Memellandmedaljen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Memellandmedaljen
Medaille zur Erinnerung Memellandes.PNG
Basisdata
Type:Medalje
Land:Tyskland Tyskland
Innført:1. mai 1939
Mottakere:Militært personell og andre
Antall:31.322
Tekniske data
Utført i:Buntmetall
Festeanordning:Medaljebånd
Rangering

Memellandmedaljen (Die Medaille zur Erinnerung an die Heimkerhr des Memllandes 22. März 1939) er en medalje fra det tredje rike.

Historie[rediger | rediger kilde]

Medaljen ble laget til minne om Tysklands annektering av Memelland. Den ble gitt til militært personell og andre personer som var med på Tysklands annektering av Memelland den 23. mars 1939. Medaljen ble utgitt 1. mai 1939.

Design[rediger | rediger kilde]

Medaljen ble som de andre okkupasjonsmedaljene designet av professor Richard Klein. Den er rund, og på advers er det avbildet en mann stående på et podium med det tredje rikes riksvåpen, med et tysk hakekorsflagg i den ene hånden. Med den andre hånden hjelper han en annen mann med avslitt kjetting opp på podiet. Dette skal symbolisere frigjøringen av Memelland og sammenslåingen med det tyske rike. På revers er setningen «zur Erinnerung an die Heimkerhr des Memllandes 22. März 1939» (til minne om hjemvendte Memelland den 22. mars 1939) omgitt av eikeløv. Medaljen har et medaljebånd som er hvit med en rød stripe i midten omgitt av to grønne striper, de tradisjonelle fargene til Litauen.

Se også[rediger | rediger kilde]