Age of Empires: The Rise of Rome

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Age of Empires: The Rise of Rome (populært kalt RoR) er ekspansjonspakken til det prisbelønnede sanntids strategispillet Age of Empires som kom ut i 1997.

Som navnet indikerer er det basert på oppstandelsen av det Romerske Empirium. Det har et nytt arkitektalsk design, kømuligheter for skapelse av enheter, fem nye enheter(pansrede elefanter, kamelriddere, brannskip, katapulter), fire nye forskbare teknologier (logistikk, martyrium, medisin,tårnskjold) og fire nye sivilisasjoner (Kartago, Makedonia, Palmyra(2), Roma).

Noen fans syntes at ekspansjonspakken ikke inkluderte nok nytt materiale. Kun en ny bygningsstil var lagt til (Romansk) og det er få merkbare endringer i spillet. Andre endringer som var inkludert var større kart, endringer i brukergrensesnittet (kømuligheter for skapelse av enheter, mulighet for å bruke «Home»-tasten for å gå gjennom siste hendelser, bruke punktumknappen til å gå gjennom arbeidsløse landsbyboere, balansere skaden av katapulter, og økning av befolkningsgrensen.

Nye enheter[rediger | rediger kilde]

  • Pansrede elefanter er en oppgradering av den eksisterende krigselefanten med økt angrepsstyrke og rustning. Egenskapen til å tråkke ned enheter og med en bonus mot tårn og murer, gjør den til et godt beleiringsvåpen. Kan bli bygd og funnet i stallen.
  • Kamelriddere er en helt ny og viktig forsvarsenhet mot kavaleri og stridsvogner. Kan bli bygd og funnet i stallen.


1) I mangel på et bedre ord 2) Engelsk ord