Hopp til innhold

Age of Empires III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Age of Empires III
UtviklerEnsemble Studios
UtgiverMicrosoft Game Studios (PC)
MacSoft Games (Mac)
DistributørSteam
Humble Store[1]
DesignerBruce Shelley
KomponistStephen Rippy
PlattformWindows XP, Mac OS X
UtgivelseNA 18. oktober 2005
EU 4. november 2005
SjangerSanntids Strategispill
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseTeen
Nettstedwww.ageofempires3.com
Del av serien Age of Empires
Age of Empires IV

Age of Empires III (AoE III) er oppfølgeren til Age of Empires II: The Age of Kings og det tredje spillet i den historiebaserte Age of Empires-serien. Det er et sanntids strategispill som ble utviklet av Ensemble Studios og ble utgitt av Microsoft Game Studios. I Age of Empires III og Age of Empires III: The Warchiefs følger du Black familien gjennom Den Nye Verden.

Age of Empires III ble utgitt 18. oktober 2005 i Amerika, og er den tredje tittelen i serien; spillet dekker den europeiske koloniseringen av Amerika, fra Columbus' første oppdagelser fra omkring 1500 og opp til Den industrielle revolusjons begynnelse i 1850. Enspillerskampanjen følger tre generasjoner av den «svarte familie» med en fiktiv historie, men omhandler også historiske hendelser. Det er åtte europeiske sivilisasjoner og ennå tolv «ikke-spillbare» sivilisasjoner som man kun kan spille på lag med. Det er det første spillet i serien, og det andre fra Ensemble Studios som har en 3D-grafikkmotor. Age of Empires III er det første spillet i serien som bruker Havocs «fysikksimuleringsmotor» (Se middleware).

Den første tilleggspakken ble utgitt høsten 2006 og er kalt The War Chiefs. Denne inkluderer 3 spillbare sivilisasjoner.

The Asian Dynasties er nok en utvidelsespakke til Age of Empires 3 og kom ut i 2007. Denne gangen får man muligheten til å spille med 3 nye sivilisasjoner: India, Kina og Japan. En ny vri er at hvis man skal gå opp i tidsalder må man bygge underverker. Hvert underverk gir spesielle bonuser til de spillerne som bygger dem. Dette spillet er delt inn i 3 kapitler: I det første kapittelet er du Japan der det er borgerkrig, det andre kapittelet er du Kina der det blant annet er interessante teorier om at Kina kom til Amerika først og i det tredje og siste kapitlet følger man et opprør mot den harde styresmakten Storbritannia.

Chayton Black[rediger | rediger kilde]

Chayton Black er en rollefigur i spillet Age of Empires III. Chaytons mor, Amelia Black, eide jernbanelinjen som Chayton tok over når hun ble gammel. Chayton delte morens drøm om å bli den første som bygget jernbanelinje som gikk hele veien til Vestkysten. Dessverre ble han og hans venn Billy Holme avbrutt av gjentatte raid fra Sioux-indianerne, som de så vidt greide å slå tilbake.

En stund etter denne hendelsen, besøket Chayton sin gamle venn Billy Holme i en by i Painted Dessert. Holme har blitt sheriff nå. Holme viser Chayton at de har funnet gull i fjellet, og forteller Chayton at han kan få en rimelig andel av det hvis han hjelper dem med å drive siouxene bort.

Chayton oppsøker general George Armstrong Custer. Når det viser seg at han ikke er interessert i å gå den diplomatiske veien, velger Chayton å heller hjelpe Crazy Horse. De samler alle indianerstammene i området, og går til felles angrep på basen til Custer. Når basen ligger i grus, har ikke Custer utstyr til soldatene sine, og dermed dreper Chaytons og Crazy Horses hær alle Custers soldater, inkludert Custer selv. Etter denne hendelsen lever Chayton videre sammen med siouxene, og blir antakelig gift og får barn. Moren hans ser ham aldri mer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]