Sommer-OL 2016

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Current sport.svg Denne artikkelen inneholder informasjon om et fremtidig sportsarrangement.
Det kan forekomme spekulativ informasjon, og innholdet må forventes endret når arrangementet nærmer seg og mer informasjon blir tilgjengelig.


De 31. olympiske sommerleker
Government support Rio 2016.jpg
Vertsby: Rio de Janeiro
Første dag: 5. august
Siste dag: 21. august
Sommer-OL i 2016 skal arrangeres i Rio de Janeiro

De olympiske sommerleker 2016, de 31. olympiske sommerleker, er en planlagt internasjonal multisportkonkurranse som vil bli arrangert i Rio de Janeiro i Brasil fra 5. til 21. august 2016 i tråd med tradisjonen med de olympiske leker. De paralympiske sommerleker 2016 blir arrangert i samme by fra 7. til 18. september.

Rio de Janeiro ble valgt som vertsby da Den internasjonale olympiske komité (IOK) kom sammen til sin 13. olympiske kongress i København i Danmark den 2. oktober 2009.

Fire byer var med på IOKs endelige liste over kandidater; foruten Rio var disse Chicago i USA, Madrid i Spania, og Tokyo i Japan. Baku i Aserbajdsjan, Doha i Qatar og Praha i Tsjekkia leverte også inn formelle søknader om å få arrangementet, men ble ikke vurdert som gode nok til å være med i den endelige avstemningsprosessen.

Kringkasting[rediger | rediger kilde]

15. juni 2011 ble det klart at TV 2 har sikret seg rettighetene til Vinter-OL 2014 og Sommer-OL 2016. OL i Rio de Janeiro blir dermed de første olympiske sommerleker som ikke sendes på NRK.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]