendo DS. Navnet «Age of Empires» blir brukt som navn på både serien og dette spillet. For å unngå misforståelser brukes betegnelsen Age of Empires I her i artikkelen.

Overblikk[rediger | rediger kilde]

Age of Empires I går ut på at spilleren skal utvikle en nasjon, fra bare noen få innbyggere i steinalderen til en stor sivilisasjon i jernalderen med avansert teknologi og våpen. Spilleren må samle inn ressurser for å få råd til å kjøpe nye enheter og å oppgradere teknologien. Ved hjelp av ulike forhåndsvalgte innstillinger kan man stille inn slik at seier er basert på hvem som har best teknologi/mest ressurser, men til vanlig er hovedpoenget å utvikle en militærstyrke slik at en kan bekjempe motstanderen. Gjennom hele spillet avanserer du gjennom flere tidsperioder. Spillet består av fire perioder: steinalderen, arbeidsalderen (Neolitikum), bronsealderen og jernalderen. Når spilleren har nok ressurser, og har bygd to bygninger fra nåværende tidsalder, kan det oppgraderes til neste tidsalder i Town-senteret. Ved tidsoppgradering kan det bygges flere typer bygninger, enheter og ny teknologi.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]