Afrikamedaljen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Afrikamedaljen
Africa medal.jpg
Basisdata
Type:Medalje
Land:Italia
Innført:1942
Mottakere:Tyske soldater i Rommels Afrikakorps
Tekniske data
Utført i:Bronse og sink
Festeanordning:Medaljebånd
Bredde:31 mm
Høyde:37 mm
Rangering

Afrikamedaljen (Medaille für den Italienisch-Deutschen Feldzug in Afrika) er en italiensk/tysk utmerkelse fra den annen verdenskrig.

Historie[rediger | rediger kilde]

Medaljen ble designet av Roberto De Marchis og ble utgitt av den italienske regjering som utmerkelse til tyske soldater i Erwin Rommels Afrikakorps. Den første utdelingen fant sted i 1942. Opprinnelig var medaljen i bronse, men metallmangel på grunn av krigen førte raskt til at den ble laget som «krigsmedalje» i sink med bronsefinish. På grunn av Italias overgivelse under krigen ble det forbudt for tyske soldater å bære medaljen etter 29. mars 1944.

Design[rediger | rediger kilde]

advers av medaljen er det bilde av den italienske Fileniportalen og et hakekors. Rundt ytterst står skriften «ITALIENISCH DEUTSCHER FELDZUG IN AFRIKA» (høyre side) og «CAMPAGNA ITALO-TEDESCA IN AFRICA» (venstre side). På revers er det avbildet to gladiatorer, som symboliserer Italia og Tyskland, som sloss med en krokodille, som symboliserer England. Medaljen er merket «DE MARCHIS» med versaler under krokodillen.

Medaljen ble båret på øvre del av venstre bryst, i et 24 mm bredt medaljebånd i fargene grønn-hvit-rød-hvit-sort, fra fargene i det italienske og tyske flagget.

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]