Fallskjermhoppmerket for hæren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fallskjermhoppmerket for hæren
Basisdata
Type:Merke
Land:Tysklands flagg Tyskland
Innført:1. september 1937
Mottakere:Fallskjermsoldater i den tyske Heer
Tekniske data
Utført i:Aluminium, senere sink
Festeanordning:Nål
Bredde:42 mm
Høyde:55 mm
Rangering

Fallskjermhoppmerket for hæren (Fallschirmschützenabzeichen des Heeres) er en tysk militær utmerkelse ifra det tredje rike

Historie[rediger | rediger kilde]

Merket ble introdusert av Generaloberst Frhr. von Fritsch 1. september 1937 for medlemmer av hærens fallskjerminfanteri-kompani som besto kvalifikasjonstestene som fallskjermsoldat. Testene inneholdt bl.a 4 fallskjermhopp. 10. september ble de første merker delt ut, av Hauptmann Zahn og Olt.Pelz under fallskjermøvelser i Mecklenburg. Omtrent 170 merker ble delt ut den dagen, og Generalleutnant Roese underskrev urkundene og tildelte personlig merkene til Hauptmann Zahn og Olt.Pelz.

Etter at fallskjermkompaniet ble overført ifra Heer til Luftwaffe 1. januar 1939, fortsatte personellet å bære merket, frem til 18. desember 1943, hvor alle medlemmer av fallskjerminfanteri-bataljonen offisielt fikk utdelt Fallskjermhoppmerket for Luftwaffe.

Merket ble på nytt tatt opp igjen 1. juli 1943 ved opprettelsen av det 15. fallskjermjeger-kompani i Brandenburg regiment 4 (1. april 1943)

Design[rediger | rediger kilde]

Merket er ovalt, formet av en gullfarget ekekrans. Sentralt er en sølvfarget ørn som stuper ned på skrått ifra øvre høyre ned mot venstre. Øverst er en Wehrmachtørn med sammenfoldede vinger og hakekorset i klørne. Merket ble laget i aluminium, senere sink. Det var mulig for personell som var tildelt merket å få kjøpt merket i sølv.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]