Liste over byer som har arrangert OL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Åpningsseremonien under Sommer-OL 1896 i AthenPanathinaikos stadion

Liste over byer som har arrangert OL er en liste over de byer som har arrangert de olympiske leker fra starten i 1896.

Liste[rediger | rediger kilde]

By Nasjon Kontinent Flagg Olympiade Nr. Sesong År
Athen Hellas Europa Hellas S001I Sommer 1896
Paris Frankrike Europa Frankrike S002II Sommer 1900
St. Louis USA Nord-Amerika USA S003III Sommer 1904
London Storbritannia Europa Storbritannia S004IV Sommer 1908
Stockholm Sverige Europa Sverige S005V Sommer 1912
Berlin Tyskland Europa Tyskland S006VI Sommer 1916
Antwerpen Belgia Europa Belgia S007VII Sommer 1920
Chamonix Frankrike Europa Frankrike W001I Vinter 1924
Paris Frankrike Europa Frankrike S008VIII Sommer 1924
St. Moritz Sveits Europa Sveits W002II Vinter 1928
Amsterdam Nederland Europa Nederland S009IX Sommer 1928
Lake Placid USA Nord-Amerika USA W003III Vinter 1932
Los Angeles USA Nord-Amerika USA S010X Sommer 1932
Garmisch-Partenkirchen Tyskland Europa Tyskland W004IV Vinter 1936
Berlin Tyskland Europa Tyskland S011XI Sommer 1936
Sapporo Japan Asia Japan W005aV Vinter 1940
Tokyo Japan Asia Japan S012XII Sommer 1940
Cortina d'Ampezzo Italia Europa Italia W005bV Vinter 1944
London Storbritannia Europa Storbritannia S013XIII Sommer 1944
St. Moritz Sveits Europa Sveits W005cV Vinter 1948
London Storbritannia Europa Storbritannia S014XIV Sommer 1948
Oslo Norge Europa Norge W006VI Vinter 1952
Helsingfors Finland Europa Finland S015XV Sommer 1952
Cortina d'Ampezzo Italia Europa Italia W007VII Vinter 1956
Melbourne Australia Oseania Australia S016XVI Sommer 1956
Squaw Valley USA Nord-Amerika USA W008VIII Vinter 1960
Roma Italia Europa Italia S017XVII Sommer 1960
Innsbruck Østerrike Europa Østerrike W009IX Vinter 1964
Tokyo Japan Asia Japan S018XVIII Sommer 1964
Grenoble Frankrike Europa Frankrike W010X Vinter 1968
Mexico by Mexico Nord-Amerika Mexico S019XIX Sommer 1968
Sapporo Japan Asia Japan W011XI Vinter 1972
München Tyskland Europa Tyskland S020XX Sommer 1972
Innsbruck Østerrike Europa Østerrike W012XII Vinter 1976
Montréal Canada Nord-Amerika Canada S021XXI Sommer 1976
Lake Placid USA Nord-Amerika USA W013XIII Vinter 1980
Moskva Sovjetunionen Europa Sovjetunionen S022XXII Sommer 1980
Sarajevo Jugoslavia Europa Jugoslavia W014XIV Vinter 1984
Los Angeles USA Nord-Amerika USA S023XXIII Sommer 1984
Calgary Canada Nord-Amerika Canada W015XV Vinter 1988
Seoul Sør-Korea Asia Sør-Korea S024XXIV Sommer 1988
Albertville Frankrike Europa Frankrike W016XVI Vinter 1992
Barcelona Spania Europa Spania S025XXV Sommer 1992
Lillehammer Norge Europa Norge W017XVII Vinter 1994
Atlanta USA Nord-Amerika USA S026XXVI Sommer 1996
Nagano Japan Asia Japan W018XVIII Vinter 1998
Sydney Australia Oseania Australia S027XXVII Sommer 2000
Salt Lake City USA Nord-Amerika USA W019XIX Vinter 2002
Athen Hellas Europa Hellas S028XXVIII Sommer 2004
Torino Italia Europa Italia W020XX Vinter 2006
Beijing Kina Asia Kina S029XXIX Sommer 2008
Vancouver Canada Nord-Amerika Canada W021XXI Vinter 2010
London Storbritannia Europa Storbritannia S030XXX Sommer 2012
Sotsji Russland Europa Russland W022XXII Vinter 2014
Rio de Janeiro Brasil Sør-Amerika Brasil S031XXXI Sommer 2016
Pyeongchang Sør-Korea Asia Sør-Korea W023XXIII Vinter 2018
Tokyo Japan Asia Japan S032XXXII Sommer 2020

Referanser[rediger | rediger kilde]

  • «The Olympic Games». olympic.org. International Olympic Committee. Besøkt 5. juni 2009.