Wikipedia:Nybegynnerforum/Arkiv/2020

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arkiv
Arkiv

Johanne Østby Haug[rediger kilde]

Johanne Østby Haug (født 20. juni. 2003 i Fredrikstad) er en norsk fotballspiller. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Pingwin809 (diskusjon · bidrag) 20. jan. 2020 kl. 14:04 (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg tror du trenger å skrive noe mer utfyllende om henne, samt å legge inn referanser i saken. Asav (diskusjon) 20. jan. 2020 kl. 14:18 (CET)
Selv tenker jeg at denne kan legges som en underside hos artikkeloppretter og informere om at denne biografien foreløpig ikke har nådd relevans, men som muligens kan gjøre det i løpet av kommende sesong. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 22. jan. 2020 kl. 19:52 (CET)

Dobbelt innholdsliste Spanias historie[rediger kilde]

Hei Det er to innholdslister. Den tv tilsvarer artikkelen og fungerer, den til høyre har litt andre overskrifter og litt annet innhold, mange overskrifter står det ikke noe under. Hva eller hvem kan gjøre noe med dette? Hilsen Inge moe Dette usignerte innlegget ble skrevet av Inge moe (diskusjon · bidrag) 21. jan. 2020 kl. 13:40 (Husk å signere dine innlegg!)

Ja, det kan virke forvirrende, men rammen til høyre er ingen innholdsfortegnelse, men en såkalt «infoboks». Den inneholder lenker til artikler om de forskjellige periodene i spansk historie. Beklageligvis er mange av lenketekstene fortsatt røde; det skyldes at ingen har skrevet sakene om Steinalderen og Indoeuropeisk innvandring m.fl. ennå. Asav (diskusjon) 21. jan. 2020 kl. 13:48 (CET)
Det er vel egentlig en «navigasjonsboks», som man normalt finner nederst i artiklene. Kanskje burde også denne omdesignes tilsvarende? --79.130.252.94 24. jan. 2020 kl. 20:03 (CET)

Endre en overskrift / tittel - er det mulig?[rediger kilde]

Hei, en bagatell, men jeg ønsker å endre fra "Oasen storsenter" til "Oasen Storsenter" i overskriften / tittelen på artikkelen. Jeg får redigert teksten, men ikke overskriften. Hvordan går jeg frem for å gjøre dette? DagE Dette usignerte innlegget ble skrevet av Dageinar.solberg (diskusjon · bidrag) 22. jan. 2020 kl. 19:42 (Husk å signere dine innlegg!)

Sett inn {{Flytt|Oasen Storsenter}} i toppen av artikkelen, så skal noen flytte den for deg. Etter et visst antall redigeringer vil du selv få mulighet til å flytte artikler. --79.130.252.94 22. jan. 2020 kl. 19:48 (CET)
(red.koll.) Jeg har flyttet artikkelen. Du får selv muligheten til flytting av artikler når du har gjennomført noen flere redigeringer. - mvh 4ing (diskusjon) 22. jan. 2020 kl. 19:49 (CET)

Hvordan fjerne Eksterne Lenker[rediger kilde]

Jeg kom over en artikkel med et hav av linker til samme nettside i eksterne lenker-delen av artikkelen. Det er veldig tydelig at det er noen som har lagt dem inn for å prøve å få noen besøk til nettsiden sin, for de er svært lite relevante for artikkelen. Dere kan se selv på The Witcher 3: Wild Hunt på alle linkene til Moby Games.

Men hvordan går jeg frem for å fjerne disse? Jeg kan fint redigere resten av teksten, men får ikke helt til å endre denne listen over eksterne lenker.

Corydoras-adolfoi (diskusjon) 2. feb. 2020 kl. 07:59 (CET)

Malen {{spill-lenker}} henter lenkene fra Wikidata, i dette tilfellet nærmere bestemt denne siden. Her har noen begått en feil og langt inn samme lenke til Moby games mange ganger. Det blir også merket som feil på selve Wikidata-siden. Nå har jeg fjernet de overflødige lenkene. Du kan gå tilbake i sidehistorien på Wikidata for å se hvordan det så ut før jeg rettet det opp. Den relevante posten er «MobyGames game ID». Asav (diskusjon) 2. feb. 2020 kl. 08:33 (CET)
@Asav: De lenkene du fjernet på wikidata for dette ble lagt til via mix'n'match blant annet av bruker:Venser93 som har mye redigeringer med dette hjelpemiddelet på wikidata. Jeg er litt usikker på hva som gjorde at dette ble i overkant mye, om det er feil i mix'n'match-oppsettet. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 2. feb. 2020 kl. 15:16 (CET)
Skjønner. Jeg kjenner ikke til hvordan det verktøyet fungerer. Det er fortsatt tre lenker fra Metacritic i artikkelen, siden det er forskjellige utgaver for PC, Xbox og Playstation, var det vel. Lenkemodulen trenger en overhaling, siden den ikke kan importere kvalifikatorer fra WD. Asav (diskusjon) 2. feb. 2020 kl. 16:41 (CET)
Nå fjernet jeg malen som produserte lenkefarmen. Det holder med en lenke til eget nettsted. Her får Wikidata leve sitt eget liv. Vi kan ikke la deres behov for multippel lenking styre WP på norsk. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. mar. 2020 kl. 20:11 (CET)

Tingstua i Lødingen - Høst-og vår-ting.[rediger kilde]

Hallo ! Nybegynner, og lurer på om noen kan tipse hvor jeg finner «oversettelse» - slik at en kan lese hva som er skrevet- fra Høst-og Vår-ting fra Tingstua i Lødingen kommune fra 1700 og 1800-tallet ?? Takknemlig for svar😊 Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.191.167.168 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Usikker på hva du sikter til. Finnes det noe på nettet du kan lenke til? --ツDyveldi☯ prat ✉ post 27. mar. 2020 kl. 18:01 (CET)

Wikipedia-side om Åsmund Skard[rediger kilde]

Hei, Jeg er blitt oppfordret til å opprette en side i Wikipedia om mitt levnetsløp. Nå eksisterer det allerede en side i Wikipedia om min tvillingbror, Halvdan Skard, og det aller meste av opplysninger om slekt og familie har vi jo felles. For meg, som aldri har jobbet med Wikipediasystemet, synes det som det enkleste for meg da vil være å kopiere hans side, og så endre/supplere alt som er nødvendig for å beskrive mitt levnedsløp og karriere, og så legge inn denne siden som min i Wikipedia.

Er dette mulig? i tilfelle ja, hvordan gjør jeg det?

Mvh Åsmund Skard sivilarkitekt mnal aas@skardesign.no Dette usignerte innlegget ble skrevet av 89.11.236.6 (diskusjon · bidrag) 12. apr. 2020 kl. 15:19 (Husk å signere dine innlegg!)

Det er risikosport å skrive selvbiografi på Wikipedia. Det er ikke forbudt, men har en rekke utfordringer som selvbiografene sjelden lykkes med å overkomme. I dette konkrete tilfellet har jeg sjekket: Gunnarsjaa, Arne (1999). Arkitekturleksikon. Oslo: Abstrakt forlag. ISBN 8279350071. . Åsmund Skard har ikke fått egen biografi der og da er det en reell risko for at en artikkel om ham går rett til slettediskusjon. Arkitektfirmaet han arbeidet hos/med har derimot fått egen omtale i Arkitekturleksikon, se side 241, men 4B Arkitekter har allerede egen artikkel. Her er stedet hvor det kan være lønnsomt å registrere seg. Da skal du få en velkomstmelding med en lenke til en personlig kladd. Lenken er først rød og når du oppretter den blir den blå. Da lager du en egen underside hvor du kan jobbe i fred og ro og så spørre her om hva andre synes om resultatet. Hvis du redigerer fra ip-adresse kan du ikke ha en slik egen underside/kladd/sandkasse. Lykke til. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 13. apr. 2020 kl. 13:59 (CEST)

Nybegynner hjelp[rediger kilde]

Hei! Jeg er ny og lurer veldig på hvordan man lager en ny wikipediaside. Tusen takk på forhånd, Axel:) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Axelzim04 (diskusjon · bidrag) 27. apr. 2020 kl. 11:32 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei! Det enkleste er egentlig å søke på det du vil skal bli det nye oppslagsordet. Øverst til høyre finnes en boks med teksten «Søk i Wikipedia». La oss anta at du vil opprette en side som heter Sigbert Nordmann. Skriv søketermen inn i denne boksen og klikk på forstørrelsesglasset (eller trykk Enter). Du kommer da til en side som gjør oppmerksom på Ingen resultater funnet for Sigbert Nordmann. Her finner du også lenken Opprett siden Sigbert Nordmann på denne wikien. Dersom du er helt sikker på at du har stavet det nye oppslagsordet rett (her er det mange som synder!), klikker du på den rød lenken, som tar deg til den nye siden om Sigbert Nordmann. Når du har skrevet inn teksten, må du huske å lagre siden. Nå har du opprettet en ny artikkel. Lykke til, og velkommen! Asav (diskusjon) 27. apr. 2020 kl. 12:00 (CEST)

Artikler med samme navn[rediger kilde]

Kan to forskjellige artikler ha det samme navnet? Dette usignerte innlegget ble skrevet av KristianRavn (diskusjon · bidrag) 11. jun. 2020 kl. 19:41 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Nei. Om ting deler navn pleier vi å opprette en pekerside, som for eksempel Alfred Næss, og så finne en måte å skille betydningene på. Sam Vimes (diskusjon) 11. jun. 2020 kl. 19:43 (CEST)

Hvordan finner jeg fødselsdato?[rediger kilde]

Alle biografiske artikler har fødselsdato. Hvordan finner dere disse? Jeg ser man tidligere kunne bruke tjenester som iam.no, huskmeg.nu, og birthday.no Ingen av disse virker lenger. Det er heller ikke like lett tilgang til skattelistene som tidligere. Har dere noen lure triks, eventuelt vil det kunne være tilstrekkelig å oppgi fødselsår i artikkelen? Justisia88 (diskusjon) 14. jun. 2020 kl. 17:04 (CEST)

Ja, det er tilstrekkelig å kun oppgi fødselsår om den er kjent. Ellers er det mulig å søke innenfor relevante andre oppslagsverk (trykte og digitale) for slik fødselsdato. Wikipedia er jo en samarbeidsdugnad så andre wikipedianere kan jo også hjelpe til med opplysninger om du trenger hjelp. Velkommen til Wikipedia, Justisia88, med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 14. jun. 2020 kl. 17:18 (CEST)
Enig med Migrant her. Fødselsår er viktig, men eksakt dato har som regel ingen informasjonsverdi - ikke bruk tid på akkurat det. Fødselsdato bør oppgis bare dersom det er offentlig kjent i utgangspunktet. --Vennlig hilsen Erik d.y. 14. jun. 2020 kl. 19:13 (CEST)
Takk! Da gjør jeg det! Justisia88 (diskusjon) 14. jun. 2020 kl. 17:27 (CEST)
Det beste stedet for å finne fødselsdato er norske aviser. Nasjonalbiblioteket har skannet norske aviser på papir mer enn 200 år bakover i tid og de ligger elektronisk søkbare i Bokhylla (nb.no). Noe er tilgjengelig for alle, et flertall er tilgjengelig fra et norsk bibliotek og et mindretall må man oppsøke NB for å lese elektronisk. Noen har bibliotekstilgang hjemmefra. Nå har fødselsdatoen til Steinar Wiik Sørvik fått referanse. Lykke til og bare spør om ting du lurer på. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 14. jun. 2020 kl. 17:45 (CEST)
Godt tips! Takk! Justisia88 (diskusjon) 14. jun. 2020 kl. 18:33 (CEST)
Finner du fødselsdato for Øyvind Bratlien også? :D Justisia88 (diskusjon) 14. jun. 2020 kl. 18:34 (CEST)
Han har ikke fått gratulerer med dagen melding. Han er imidlertid medeier i et AS og da kan du finne fødselsår i proff.no [[1]]. advokatguiden.no er ikke et nettsted du kan bruke, det er ingen grunn til å tro at det er pålitelig. I dette konkrete tilfelle oppgir de heller ikke verken år eller dato.
- Og så litt isvann i blodet. Øyvind Bratlien er ikke en av de kjente forsvarsadvokatene og han har ikke vært advokat særlig lenge. Advokatfirmaet han er styreleder i er stiftet i 04.04.2018. Han har heller ikke fått mye presse. Fant ingen portrettintervjuer i avisene. Han kan du ikke regne med at skal ha egen biografi, er relevant for et leksikon som det heter. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 14. jun. 2020 kl. 19:04 (CEST)
Enig med Dyveldi. Bratlien er relativt fersk som advokat og er trolig ikke tilstrekkelig kjent til å føres opp i leksikon. Det å ha ført en del alvorlig saker er ikke tilstrekkelig. Portrettintervju i riksdekkende medier er vanligvis grunnlag for relevans sammen med andre momenter. --Vennlig hilsen Erik d.y. 14. jun. 2020 kl. 19:16 (CEST)

Hva er terskelen for kriminalssaker?[rediger kilde]

Jeg ser noen kriminalsaker har egne artikler, for eksempel Orderud-saken. Denne er jo rimelig åpenbar er av leksikal interesse. Mindre åpenbar synes jeg at det er viktig for Wikipedia å ha en egen artikkel om Romsås-drapet. Jeg mener ikke å foreslå den skal fjernes, tvert imot synes jeg (sikkert som alle andre nye) at mer er bedre. Jeg lurer bare på hva terskelen er for å forstå hva jeg kan legge inn og ikke legge inn her.

Gjelder det alle drapssaker? Kan for eksempel Prinsdal-drapet legges inn? Hva med spesielle kriminalsaker som har fått stor oppmerksomhet som ikke har endt i drap, for eksempel Direktør-saken? Justisia88 (diskusjon) 14. jun. 2020 kl. 18:43 (CEST)

@Justisia88: Bra at spør om dette før du lager artikler! Kriminalsaker og involverte personer har vært diskutert en god del. Generelt er det større grunn til å omtale saken enn å omtale en enkeltperson (offer, gjerningsperson) kun kjent i forbindelse en enkeltsak se også en:Wikipedia:Notability_(people)#Crime_victims_and_perpetrators. En kriminalsak bør være profilert i offentligheten i form av bred omtale i media over tid. Dersom man er avhengig av rettsdokumenter for å få utfyllende info om saken er den neppe profilert. Omtale på Wikipedia skal reflektere sakens status i offentligheten, wikipedia skal ikke «løfte frem» ukjente eller perifere saker. Samtidig er kriminalsaker ofte preget av det som i Wikipedia-sjargong kalles recentism. Ofte tryggest å la saken modne litt og komme på avstand før man lager artikkel. Direktør-saken vil jeg selv si er langt under listen for omtale. Prinsdal-drapet er kanskje aktuelt, men jeg ville sjekket omfang og varighet av medieomtale. --Vennlig hilsen Erik d.y. 14. jun. 2020 kl. 19:10 (CEST)
Ut fra det jeg kunne lese i lenken til VG om direktøren så fremstår ikke saken som relevant for et leksikon. Prinsdal-drapet som skjedde i januar i år fikk noe presse i januar, men så ble det mindre. Dette kan du se hvis du søker på offerets navn i Bokhylla (nb.no). Enten du har tilgang eller ikke kan du se korte utdrag av artiklene hvor du får treff. Ikke minst kan du se hvor mange ganger avisene har skrevet. Pass på å sett "" foran og bak navn når du søker slik at du bare får treff når begge navn står etterhverandre. Ser ikke noe ved denne drapssaken eller pressedekningen som skiller den fra mange andre drapssaker. Ja, det kan være vanskelig som nybegynner, men hovedregelen er at drapssaker ikke får egne artikler. Unntaket er ganske massiv pressedekning og da gjerne kombinert med at det er spesielle forhold i saken. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 14. jun. 2020 kl. 19:22 (CEST)
Hva med dobbeltdrap? Er ikke de unike nok og av stor nok notoritet til å fortjene omtale i Wikipedia? Justisia88 (diskusjon) 14. jun. 2020 kl. 21:13 (CEST)
Ikke noen automatikk og vanligere enn vi liker å tro. Først og fremst tragedier som her [[2]]. Det skal mye til før straffesaker blir leksikonartikler. Har et annet tips. Hvis du ønsker referanse på at noen er advokat kan du søke i medlemslista til Advokatforeningen slik f eks [[3]]. Den er en pålitelig referanse. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 14. jun. 2020 kl. 22:27 (CEST)
Skjønner - tror jeg. Takk for tålmodigheten!Justisia88 (diskusjon) 15. jun. 2020 kl. 13:24 (CEST)

foto og engelsk versjon av artikkelen om meg[rediger kilde]

Til Wikipedia,

Da jeg ble utnevnt til statsstipendiat, ble det opprettet en side om meg på Wikipedia. Jeg vet ikke hvem som gjorde det, og har oppdatert siden. Jeg prøvde også å laste opp et bilde av meg men det gikk ikke. Er det mulig å komme i kontakt med den personen som opprinnelig opprettet siden og få hjelp? Jeg har også laget en engelsk versjon av artikkelen (siden jeg er ganske internasjonal), som jeg har nevnt for wikimedia medarbeidere tidligere, men den lar seg ikke publisere, så det er åpenbart noe jeg ikke har fått med meg her i den tekniske jungelen. Evyhaa (diskusjon) 15. jun. 2020 kl. 12:50 (CEST)

@Evyhaa: Hei, det ble opprettet en artikkel om deg på engelsk 8. oktober 2018 av en uregistrert bruker. Den ble raskt slettet, da den var skrevet på engelsk og dermed ikke hører hjemme på Wikipedia på norsk. Dagen etter opprettet du en artikkel på norsk, noe som fremgår av artikkelens historikk. Artikler på engelsk må opprettes på engelsk Wikipedia, som finnes her. Bilder må lastes opp på Wikimedia Commons, og må kunne publiseres med en fri lisens. Dersom du ikke har tatt bildet selv, må du dokumentere at fotografen gir sitt samtykke eller allerede har publisert det annet sted med fri lisens. En opplastningsveiviser finner du hvis du velger "last opp fil" i venstremargen. - mvh 4ing (diskusjon) 15. jun. 2020 kl. 14:29 (CEST)

Dødsfall[rediger kilde]

Jeg er ikke nybegynner, men jeg har nesten all min aktivitet på svensk wikipedia, der prosedyrene til dels er andre enn her. Det er nettopp blitt klart at den norsk-svenske forfatteren Eva Seeberg døde i12. januar 2019 i Sverige. Jeg har lagt inn opplysningen i den svenske versjjonen og i den norske teksten. I den norske infoboksen lever hun fortsatt. Det kreves åpenbart ekspertkunnskaper for å endre dette, noe jeg ikke har. Jeg ber derfor om at dette blir gjort for meg. Roufu (diskusjon) 17. jun. 2020 kl. 23:00 (CEST)

sv:Användare:Tanzania har allerede registrert det på Wikidata og dermed også i den norske infoboksen. Mvh. --2A02:587:C401:7FAB:576:17CF:9D37:6E51 17. jun. 2020 kl. 23:31 (CEST)
@Roufu: Det mangler kildehenvisning og det er vanskelig å få verifisert opplysningen om dødsfall. På SV WP står rettnok henvist til dødsannonsen i DN. --Vennlig hilsen Erik d.y. 17. jun. 2020 kl. 23:46 (CEST)
Wikidata har nå henvisning til DN. --2.84.80.55 17. jun. 2020 kl. 23:51 (CEST)
Ja, men henvisningen er mager (betalingsmur eller noe). Jeg skulle gjerne sett med egne øyne at dødsfallet er annonsert.--Vennlig hilsen Erik d.y. 17. jun. 2020 kl. 23:55 (CEST)

Funnet en feil[rediger kilde]

Hei, jeg har oppdaget en feil i en artikkel (Ivar Lunde). Bildet som er brukt er av en annen person. Jeg vet dette da Ivar Lunde var min bestefar. Men jeg finner ikke ut hvordan jeg skal komme i kontakt med artikkelforfatteren. Trenger hjelp.

Mvh Eline Kpnnå

Det er ambassadør Ivar Lunde du tenker på, ikke sant? Jeg kjente ham relativt godt, og det bildet ligner absolutt ikke. Jeg har fjernet det fra artikkelen. Asav (diskusjon) 23. jun. 2020 kl. 09:37 (CEST)

Lenker hit[rediger kilde]

Starrlibelle er nå det norske navnet (normert av Artsdatabanken) på Aeshna juncea. Jeg har derfor flyttet siden fra «Vanlig øyenstikker» til Starrlibelle. Når jeg rutinemessig etterpå går til «Lenker hit» for å fjerne doble omdirigeringer, finner jeg svært mange sider som lenker via siden «Vanlig øyenstikker», men jeg klarer ikke å finne roten til lenkene slik at jeg kan endre til riktig oppslagsord. Sidene under har oftest ikke noe synlig lenke til «Vanlig øyenstikker». Magne Flåten (diskusjon) 28. jun. 2020 kl. 15:57 (CEST)

Dette har nok trolig mest med at den navigasjonsmalen hvor Starrlibelle er inkludert er også trankludert på veldig mange artsfrende-sider dette kan du finne mere ut av etter at jeg la til boksen {{Navboks vedlikehold}} som sjekker opp på hvilke sider der er transkludert og hvilke sider som er inkludert som lenker i malen hvor den eventuelt mangler. Forøvrig kan jeg lite om dette temaet som disse artiklene dette handler om. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 28. jun. 2020 kl. 16:28 (CEST)
Jeg tror du løste problemet selv 15:42 med denne redigeringen [[4]] dvs 15 minutter før du skrev her. Det har antagelig vært en forsinkelse i systemet før lenkene har blitt vist riktig. Når jeg nå oppsøker lenkene inn til vanlig øyestikker [[5]] så er det bare tre igjen. Torvmoseøyenstikker, Øyenstikkere og libeller og Mosaikkøyestikkere ‎som jeg kan se hos meg. Hvis du ser fler enn dette har det antagelig noe med mellomlagring eller lignende på din maskin. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 28. jun. 2020 kl. 16:47 (CEST)
@Dyveldi: Ja jeg så det var rettet da jeg gikk tilbake til sida litt etter jeg hadde skrevet, antagelig er det som du skriver. Magne Flåten (diskusjon) 28. jun. 2020 kl. 17:58 (CEST)
@Migrant: Jeg finner ikke hvor denne boksen {{Navboks vedlikehold}} er lagt til, men jeg ser at jeg nå har muligheter til å velge Skjul transkluderinger | Skjul lenker | Skjul omdirigeringer etter å ha valgt «Lenker hit». Er det det du mener? Magne Flåten (diskusjon) 28. jun. 2020 kl. 17:58 (CEST)
@Migrant: Jeg ser nå at boksen ligger i Mal:Øyenstikkere. Takk! Magne Flåten (diskusjon) 28. jun. 2020 kl. 18:57 (CEST)
@Magnefl: Nei ikke helt, den boksen ligger bare på malsiden og følger ikke med synlig i hovednavnerommet. Den navboks vedlikehold-boksen gir deg en lenke som hvis du åpner så ser du på hvilke wikipedia-sider bunnmalen {{Øyenstikkere}} er inkludert på, og hvilke sider malen lenker til, som jo kan være noe annet enn det som vises i malen siden man jo kan bruke pipe-lenker i malen. Dette ble veldig teknisk dette her men... Håper jeg har holdt tunga i rett munn her. Ps. Denne navboks vedlikehold kan jo inkluderes på flere slike maler for å få den samme respektive oversikten om man vil. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 28. jun. 2020 kl. 21:02 (CEST)

Funnet en feil - Jordbrugrotta[rediger kilde]

Hei

Har funnet flere feil i artikkel https://no.wikipedia.org/wiki/Jordbrugrotta Jordbrugrotta er et separat grottesystem med cirka 5 kilometer marmor-tunneller. Den ligger øverst i Plurdalen, og er ikke det samme som Pluragrotta. Jordbrugrotta er en tørrgrotte med en elv som renner gjennom systemet, den er ikke dykkbar. Grotten ble oppdaget i 1966 av en engelsk grotte-ekspedisjon. Grotten har navn etter gården Jordbrua som ligger litt lenger ned i dalen. Grotten ligger rundt to kilometer sør fra demningen ved Kallvatnet.

Pluragrotta er Nord-Europas største vannfylte grottesystem. Den er verdenskjent i dykkemiljøet for sitt krystallklare vann og massive marmortunneller. Det er uvisst akkurat hvor dyp og lang grotten er, men den er over 130 meter dyp og rundt 2600 meter lang. Det er en rekke spennende sidepassasjer i grotta, og cirka 500 meter inn i hjertet av fjellet er det et massivt luftkammer kalt "Kapellet".

Dette etter at det 10.08.2019 ble avholdt bryllup inne i grotta. Bryllupet kom i Guinness World Records, som Verdens største bryllup i vannfylt grotte (dive-access only), se bilde. 69 dykkere deltok i seremonien.

I anslutning til Pluragrotta drives også Visit Plura, et dykkesenter med overnattingsmulighet kun 200 meter fra grotta. Plura er unik og kjent for å ha god sikt og lite strøm (flow), dette grunnet Kallvassdammen som ble bygget lengre opp i dalen på 60tallet.

Hvordan kan dette retts opp i? Divewife (diskusjon) 24. jul. 2020 kl. 15:50 (CEST)

Hei, Divewife. Takk for at du gjør oss oppmerksom på dette. Jeg har begynt med å merke artikkelen med «Opprydding» og forklart hvorfor. Så får vi se om jeg eller andre forsetter med å dele den. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 25. jul. 2020 kl. 09:47 (CEST)
Av det som er åpent tilgjengelig så ser dette ut til å være det samme. Denne kan imidlertid vise seg å være en utfordring og et godt eksempel på hvordan referanseløs informasjon i Wikipedia sprer seg til verden utenfor. Artikkelen og omdirigeringen er begge opprettet 23. aug. 2006. Omdirigeringen bør beholdes for å bevare historikken, men den bør skrives om til en artikkel når vi finner referanser. Kan Bruker:Orland være snill å gjenopprette den. Å finne brukbare referanser kommer ikke til å være enkelt. Det finnes per nå flere gode referanser på at dette er det samme, men de er skrevet etter at Wikipedia blandet dem sammen og i alle fall én viser til Wikipedia som referanse. Med unntak av Ut i naturen sendt 05.06.1997 - NRK1 kl. 1935 som het «Pluragrottens hemmelighet» ser det ut til å være smått med omtaler av Pluragrotta/en før vår artikkel ble opprettet. En del referanser som muligens er gode er bare tilgjengelige når man er hos Nasjonalbiblioteket (nb.no) og de må oppsøkes. Tilgang kan bestilles hos NB i åpningstiden på hverdager [[6]]. Hvis Divewife har noen pålitelige referanser vi kan bruke er det høyt verdsatt. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 25. jul. 2020 kl. 12:08 (CEST)

Hei Dyveldi Jeg har gjort masse endringer på den originale siden, men den har blitt slettet i mellomtiden så nå får jeg ikke publisert. Har 17 kildereferanser fra nyere tid :-) Kan også sette meg ned å se i gamle bygdebøker etc for å få mer grundig info om plassen og stedsnavn etc.

Er det slik at jeg får publisert endringene dersom siden gjenopprettes? Nå får jeg bare feilmelding: Feil under kontakt med Parsoid/RESTBase-tjeneren (HTTP 404)

Divewife (diskusjon) 25. jul. 2020 kl. 18:44 (CEST)

Usikker på feilmeldingen du får. Tror feilen er fikset. Artikkelen om Jordbrugrotta må det jo også gjøres noe med, ikke bare Pluragrotten. Nå tok jeg et litt dypere dykk i Bokhylla (nb.no) samt hos Kartverket. Kartverket har faktisk vedtatt navn på Jordbrugrotta så den har et faktaark med kartkoordinater og det letnet å finne ting på kartet. Jeg har startet litt småfiks, men det er helt sikkert mer å si. Flyttet i alle fall Pluragrotta ut av Jordbrugrotta og ga begge en mer utfyllende beskrivelse.
- Klarte av alle upraktiske ting å finne en Jordbrugrotte i Beiarn også så den ser det ut til å være to av.
- Jeg vet ikke hvor kjent du er med Bokhylla (nb.no). Der ligger f eks det meste av bygdebøker. Prøv å legg merke til hvordan jeg lager referanser med de avisene og bøkene jeg fant der. Når du har åpnet en bok eller avis finner du øverst til venstre en "hamburgermeny" hvor Wikipediareferansene er ferdig laget.
- Det som hadde vært veldig praktisk her er om noen utenfor Wikipedia hadde skrevet en faglig skikkelig artikkel om navnesammenblandingen av disse to grottene og hvorfor den ikke er riktig. Vi kan jo ikke godt henvise til oss selv og vår egen historikk.
- Jeg tror det trengs en del fiks i Plura (elv) også. Jeg tok ut feil oppdagelsesår for Jordbrugrotta, men begge grotter bør kanskje nevnes i forbindelse med elva?
- Nå har du også fått en veldkomstmelding og der ligger en lenke til personlig kladd. Hvis du oppretter den har du et sted hvor du kan teste hvordan ting virker. De fleste av oss erfarne har flere slike undersiter vi bruker til huskelister og å finne ut av hvordan ting ser ut. Bare fortsett i artiklene der jeg slapp og spør om det du lurer på. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 25. jul. 2020 kl. 23:03 (CEST)

Dyveldi Råbra :-) Publiserte endringene i Pluragrotta, første endring på wikipedia så rett gjerne dersom det er noe som burde vært annerledes. Så på det du hadde gjort på Jordbrugrotta og det ble kjempebra :) Divewife (diskusjon) 26. jul. 2020 kl. 11:16 (CEST)

Skjønte det var noe jeg ikke så! Det var like godt to omdirigeringer her, en grotten og en grotta. Jeg satt og skrev i Pluragrotten [[7]]. Har lagt til det jeg skrev i a-formen, men det var jo bra at du fikk begynne. Jeg tror du må være forberedt på at Visit Plura blir betydelig redusert. Poenget her er å skrive om grotta/en og forbrukerveiledning om hva som selges i forbindelse med grotta er litt utenfor hva artikkelen skal dreie seg om. Utvidelsen var veldig bra og det er sikkert mer å si om historien til grottesystemet. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. jul. 2020 kl. 12:11 (CEST)
Og så kommer resten av "moroa". Jordbrugrotta har interwiki til 5 språk som også må rettes i tillegg til Wikidata. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. jul. 2020 kl. 12:52 (CEST)
Nå har jeg flyttet den engelsk en:Jordbrugrotta til en:Pluragrotta og forsøkt å "utrydde" Jordbrugrotta fra Pluragrotta samt oversatt den norske Jordbrugrotta til engelsk. Har forsøkt å rydde på Wikidata og har utryddet Pluragrotta fra den nynorske nn:Jordbrugrotta. De resterende tvillingene som nå antagelig lenker feil på Wikidata er på russisk og armensk så der la jeg en beskjed på artiklenes diskusjonssider og håper de klarer å rydde selv. Skal ærlig innrømme at jeg er spent på hvordan dette går og hva slags reaksjner som kommer på fremmedlandsk. Sammenblandingen har eksistert veldig lenge. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. jul. 2020 kl. 15:10 (CEST)

Burde ikke denne debatten flyttes til en artikkels diskusjonsside? 89.8.99.103 26. jul. 2020 kl. 18:00 (CEST)

Jeg har lagt en lenke hit på artiklenes diskusjonsside. Hvis noen lurer så finner de nok da frem. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. jul. 2020 kl. 18:54 (CEST)
Ok, men hvis lenka skal fungere etter at debatten er arkivert, må den redigeres. 89.8.99.103 26. jul. 2020 kl. 19:06 (CEST)
Ja, helt sant, men jeg tror folk finner frem allikevel. Denne siden arkiveres på årstall. En av oss klarer kanskje å huske det når denne tråden går i arkivet? Det er veldig varierende når sider her blir arkivert og det kan gå ganske lenge. Jeg er ikke helt bekvem med å lenke til en arkivside som ikke finnes enda og kanskje ikke blir opprettet før i 2021 eller 2022 (deler av 2018 er nylig arkivert). --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. jul. 2020 kl. 19:37 (CEST)

Hvordan redigerer jeg en kilde lagt inn av en annen bruker, og som inneholder feil dato[rediger kilde]

Hei! Jeg er nybegynner og har nettopp opprettet en artikkel om motstandsmannen Oscar Magnusson ved https://no.wikipedia.org/wiki/Oscar_Magnusson - En annen bruker har supplert denne artikkelen med flere detaljer og kilder, og det setter jeg stor pris på. Imidlertid så er feil dødsdato blitt oppgitt, der den andre brukeren har forvekslet datoen da dødsannonsen ble publisert (10.11.1987) i Aftenposten med den korrekte dødsdatoen, som står i selve dødsannonsen fra familien til Magnusson. Jeg har alt redigert dødsdatoen i artikkelen, men trenger litt råd om hvordan rette dødsdatoen, som står i høyre marg og oppgis som kilde nr. 2. Det ser slik ut på selve websiden: Død 10. november 1987[2] (76 år) Denne datoen er feil, og jeg vil gjerne rette på det. Takker på forhånd for gode tips! EngelskOversetter (diskusjon) 20. aug. 2020 kl. 14:05 (CEST)

EngelskOversetter: Vi bruker Wikidata som verktøy for å lage infobokser (høyre marg). For å komme til Wikidata-elementet for denne artikkelen må du se til venstre marg, hvor du finner "Wikidata-element" ganske langt nede på siden. På Wikidata finner du så "dødsdato" og endrer datoen ved å trykke på "rediger" og så "publiser". Har ikke gjort det for deg, så da kan du prøve selv :) Si fra om du ikke finner ut av det. --- Løken (diskusjon) 20. aug. 2020 kl. 14:11 (CEST)
Løken Takk for tipset! Noen har alt rettet på datoen, så alt er i orden. EngelskOversetter (diskusjon) 20. aug. 2020 kl. 19:39 (CEST)

opplasting[rediger kilde]

hvorfor lyser mitt brukernavn rødt med beskjed om at brukernavnet mitt ikke finnes? og hvordan får jeg lastet opp artikkel? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Ordner'n (diskusjon · bidrag) 13. sep. 2020 kl. 22:28 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Velkommen! Det lyser rødt fordi du ikke har en brukerside (brukersiden finnes ikke, bare din brukerdiskusjonsside). Artikler redigeres direkte i Wikipedia, dersom du allerede har tekst på din PC kan denne kopieres (klipp og lim) til wikipedia. Dersom du vil lage en helt ny artikkel er det en fordel å lage en kladd i "sandkasse" (ikke synlig som wikipedia-artikkel), så kan den lett overføres til selve leksikonet. --Vennlig hilsen Erik d.y. 13. sep. 2020 kl. 22:32 (CEST)

Legge til bilde i infoboks[rediger kilde]

Hei. Jeg har laget en ny side for tv-seriene Snowpiercer. I infoboksen for tv-serier prøver jeg å legge til ett bilde som jeg har lagt opp i commons. Men jeg får det ikke til å vises når jeg publiserer artikkelen. Kan noen hjelpe meg å finne ut hva jeg har gjort feil? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Danieama (diskusjon · bidrag) 12:03, 21 September 2020 (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg la inn bildet i Wikidataoppføringen; slik kommer det alle Wikipedia-utgaver tilgode, ikke bare de(n) norske. Asav (diskusjon) 21. sep. 2020 kl. 12:17 (CEST)
@Danieama: Du hadde forresten ikke gjort noe feil, men det var en feil i malen du brukte slik parameteren bilde ikke fungerte. Dette har jeg nå fikset. Tholme (diskusjon) 22. sep. 2020 kl. 20:21 (CEST)

Mal:Skjult[rediger kilde]

Malen virker fint helt nederst i artikkelen Vannkalver, men feiler i artikkelen Storvannkalver på tross av at de er helt like for mine øyne. Kan noen fortelle meg hva jeg har gjort feil? -- Magne Flåten (diskusjon) 25. sep. 2020 kl. 18:39 (CEST)

Kan fikses f.eks. slik. (Man kan også benytte HTML-koder.) Dugnad 26. sep. 2020 kl. 15:50 (CEST)
@Dugnad: Mange takk, da ser jeg at det var likhetstegnet som ga problemer. -- Magne Flåten (diskusjon) 30. sep. 2020 kl. 16:25 (CEST)

Får ikke publisert[rediger kilde]

Hei

Jeg har tatt på meg oppgaven å lage artikler om endel mennesker i musikkbransjen i Norge. Og er igang med å ferdigstille den første. Jeg tror jeg har gjort alt rett etter å ha lest meg endel opp, men når jeg trykker på publiser så skjer det ingen ting, er det noen som vet om det er noe som jeg kan ha glemt å gjøre før publisering. Samtid er jeg usikker på om alt jeg har skrevet er lagret på kontoen min slik at hvis jeg går ut og logger inn igjen så blir alt borte.

Håper på hjelp.

Norwegianmusic (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 15:05 (CEST)

CAPTCHA? Dugnad 6. okt. 2020 kl. 15:35 (CEST)
Får ikke opp noe captcha, er inne på artikkelsiden som jeg har laget og alt virker normalt, men når jeg trykker publiser så skjer det ingenting? Norwegianmusic (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 15:49 (CEST)
Hei, Norwegianmusic. Uansett hva som skjer, er det lurt å ha lagret teksten/kildekoden i et word-dokument el.l. før du trykker Publiser. Vi er mange som har brent oss på akkurat det. Mvh M O Haugen (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 15:54 (CEST)
Hva er navnet på artikkelsiden du prøver å publisere? Dugnad 6. okt. 2020 kl. 16:02 (CEST)

Den første heter Vegard Kleftås Sleipnes, jeg fikk den gjennompublisering nå, så får vi se om jeg får tilbakemeldinger på ting som må endres. Tar gjerne imot tips da jeg har 5-6 musikkrelaterte personer som skal skrives om + endel musikkselskaper osv osv. Takk! Norwegianmusic (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 16:17 (CEST)

Du har nå fått den som underside hos deg og den heter Bruker:Norwegianmusic/Vegard Kleftås Sleipnes. Du har løpt opp i et typisk nybegynnerproblem og det er at alle biografier er ikke relevante for et leksikon. Her fremgår ikke relevans av artikkelen slik den nå er. Jeg tok også en rask sjekk i norske aviser på web og papir i Retriever Norge samt så etter hva som lå i Discogs og denne hadde gått rett i slettediskusjon.
- For å forhindre at du måtte starte med å få artikkelen slettenominert så fikk du den som underside og kan arbeide videre der. Da kan du også stille spørsmål underveis om hvordan du får til forskjellige ting. Når du føler du er mer ferdig kan du spørre her om andre mener biografien er blitt relevant.
- Skrivetips er at det skal ikke ligge lenker ut av Wikipedia i artikkelteksten. Alle disse lenkene må enten gjøres til referanser eller fjernes. Videre så har du en lenke øverst hvor det står sandkasse. Den er rød, men hvis du klikker på den og oppretter så får du en ny underside hos deg selv. Den kan også brukes til å starte artikler. Når du mener du er ferdig kan du be om å få den flyttet til hovedrommet.
- Du opplyste også at du har tatt på deg «oppgaven å lage artikler om endel mennesker i musikkbransjen i Norge». Her skal du være klar over at du fort kan komme i en interessekonflikt og hvis du på noen måte får betalt for oppdraget så har du plikt til å opplyse om det. Se nærmere på siden Bruker:Dyveldi/Betalt redigering hvor du en samling med veiledning. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 6. okt. 2020 kl. 19:30 (CEST)

Takk Dyveldi. Ja dette er helt nytt for meg, så takk for at den ble lagt som en underside så jeg kan jobbe videre med den. jeg må sikkert lese meg mere opp på hvordan jeg får skrevet dette i wiki sine retningslinjer. Ang det å skrive om flere personer i bransjen så er ikke det noe som er betalt, det er kun av interesse, da jeg tenker at etter at musikkbransjen er blitt digitalisert så har mye av infoen om dagens utgivelser forsvunnet i overgangen. Og jeg med flere mener at det er mange både musikere, produsenter, studioer og plateselskaper osv osv som absolutt fortjener artikler på wiki. Men selvfølgelig må det skrives slik at det funker med retningslinjer og relevans. Men finnes det personer som man kan få hjelp med til å skrive den første sammen med slik at man kan lære seg skikkelig fra dag en så man slipper å sitte å feile frem og tilbake så mye, spesielt da relevans oppleves jo sikkert forskjellig fra person til person hvis du skjønner hva jeg mener. Uansett, takk for svar Norwegianmusic (diskusjon) 6. okt. 2020 kl. 21:31 (CEST)

Du finner alle dine bidrag her Spesial:Bidrag/Norwegianmusic. Vennlig hilsen Erik d.y. 6. okt. 2020 kl. 21:41 (CEST)

jeg finner ikke så mange bilder fra stedet jeg bor for tiden og tengte jeg ville ta mange bilder som kan ligge åpent ute her på wiki... hvor laster jeg det opp og hvordan merker jeg det så folk vet det kan gjenbrukes? Dette usignerte innlegget ble skrevet av MortenLefsa (diskusjon · bidrag) 7. okt. 2020 kl. 19:02‎ (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, flott at du vil bidra med bilder. Det er ene lenke i ventremargen Last opp fil som sender deg til veisiseren på Wikimedia Commons, der bildene blir liggende. Spør medemfor hvis du trenger ytterligere hjelp! - 4ing (diskusjon) 7. okt. 2020 kl. 19:26 (CEST)
følger opp tråden til HR. Lefsa, nå som tid har passert etter at du først stilte ditt spm her Fikk du lastet opp bilder fra ditt hjemsted? Signert bruker: mathias -Ahoy 25.desember2020 kl.19:29

Hvordan fjerne "objektivitet-advarsel" på en artikkel[rediger kilde]

Jeg har redigert en artikkel der den i etterkant ble merket med en "objektivitet-advarsel", at artikkelens objektivitet er omstridt. Artikkelen er blitt endret i etterkant og den er nå mer nøytral og "leksikal" i formen, men denne advarselen står der fortsatt. Hva må til for at denne skal fjernes?

På forhånd tusen takk for hjelp! LisaRoensberg (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 13:40 (CEST)

Ser at 4ing merket artikkelen om Atle Vårvik. Tenker han må få uttale seg om dette.--Znuddel (diskusjon) 12. okt. 2020 kl. 17:46 (CEST)
@LisaRoensberg: Hvis du vil fjerne objektivitetsmalen fra en artikkel, så fjerner du merket {{objektivitet}}, som vanligvis står øverst i artikkelen. Men først bør du kanskje spørre på artikkelens diskusjonsside om noen andre har innvendinger mot dette? Mvh --Te og kaker (diskusjon) 13. okt. 2020 kl. 01:56 (CEST)
Objektivitetsmerket er nå fjernet. Dvs jeg satte artikkelen om Atle Vårvik tilbake til før det ble introdusert en stor mengde markedsføringsformuleringer. Alt som var tilført var dessuten uten referanser. Han har fortjent at biografien utvides, men dette er en biografi i et leksikon og ikke en hjemmeside. Her er stedet hvor det bør finnes frem referanser som omtaler ham først og så bruke dem til å skrive i biografien. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 13. okt. 2020 kl. 07:29 (CEST)

Hvorfor ble artikkelen jeg skrev merket med ikke ikke leksikonverdig?[rediger kilde]

Jeg opprette en artikkel om Ragnar Arvidsson. Han var svensk blokkføytemaker. Dette er ikke det største interessefeltet i verden, men jeg vil si at det er leksikonverdig siden instrumentmaker ofte kommer en til en generasjon og innenfor klassisk musikk blir det ofte spurt om hvilket instrument som spilles på og hvem som har laget det. Jeg hadde også tenkt å skrive noen artikler om blokkfløyte solister, men den artikkelen jeg har lagt inn så lang er merket med at den har tvilsom opprinnelse på diskusjonssiden. Om det er slik at artikler om musikere innenfor mindre sjangre er uønsket innhold på Wikipedia så vil jeg gjerne direkte beskjed om det slik at jeg ikke kaster bort tiden min på dette? ArcticSour (diskusjon) 23. okt. 2020 kl. 10:55 (CEST)

Personlig syns jeg saken var interessant, og jeg mener den bør ha plass i et leksikon. Jeg foretok noen mindre rettelser. Asav (diskusjon) 23. okt. 2020 kl. 16:08 (CEST)
Enig at i saken var interessant, takk for bidraget. Uten å snakke for den som satte på taggen er det mulig at alle referansene til mannens egen nettside (som ikke kan brukes som uavhengig kilde) farget inntrykket. Sam Vimes (diskusjon) 23. okt. 2020 kl. 19:59 (CEST)

Bydel/kommunedel[rediger kilde]

Lurer på hva som blir riktig denne https://www.arcgis.com/apps/MapJournal/index.html?appid=0716fbb00e30472a908aed097cc52b61# eller Liste over bydeler i Drammen Dette usignerte innlegget ble skrevet av MortenLefsa (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

  • Godt observert! Det ligger 10 kommunedeler i Nye Drammen hos Kartverket og vi har 8 bydeler. Da mistenker jeg at tiden har løpt fra vår artikkel og at Kartverket har rett. Kan Bruker:MortenLefsa tenke seg å skrive litt på diskusjonssiden til artikkelen: Diskusjon:Liste over bydeler i Drammen? Det er bare å opprette diskusjonssiden. Tenker at du får svar der også, men da kanskje av noen som overvåker artikkelen og derfor er mer direkte interessert. Tror nok flere ser denne tråden og at no en tar tak i problemet. Her bør det både undersøkes om Drammen nå er inndelt i kommunedeler i stedet for bydeler, f eks bør vår liste bytte navn? Her finnes kanskje finne noen referanser hos Drammen kommune om når dette har skjedd. Når det er klart tar sikkert noen tak i det. Den historiske informasjonen er antagelig riktig, men referanseløs. Her bør omskrives slik at både ny og gammel inndeling fremgår. Igjen, takk og flott at du sier fra. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 31. aug. 2020 kl. 20:06 (CEST)

Jeg har redigert siden litt men den mangler nok litt fremdelesMortenLefsa (diskusjon) 22. okt. 2020 kl. 10:59 (CEST)

Oppdatering på Darre slekten[rediger kilde]

Hei Jeg har oppdatering på Darre slekten for Wikipedia. Hvordan gjøres det?

Jeg vil gjerne bytte ut denne siden.

https://no.wikipedia.org/wiki/Darre

hilen Torbjørn Darre Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.166.67.28 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Flott at du vil bidra! Vi bytter normalt ikke ut hele sider men justerer og utvider det som allerede ligger der. Trykk på rediger-knappen og gå i gang! Men vær obs på at du bør forklare hvilke endringer du gjør og opplysninger du tilføyer bør ha henvisning til kilde. Kilde er særlig viktig for levende personer. Jeg vil også anbefale deg å gjøre endringer i små trinn, slik at det blir lett å se for andre hva du har gjort. Jeg anbefaler også at du registrerer deg med brukernavn slik at det er lett for oss andre å holde kontakten med deg. Ta kontakt om du trenger flere tips. --Vennlig hilsen Erik d.y. 29. okt. 2020 kl. 14:46 (CET)

Slettet artikkel[rediger kilde]

Hei, brukeren @Soleincitta slettet min artikkel av feil grunn. Hvordan kan jeg opprettet artikkelen på nytt uten å starte på nytt? Sykt irriterende, hun åpenbart leste ikke artikkelen for å ha gitt grunnen ho ga for å slette den.

Hei. Artikkelen oppfylte ikke relevanskriteriene (se disse) for bedrifter, og ble derfor slettet. Mvh Soleincitta (diskusjon) 12. nov. 2020 kl. 13:10 (CET)

Hei Soleincitta, greit. Jeg har opprettet den på nytt, skal se på kriterier nå, gjerne IKKE slett den på nytt, jeg skal fikse den. Jeg har inkludert 3 andrehåndskilder i Referansene. Hvor mange må man ha? Er det ikke nok? Eller hadde du en annen grunn til å slette den? Takk, det hjelper mye mer å forklare og hjelpe andre brukere enn å bare slette med en gang.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Supernova24 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei igjen, jeg har fatt nå en banner på toppen som sier «Relevans: Denne artikkelen omtaler et emne som kan ha tvilsom leksikonverdighet. Artikkelen bør endres slik at det fremkommer hvorfor emnet bør omtales i Wikipedia, ellers kan artikkelen bli slettet.» Artikkelen min handler om en kjede som har 17 avdelinger rundt omkring Norge, er et stort navn i det norske musikksamfunnet, og er blitt enda mer relevant under koronakrisen med online tilbud til alle i Norge. Hvorfor er dette ikke relevant? Hvordan kan jeg bevise at denne artikkelen er relevant? Bruker:Supernova24 12. nov. 2020 kl 15:03 (CET)

Jeg mener selskapet/skolene kan virke relevante, men det er vanskelig å danne seg et uhildet bilde når det foreligger bare én sekundærkilde; vanligvis tyder mangelen på sekundærkilder på en tilsvarende mangel på relevans. Jeg har fjernet relevansmerkingen (under tvil), men forutsetter at det legges inn flere referanser fra pålitelige annenhåndskilder. De eksisterende referansene bør også formateres korrekt; bare en nettadresse holder ikke. Asav (diskusjon) 12. nov. 2020 kl. 18:15 (CET)

Hei Asav, Tusen takk for tilbakemelding, jeg setter stor pris på muligheten til å fikse det. Jeg kan absolutt legge til flere kilder og fikse formatting på de ASAP, takk igjen for hjelpen. Bruker:Supernova24 13. nov. 2020 kl. 09:54 (CET)

Videre diskusjon foregår på Wikipedia:Sletting/Musikkundervisningen Norge (Muno). Jeg klarte ikke å finne grunnlag for at denne bedriften var relevant for et leksikon. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 14. nov. 2020 kl. 11:57 (CET)

Nomenklatur[rediger kilde]

@Petter Bøckman: (Og andre) Jeg vil gjerne følge nomenklatur- og Autor-regler, men finner ikke i hjelp-sida hvor og om jeg bør ha parenteser. Eksempel kan være Marihøner. Først i artikkelen er vitenskapelig navn vanligvis satt i parentes, og det er vel språklig greit? Men i avsnittet Systematikk lenger ned, er det mye forskjellig, både med og uten parenteser. Autornavn evt med årstallet skal i parentes om navnet er endret, det er greit. Men hva med det vitenskapelige navnet selv? Her er både «underfamilien smalmarihøner (Coccidulinae), Mulsant, 1846» og «underfamilien småmarihøner (Scymninae Mulsant, 1846)» og mange uten parenteser eller komma overhodet. Selv ser jeg at jeg veksler litt mellom å skille norsk og vitenskapelig med komma eller bare mellomrom og å bruke parentes, men det er jo bare tull å ha umotivert variasjon når folk skal lese og få forståelse. Jeg ser Artsdatabanken skriver «taigadvergmarihøne Scymnus fennicus Sahlberg 1881» og «Rød sumpmarihøne Coccidula rufa (Herbst, 1783)» altså uten umotiverte parenteser og bare et komma etter autornavn, vi burde antagelig følge det? -- Magne Flåten (diskusjon) 13. nov. 2020 kl. 12:07 (CET)

@Magnefl:, sorry for seint svar. Så vidt meg bekjent eksisterer det ikke noen stilmanual for akkurat dette. Dette er ikek dekket av ICZN, så det blir snak om interne Wikipedia-regler uansett. Du kan jo utvikle slike du. Jeg vil tro (merk tro) at det mest fornuftige er at vitenskaplige navn på grupper skal stå i parantes når de oppgis som alternativt navn på en gruppe, og at ellers følger Artsdatabankens oppsett. Vi trenger jo bare noe som er funksjonelt. Petter Bøckman (diskusjon) 2. des. 2020 kl. 13:39 (CET)
@Magnefl: Beklager enda senere svar. Jeg deler Petter Bøckmans syn. Alternative navn i parantes, når det er nødvendig for å skille mellom arter. Jeg brenner litt for å samle konklusjoner i stilmanualen for organismer, så kan slike spørsmål diskuteres fra til enighet på ett og samme sted. Jeg har forresten laget et forslag til oppdatering av den det er lenket til i diskusjonen under denne. Abuluntu (diskusjon) 8. des. 2020 kl. 17:19 (CET)

Hvordan redigere infoboksen[rediger kilde]

Hei! Jeg prøver å komme inn i infoboksen for Blå Kors Norge for å redigere navn på generalsekretær. Det har vært et skifte 😊 Jeg skjønner ikke hvordan jeg kommer inn i selve boksens innhold for å redigere. Kan dere hjelpe? Mvh Steinar Glimsdal steinar.glimsdal@blakors.no Tlf 92636739 Dette usignerte innlegget ble skrevet av SteinarGlimsdal (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, du kan stå i Wikipedia-artikkelen og trykke på «Wikidata-element» i ramma til venstre, helt nederst, eller gå direkte til https://www.wikidata.org/wiki/Q16503270 for å komme til Blå Kors Norge i Wikidata hvor disse opplysningene er hentet fra. Der kan du oppdatere navnet under «administrerende direktør». -- Magne Flåten (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 12:32 (CET)

Infoboks for høytider[rediger kilde]

Ser at på den engelske versjonen av Wikipedia så bruker de ofte Mal:Infobox holiday angående høytider som julaften, allehelgensaften, nasjonaldagen, nyttårsaften og så videre. Har vi noe norsk alternativ for denne infoboksen? Hvis ikke, går det an å få tak i et? Jeg tenker det ville vært nyttig for den norske Wikipedia. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 2A01:79D:4699:AC90:D039:F6E1:E126:59DB (diskusjon · bidrag) 27. okt. 2020 kl. 02:08 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)